نماد آخرین خبر

بخشش جان، تپش زندگی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بخشش جان، تپش زندگی

ایرنا/ مرگ گاهی پایان نیست؛ در خراسان‌شمالی ۱۶ بار مرگ به زندگی تبدیل شد تا ۵۴ بیمار در آستانه فروپاشی، شانس دوباره‌ای برای نفس کشیدن بیابند و اینجا، قلب‌هایی ایستادند تا قلب‌هایی دیگر بتپند.

وقتی که مرگ در پیچ‌وخم روزگار بی‌رحمانه دست بر جان می‌گذارد و سکوت سرد مرگ بر فضا حاکم می‌شود، قصه‌ای دیگر در دل خراسان‌شمالی رقم می‌خورد؛ قصه مردان و زنانی که با قلب‌هایی سرشار از مهربانی و شجاعت در لحظه‌ای که نفس‌شان به شماره افتاده، زندگی را به دیگران هدیه می‌دهند.

آنها قهرمانانی بی‌ادعا هستند که چراغ امید را در تاریکی‌ها روشن می‌کنند و با بخشیدن تکه‌ای از وجود خود، هزاران نفس را دوباره زنده می‌سازند.

این اهداکنندگان عضو که گویی از دل درد و غم، شور زندگی را به رگ‌های ناامید می‌ریزند، بی‌هیچ سر و صدا و به دور از چشم‌داشت، قصه عشق و بخشش را به زیباترین شکل رقم می‌زنند.

آنها با رفتن از این جهان، همچون ستاره‌هایی درخشان بر آسمان زندگی دیگران می‌درخشند و بارقه‌ای از امید را در دل‌های داغدیده و چشم‌های اشکبار می‌کارند.

خراسان‌شمالی، این سرزمین پهناور و پررمز و راز، این روزها شاهد تپش‌های مهربانی است؛ تپش‌هایی که از قلب‌هایی برخاسته‌اند که نمی‌خواهند مرگ پایان باشد، بلکه آغازی دوباره برای جان‌های منتظر و چشم‌هایی که به امید دیدار دوباره روشن شده‌اند.

افزایش تعداد این قهرمانان زندگی‌بخش نشانه‌ای است از اراده آهنین مردمانی که حتی در سخت‌ترین شرایط، عشق و انسانیت را ارج می‌نهند و برای نجات جان انسان‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند.

اینجا، در خراسان‌شمالی، قصه اهدای عضو تنها یک فرایند پزشکی نیست، بلکه نبض تپنده‌ای است که قلب انسانیت را زنده نگه می‌دارد و به همه ما یادآوری می‌کند که زندگی واقعی یعنی بخشیدن، یعنی عشق بی‌مرز و نجات از دل مرگ.

۱۶ قهرمان زندگی‌بخش

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی می گوید: اهدای عضو ۱۶ بیمار مرگ مغزی شده استان در سال گذشته به ۵۴ بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید که نسبت به مدت پارسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

دکتر سیدجواد هاشمی می افزاید: سن اهداکنندگان عضو بین ۲۷ تا ۶۰ سال بودند که پس از مراحل تایید مرگ مغزی و رضایت خانواده، اهدای عضو آنها انجام شده است.

از ابتدای سالجاری ۲ مورد اهدای عضو به چهار بیمار نیازمند در استان ثبت شد

وی می گوید: به لحاظ جنسیت نیز اهدا کنندگان عضو استان در سالجاری بیشتر آقایان بوده اند.

هاشمی ادامه می دهد: از ابتدای سالجاری نیز ۲ مورد اهدای عضو به چهار بیمار نیازمند در استان ثبت شد.

باورهای اشتباه اهدای عضو

وی با اشاره به باورهای اشتباه در خصوص اهدای عضو، می‌گوید: برخی از مردم بر این باورند که سن بالا مانعی برای اهدای عضو است در حالی که هیچ محدودیت سنی برای اهدا وجود ندارد و جراح پیوند، اعضا را ارزیابی می کند.

برخی از مردم بر این باورند که سن بالا مانعی برای اهدای عضو است در حالی که هیچ محدودیت سنی برای اهدا وجود ندارد و جراح پیوند، اعضا را ارزیابی می کند

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی می افزاید: همچنین بسیاری از مردم به اشتباه بر این باورند که اهدا عضو برای خانواده اهداکننده هزینه زیادی دارد در حالی که هزینه ای از خانواده اهداکننده عضو برای اهدا دریافت نمی شود.

هاشمی ادامه می دهد: بیمه یا افرادی که عضو دریافت می کنند، این هزینه ها را پرداخت می کنند.

وی در پاسخ به این سووال که آیا افراد دارای بیماری های زمینه‌ای نیز توان دریافت کارت اهدای عضو دارند، می گوید: هر فردی می تواند به عنوان اهدا کننده عضو ثبت نام نمایند زیرا پزشک، آزمایشاتی را برای تعیین زنده ماندن اندام ها برای پیوند در زمان مرگ انجام می دهد.

چگونه قهرمان زندگی شویم

افرادی که تمایل به اهدای عضو دارند باید کارت اهدای عضو (پیوند کارت) دریافت کنند.

این کارت معمولا در همایش ها و مراسم انجمن اهدای عضو در اختیار افراد قرار می گیرد اما راحت تر این است که با مراجعه به سایت اهدای عضو به آدرس ehdacenter.ir نسبت به این امر خداپسندانه اقدام کنیم.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۵۰ پزشک عمومی و ۲۵۶ پزشک متخصص فعالیت دارند.

۳۱ اردیبهشت‌ به عنوان روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی نامگذاری شده است.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today