مراکز بهداشتی زنجان برای مقابله با بیماریهای اسهالی حاد آماده باشند

ایرنا/ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت:مراکز بهداشتی و درمانی استان برای مقابله با بیماریهای اسهالی حاد تابستانی آمادگی لازم را داشته باشند.
محمدرضا صائینی روز چهارشنبه در جلسه کمیته دانشگاهی مراقبت بیماریهای اسهالی حاد با اولویت بیماری وبا افزود: تامین داروهای مورد نیاز، نظارت مستمر بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، پایش مستمر وضعیت کلر زنی و کیفیت آب شرب در مناطق شهری و روستایی، بازآموزی کارکنان بهداشتی و درمانی و اطلاع رسانی عمومی در زمینه پیشگیری از بیماری های اسهالی حاد باید در اولویت اقدامات و پیشبینیها قرار گیرد.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از این بیماریها، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عامل بیماری وبا از طریق خوردن آب یا غذای آلوده منتقل میشود، رعایت بهداشت فردی و نکات بهداشتی در زمینه تهیه و مصرف مواد غذایی، استفاده از آب شرب سالم و بهداشتی و شستشوی صحیح سبزیجات قبل از مصرف می تواند موجب پیشگیری از ابتلا به این بیماریها شود.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم در این خصوص با بیان اینکه با توجه به در پیش بودن فصل تابستان وضعیت بیماری وبا در استان به دقت رصد می شود، گفت: شهروندان، توصیههای بهداشتی را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری جدی بگیرند.
حسین معصومی افزد: وقوع بیماری وبا با توجه به آب و هوای متنوع ایران در تمام فصول سال ممکن است، ولی بیشترین موارد ابتلای به این بیماری از اوایل تابستان تا اواخر آبان بروز میکند.
وی با بیان اینکه وبا یک بیماری اسهالی حاد است که توسط یک نوع باکتری به نام ویبریوکلرا ایجاد میشود، گفت: توصیههای بهداشتی در این زمینه بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: در صورت مراجعه نکردن بیماران مبتلا به وبا جهت درمان به ویژه در موارد شدید بیماری، ممکن است در مدت چند ساعت دچار کمآبی شدید شوند و حتی جان خود را از دست بدهند.
معصومی افزود: انتقال بیماری وبا از راه مدفوعی- دهانی بوده و از طریق مصرف آب یا غذایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط مدفوع یا استفراغ بیماران مبتلا به وبا آلوده شده است، منتقل میشود.
وی با تاکید بر جدی گرفتن توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری وبا، گفت: شهروندان از آب آشامیدنی سالم برای آشامیدن، شستشو و تهیه غذا استفاده و از مصرف آبهای غیر مطمئن از چشمه و رودخانه خودداری کنند.