حمایت خانوادهها نقش مهمی در پیروزی رزمندگان داشت

صدا و سیما/ دستیار و مشاورعالی فرمانده معظم کل قوا گفت: اگر حمایت خانوادهها از پاسداران، ارتشیان و بسیجیان که ۸ سال حماسه آفریدند، نبود، در دفاع مقدس آن پیروزیها بهدست نمیآمد.
دستیار و مشاورعالی فرمانده معظم کل قوا هنگام برگزاری چهارمین همایش «سفیران حماسه» و تجلیل از حماسهسازان آزادسازی سنندج در حسینیه عاشقان ثارالله بوشهر در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: هماهنگی سپاه و ارتش رمز پیروزی آزادسازی سنندج و خرمشهر بهدست رزمندگان است.
سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی با اشاره به نقش محوری رزمندگان بوشهری در این عملیاتها گفت: فداکاریهای پاسداران و بسیجیان بوشهری در آزادسازی سنندج و خرمشهر، حماسهای ماندگار در تاریخ انقلاب است.
او با بیان خاطراتی از این عملیات تاریخی گفت: در ۲۸ سالگی فرماندهی آزادسازی سنندج را بر عهده داشتم که با همکاری شهیدان صیاد شیرازی و چمران پس از ۲۲ روز نبرد سنگین در بامداد ۲۳ اردیبهشت به پیروزی رسید.
دستیار و مشاورعالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به همکاری نیروهای مختلف در این عملیات تأکید کرد: این پیروزی بزرگ حاصل هماهنگی میان سپاه، ارتش و پیشمرگان مسلمان کُرد به فرماندهی شهید بروجردی بود که اولین الگوی ستاد مشترک عملیات را در تاریخ دفاع مقدس ایجاد کرد.
او افزود: پیش از این عملیات، بیش از ۵۰۰ شهید تنها در کردستان تقدیم انقلاب شده بود که نیمی از آنان در سنندج به شهادت رسیدند.
سردار صفوی با بیان خاطراتی از شرایط دشوار نبرد یادآور شد که «هنوز درگیریهای کردستان به پایان نرسیده بود که جنگ تحمیلی آغاز شد و ما را به جبهههای جنوب کشاند و سوم خرداد سال ۱۳۶۱ در عملیات بیتالمقدس منجر به آزادسازی خرمشهر با مقاومت جانانه مردم شد.»
این فرمانده نظامی در ادامه با بیان خاطراتی از عملیات آزادسازی سنندج در اردیبهشت ۱۳۵۹ گفت: ۷۰ تا ۸۰ رزمنده از استان بوشهر با پیمودن مسافت طولانی و تحت شرایط دشوار به سنندج اعزام شدند و در کنار همرزمان از دیگر استانها، نقش تعیینکنندهای در آزادی این شهر ایفا کردند.
دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا با اشاره به هماهنگی میان سپاه و ارتش در آن دوران افزود: شهیدان بروجردی و صیاد شیرازی با سازماندهی نیروها و ایجاد ستاد مشترک عملیات، زمینهساز آزادی سنندج در ۲۳ اردیبهشت و سپس خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ شدند. این الگوی همکاری میان نیروهای نظامی باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
او با تأکید بر نقش بیبدیل خانوادههای رزمندگان افزود: اگر حمایت خانوادهها نبود، این پیروزیهای بزرگ محقق نمیشد.
سردار صفوی بیان کرد: مردم استان بوشهر در ۸ سال دفاع مقدس، هم در جبهههای زمینی و هم در دریا، حماسهآفرینی کردند و امروز نیز همان روحیه در عرصههای سازندگی و پیشرفت استان مشهود است.
دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا با قدردانی از حضور پرشور مردم در این برنامهها، تأکید کرد: تداوم راه شهدا و انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان، تضمینکننده آیندهای درخشان برای کشور خواهد بود.
در این آیین تعدادی از رزمندگان آزادسازی سنندج در اردیبهشت سال ۱۳۵۹ خاطرات آن عملیات و حماسهآفرینی رزمندگان را بیان کردند.
در پایان این مراسم، از خانوادههای شهدا و پیشکسوتان عملیات آزادسازی سنندج تجلیل شد.
آزادسازی سنندج و خرمشهر با خون پاک جوانان انقلابی به ثمر نشست
فرمانده پیشین سپاه امام صادق استان بوشهر هم با گرامیداشت یاد شهدای خدمت به ویژه شهید رئیسی تأکید کرد: آزادسازی سنندج و خرمشهر با خون پاک جوانان انقلابی و ایثارگران این سرزمین به ثمر نشست.
سردار علی رزمجو در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر در عملیات بیتالمقدس اضافه کرد: در ایام پیروزی انقلاب، دشمنان با توطئه تجزیهطلبی قومی و سرزمینی به میدان آمدند، اما جوانان غیرتمند از کردستان تا خلیج فارس با ایستادگی ۸ ساله، حتی یک وجب از خاک میهن را به دشمن نسپردند.
او افزود: فتوحات سترگ مانند آزادسازی سنندج و خرمشهر در تاریخ انقلاب اسلامی بهعنوان نقاط عطفی ماندگار ثبت شده است.
مشاور فرماندهکل سپاه پاسداران با تأکید بر ضرورت انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان گفت: برگزاری چنین مراسمی فرصتی است تا نسل امروز با رشادتهای پیشکسوتان آشنا شوند و بدانند که امنیت کنونی کشور، حاصل جانفشانیهای آنان در سالهای دفاع مقدس بوده است.
او افزود: خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و آزادگان سرمایههای معنوی نظام هستند که باید همواره مورد تکریم قرار گیرند.
در پایان این مراسم که با حضور خانوادههای شهدا و ایثارگران برگزار شد، سردار رزمجو با تقدیر از حضور پرشور مردم در برنامههای گرامیداشت دفاع مقدس، اظهار امیدواری کرد: انشاءالله با الگوگیری از روحیه شهادتطلبی و ایثارگری شهدا، شاهد پیشرفت و تعالی هرچه بیشتر کشور در تمامی عرصهها باشیم.