نماد آخرین خبر

رنج زنجان از کمبود امکانات میزبانی از مهمان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رنج زنجان از کمبود امکانات میزبانی از مهمان

ایرنا/ زنجان به عنوان دیار مهربان که کم کم به جایگاه واقعی خود در صنعت گردشگری نزدیک می‌شود برای میزبانی از مهمانان در فصول و مناسبت‌های مختلف نیازمند زیرساخت‌هایی است که وجود هتل و مهمانپذیرهای کافی از ابتدایی‌ترین آنها محسوب می‌شود در حالیکه هم‌ اکنون با کمبود هتل مواجه است و رفع این مشکل نیازمند تدبیر مسوولان و مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.

گردشگری، صنعتی پاک، پایدار و پردرآمد برای هر کشوری محسوب می شود که علاوه بر نقش مستقیم آن در رشد و توسعه اقتصادی به ایجاد اشتغال‌های غیرمستقیم نیز منجر می شود.

به رغم نبود صنعت هتل داری در زمان های دور، اما پذیرا شدن مسافران و مهمانان در هر منطقه ای از دیرباز مورد توجه بوده است به طوریکه استراحتگاه‌هایی با عنوان کاروانسراها برای آنان تعبیه شده بود تا مسافرانی که از راههای دور و نزدیک وارد منطقه ای می شدند در آنجا استراحت و تجدید قوا کنند.

این امر در گذر زمان دچار تحولاتی شده است به طوریکه امروزه گردشگران و مسافرانی که قصد سفر به هر نقطه از کشور و جهان را دارند می توانند قبل از سفر محل اقامت خود را در نقطه مقصد انتخاب کرده و با خاطری آسوده سفر کنند و در آن محل اسکان یابند.

دو هزار و ۷۰۶ تخت در زنجان آماده پذیرایی از میهمانان

وجود هتل ها و مهمانپذیرها جزئی جدایی ناپذیر از زندگی مدرن امروزی است که نبود آن مشکلاتی را برای افراد ایجاد می کند و موجب عقب ماندگی آن منطقه از گردونه رشد و توسعه پایدار می شود از همین رو یکی از زیرشاخه های اصلی صنعت گردشگری، هتل داری است که نباید از آن غلفت شود.

آب و هوای مطبوع و دلچسب به خصوص در فصل تابستان، معرفی هرچه بیشتر مناطق گردشگری و باستانی استان، برگزاری مناسبت های مذهبی از جمله دسته عزاداری حسینیه و زینبیه اعظم زنجان در ایام محرم، رونق گرفتن توریست درمانی و وجود مراکز درمانی خیریه، کیفیت بالای برخی محصولات کشاورزی، برگزاری جشنواره های مختلف محصولات در زمان برداشت آنها و رغبت مسافران برای تهیه این اقلام به صورت مستقیم از زنجان، برگزاری نمایشگاه‌ها و مراسم های مختلف فرهنگی از جمله جشنواره آش و کنفرانس ها و نشست های علمی ملی و بین المللی از سوی دانشگاههای معتبر فعال در استان موجب شده است که به خصوص در سالهای اخیر زنجان به مقصدی برای گردشگران تبدیل شود و این امر تقویت زیرساختهای آن را بیش از پیش ضروری کرده است.

از سوی دیگر موقعیت جغرافیایی استان و نزدیکی آن به پایتخت می تواند به عنوان مزیت و فرصتی مغتنم باشد تا با رفع مشکل کمبود هتل و مراکز اقامتی مناسب بسیاری از رویدادهای ملی و بین المللی فرهنگی، ورزشی و اقتصادی در این استان میزبانی شود.

بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر ۱۰ هتل با ۲۶۶ اتاق و ۵۸۳ تخت، چهار هتل آپارتمان با ۶۲ تخت و ۱۷۰ اتاق، سه اقامتگاه سنتی با ۲۶ اتاق و ۶۸ تخت، یک هتل بوتیک سنتی با هفت اتاق و ۱۵ تخت، ۱۷ مهمانپذیر با ۲۲۱ اتاق و ۵۶۷ تخت، ۲۴ خانه مسافر با ۵۸ اتاق و ۲۲۸ تخت و هفت واحد اقامتی در مجتمع‌های بین راهی با ۴۹ اتاق و ۱۷۵ تخت در استان وجود دارد و در مجموع این استان ۶۶ اقامتگاه با ۶۸۹ اتاق و یک هزار و ۸۰۶ تخت و ۱۴۰ اقامتگاه بوم‌گردی با ۴۲۰ اتاق و ۹۰۰ تخت دارد.

زنجان ۱۰ هتل با درجات مختلف دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با اشاره به افزایش ورود و اقامت مسافران و گردشگران در استان طی سالهای اخیر، گفت: بر اساس آمارهای موجود استان در جذب گردشگر روند افزایشی دارد که با تقویت زیرساخت‌ها تحولاتی در این حوزه به وقوع خواهد پیوست.

میکائیل موسوی به نقش هتل ها، مراکز رفاهی و تاسیسات گردشگری در جلب مسافران اشاره کرد و افزود: برای جذب و ماندگاری هر چه بیشتر مسافران به استان باید محلهای مناسبی برای اسکان و استراحت آنان ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز امسال ( از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین) یک میلیون و ۲۵۰ گردشگر وارد استان زنجان شدند که از این تعداد بیش از ۳۰ هزار و ۵۰۰ مسافر در اقامتگاه های استان شامل مراکز فرهنگی، خانه مسافر، هتل ها و اقامتگاههای بومگردی و سنتی اقامت کردند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش یافته است.

