استان مرکزی در توسعه شبکه فیبر نوری پیشتاز است

ایرنا/ مدیر مخابرات منطقه مرکزی گفت: استان مرکزی در توسعه شبکه فیبرنوری و دسترسی ایجاد برای مردم پیشرو و جزو سه استان اول کشور است.
علیرضا لطفی افزود: فاصله استان مرکزی در این راستا با ۲ استان اول نیز اندک است.
وی بیان کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم، دنیا به سمت دیجیتال و هوشمندسازی حرکت میکند و باید سرمایهگذاریها به این سمت هدایت شود.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی ادامه داد: حاکمیت برای موضوع هوشمندسازی و دیجتال در همه حوزههای مرتبط باید ورود کند، گاهی اوقات شاید برخی خسارتها مقطعی باشد اما برخی اوقات زیانهای نبود کار کارشناسی و سرمایهگذاری نکردن در حوزه هوشمندسازی و دیجیتال، غیرقابل جبران میشود.
لطفی اظهار کرد: اگر بخواهیم اعمال نفوذ در بخشهای مختلف داشته باشیم و یا در حوزه اقتصاد حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید از همین امروز سرمایهگذاری در حوزههای هوشمندسازی را در دستور کار قرار دهیم.
وی اظهار کرد: در حوزه فضای مجازی بابت کوتاهیهای سال اخیر، اتفاقاتی رخ داد که بخشی از حاکمیت این فضا را در بخشهای مختلف از دست داد، برای هوشمندسازی باید به زیرساختهای ارتباطی و نقاط اتصال در حوزههای مختلف توجه شود.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی ادامه داد: گسترگی جغرافیایی کشور منحصربهفرد است و مخابرات مهمترین اپراتور جامعه در این گستردگی است.
لطفی با بیان اینکه، نگاه دولت به مخابرات باید ویژه باشد، گفت: هرگونه سرمایهگذاری، تسهیلات و تمهیدات در جامعه نیازمند نگاه ویژه به بحث فناوری ارتباطات است، امروز به واقع بسیاری از امور را نمیتوان با منابع انسانی انجام داد.
وی اظهار کرد: در استان مرکزی حدود یکهزار روستا تحت پوشش مخابرات است و این رقم در کشور حدود ۴۷ تا ۴۸ هزار روستا است و این آمار قابل توجه است، زیرا بخش مهمی از حوزه کشاورزی، اقتصاد، کسب و کار و تسهیلاتی که دولت به جامعه ارایه میدهد در روستاها است که در سایه بسترهای ارتباطی به راحتی انجام میشود.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی اضافه کرد: اگر بیشتر خدمات مکانیزه، هوشمند و به روشهای نوین ارایه شود، هزینههای چندبرابری کاهش مییابد، خدمات مخابرات منحصر به فرد است اما این مهم برای شرکت حُسن نیست اما برای کشور با ارزش افزوده همراه است.
لطفی عنوان کرد: شبکه ارتباطی کشور گسترده است، مخابرات به عنوان یکی از زیرساختهای مهم در حوزه هوشمندسازی، مستعدترین اپراتور برای سرمایهگذاری بخش دولتی و غیردولتی است.
وی گفت: نه تنها این مهم در حوزه سرمایهگذاری باید مورد توجه قرار گیرد، بلکه رویکرد دولت، همه سازمانها و نهادها باید نسبت به حوزه ارتباطات مثبت باشد، بدون حضور حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، کشور به خواستهها و اهداف کلان خود دست پیدا نمیکند.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی ادامه داد: امروز در دنیا برای اینکه هزنیههای انبوه را کاهش، نظارتها را در بخشهای مختلف افزایش دهند و سرویسرسانی و خدماترسانی را تا دورترین نقاط ارایه دهند، هیچ راهکاری به جز فناوریهای ارتباطی وجود ندارند.
لطفی با بیان اینکه نگاه به حوزه ارتباطی نباید اقتصادی باشد، گفت: چرخ دندههای فناوری اطلاعات در دنیا وابسته به فناوری ارتباطات است و هر توسعه در هر زمینهای وابسته شدید به این موضوع است. همه باید دست به دست هم دهند تا این اتفاق مهم به شکل گسترده در جامعه رخ دهد زیرا در سایه آن همه بخشها بهرهمند میشوند.
وی تصریح کرد: امروز اگر فناوری از حوزه شهری یا برخی بخشها گرفته شود، زندگی مختل میشود و باید برای توسعه جدی در بخشهای مختلف به هوشمندسازی توجه کرد و در این مسیر رسانهها نیز رسالت سنگینی برعهده دارند.
اهتمام مخابرات استان مرکزی در شبکه فیبرنوری
مدیر مخابرات منطقه مرکزی افزود: در راستای توسعه شبکه فیبرنوری در این استان از اواخر سال ۱۴۰۱ اهتمام جدی صورت گرفته و اتفاقات خوبی در این حوزه محقق شده که قابل مقایسه با ۱۰ سال گذشته نیست.
لطفی با بیان اینکه در بیشتر شهرستانهای استان شبکه داخلی و شبکه دسترسی فیبرنوری ایجاد شده، گفت: در اراک بالای ۴۰ درصد جمعیت و نقاط پرتراکم با همکاری خوب شورای اسلامی و شهرداری این شهر از فیبرنوری بهرهمندند و این مهم در ساوه، دلیجان، خمین و مامونیه نیز از وضعیت خوبی برخوردارند.
وی عنوان کرد: در برخی از شهرهای استان مرکزی هم به دلیل همراهی نکردن مسئولان امر، در زمینه فیبرنوری کار کم شده است.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی با بیان اینکه کارهای توسعهای سخت و مشکل است، ادامه داد: در شهر اراک فیبرنوری در ۲ مرحله اجرایی شده که در یک مرحله حدود ۴۰ کیلومتر و مرحلهای دیگر حدود ۸۰ کیلومتر اجرا شده است.
لطفی اظهار کرد: همچنین حدود ۵۰ کیلومتر فیبرنوری در ساوه، ۴۰ کیلومتر در مامونیه، ۱۵ کیلومتر در دلیجان و ۲۵ کیلومتر در خمین انجام شده است.
وی تصریح کرد: امروز کشوری در دنیا ابرقدرت است که در حوزه فناوری اطلاعات قوی باشد، و باید در این حوزه برنامهریزی و سرمایهگذاری ویژه انجام شود.
قطعی برق معضلی جدی در حوزه مخابرات
مدیر مخابرات منطقه مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قطعی برق یک معضل جدی در حوزه مخابرات این استان است و در طول سه یا چهار سال اخیر، چندین برابر پولی که بابت برق پرداخت شده، برای پایداری شبکه هزینه شده است.
لطفی اظهار کرد: قطعی برق صدمات زیادی را به سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه مخابرات وارد میکند و نیاز است برای کاهش و جلوگیری از این خسارتها، مردم به مدیریت مصرف توجه ویژه داشته باشند.
وی بیان کرد: چند هزار نقطه ارتباطی و ۷۰۰ سایت همراه اول در استان مرکزی وجود دارد که قطع و وصل برق به آنها آسیبهای زیادی را تحمیل میکند.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی افزود: سرقت کابل نیز یک معضل جدی است و روزانه ۳۰ تلفن در اراک به واسطه این نوع سرقت، خراب میشود و مشترکان پس از خرابی انتظار دارند قطعی به سرعت رفع و انجام عملیات آن به صورت رایگان باشد.
هماکنون ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان مرکزی ۴۰.۳۱ درصد است.