موسوی با بیان اینکه روند افزایشی ورود و اقامت مسافران در این استان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل بالا بردن میزان اقامت و زمان ماندگاری مسافر در استان، وجود هتلهای مناسب است که این استان هم اکنون در مجموع ۱۰ هتل با درجات مختلف دارد.

معاون گردشگری اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان زنجان نیز با بیان اینکه در برخی مقاطع ظرفیت تمام هتل ها و مهمانپذیرهای زنجان به صورت کامل تکمیل می شود، گفت: ایام نوروز، تابستان و روزهای خاصی از محرم که دسته های عزاداری مشهوری در این شهر برگزار می شود، ظرفیت اقامتگاهها پر است.

کمبود مراکز اقامتی در زنجان چالش جدی است که رفع آن نیازمند تعامل و همکاری مسوولان و ورود سرمایه گذاران است.داود آبیان با بیان اینکه زنجان تنها یک هتل چهار ستاره و یک هزار و ۳۰۰ تخت اسکان رسمی دارد که جوابگوی نیازها نیست، افزود: کمبود هتل و مراکز اقامتی در استان چالشی جدی بوده که در این خصوص با تعامل و همکاری مسوولان استان و پیگیری های انجام شده، پنج موافقت اصولی اولیه برای احداث هتل پنج ستاره صادر شده است.

وی با اشاره به مشوقهای اعمال شده در این خصوص برای سرمایه گذاران بخش خصوصی، گفت: صدور پروانه ساخت هتل در این استان با ۹۹.۵ درصد تخفیف انجام می شود و این می تواند در ترغیب سرمایه گذاران موثر باشد درحالیکه باید تسهیلات و مشوق های بیشتری برای این امر پیش بینی و عقب ماندگی های گذشته جبران شود.

آبیان سرمایه مورد نیاز برای ساخت یک باب هتل پنج ستاره را بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال بیان کرد و گفت: سرمایه گذاری این میزان نیازمند توجیه اقتصادی است که متولیان امر باید تلاش کنند تا نظر بخش خصوصی را جلب کنند.

وی،‌ تامین زمین با قیمت منطقی را یکی از راهکارهای لازم برای ترغیب سرمایه گذاران بیان کرد و یادآور شد: زمین های مناسبی در استان شناسایی و برای ساخت هتل معرفی شده است که در صورت تسهیلگری طی سالهای آینده دغدغه‌های موجود در این زمینه رفع خواهد شد.

آبیان به فعالیت ۱۴۰ اقامتگاه بوم‌گردی با ۴۲۰ اتاق و ۹۰۰ تخت اشاره و خاطرنشان کرد: کمک گرفتن از توان مردمی و استفاده از این اقامتگاه‌ها به طور موقت کمبودهای این حوزه را پوشش می دهد که در این خصوص نیز مجوزها دو برابر افزایش یافته است.

ساخت هتل پنج ستاره نیاز ضروری استان زنجان

استاندار زنجان با اشاره به ظرفیت و مزیت‌های گردشگری استان، گفت: برنامه‌های جامعی برای بین‌المللی شدن زنجان تدوین شده که رونق گردشگری بخشی از آن و فراهم کردن بسترهای لازم و تحقق اهداف و برنامه ها نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست.

محسن صادقی یادآور شد: در راستای بین‌المللی شدن زنجان، تشکیل کارگروه توسعه گردشگری اقدامی مؤثر است و برای تحقق توسعه گردشگری، یکی از نیازهای اساسی ساخت هتل پنج ستاره است.

وی اظهار داشت: وجود برخی مشکلات زیرساختی در این حوزه موجب شده است گردشگران بیش از آنکه استان را برای اقامت و سفر به عنوان مقصد انتخاب کنند تنها از آن عبور می کنند.

صادقی گفت: سهم استان از پذیرش گردشگران طی نوروز سال گذشته کمتر از ۱۰۰ هزار نفر بود در حالیکه میزان تردد خودروها، ۱.۵ میلیون دستگاه ثبت شد.

وی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های استان را بسیار بالاتر از این سهم پذیرش مسافر بیان کرد و افزود: کمبود منابع در این حوزه با اتخاذ تصمیمات مناسب و تسهیل‌گری و ورود سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی رفع می‌شود.

برآیند:

رونق گردشگری در زنجان نیازمند زیرساختهایی است که وجود مراکز اقامتی مناسب از مهمترین آنهاست درحالیکه نبود هتل پنج ستاره و تنوع نداشتن مراکز اسکان موجب محدودیت مسافران و گردشگران در این استان می شود به خصوص در زمان هایی که استان پذیرای مهمانانی از خارج از کشور نیز هست.

در این مواقع مشکلات زیرساختی در این حوزه نمود بیشتری دارد از این رو بخش دولتی علاوه بر تخصیص اعتبارات به همین منظور می تواند با اعمال مشوق‌هایی مانند معافیت مالیاتی، اعطای زمین رایگان یا اعطای تسهیلات کم بهره، سرمایه‌گذاران را برای احداث هتل ترغیب کند.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zanjan_today