نماد آخرین خبر

راهکارهای فرار از پیامدهای «گنبد حرارتی»

منبع
ايرنا
بروزرسانی
راهکارهای فرار از پیامدهای «گنبد حرارتی»

ایرنا/ بالاترین دمای هوای روزهای اردیبهشتیِ سمنان طی یک دهه گذشته در هفته اخیر به ثبت رسید و موج گرما سمنانی‌ها را غافلگیرد کرد. شدیدترین موج گرما روز چهارشنبه همچون «گنبد حرارتی» بر آسمان دیار دارالمرحمه سایه‌افکند و نیاز بود برخی شهروندان نکات لازم را رعایت کنند.

افزایش دما از بیست و نهم اردیبهشت آغاز شد و گرما تا دمای ۴۲ درجه سانتیگرادی در برخی مناطق استان سمنان طی روزهای این هفته ثبت شد.

بنابر گفته سازمان جهانی بهداشت(WHO) «تنش گرمایی» عامل اصلی مرگ و میر مرتبط با وضع هواست و می‌تواند موجب تشدید بیماری‌های زمینه‌ای همچون بیماری‌های قلبی عروقی، سلامت روان و آسم شود و خطر تصادفات و انتقال برخی بیماری‌های عفونی را افزایش دهد؛ بنابراین به افراد آسیب‌پذیر توصیه می شود در ساعات گرم روز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنند.

انتظار می‌رود مدیریت مصرف انرژی، حفاظت از عرصه‌های مرتعی و جنگلی برای جلوگیری از آتش‌سوزی و استفاده از سردنوش و دمنوش‌های سنتی خنکی‌آور به منظور حفظ سلامت در این روزها فراموش نشود.

دمنوش نعنا موثر در جلوگیری از گرمازدگی

عرق‌های گیاهی از بیدمشک تا نعنا موثر در پیشگیری از گرمازدگی

نوشیدن آب فراوان، مصرف سردنوش و دمنوش‌های سنتی خنکی‌آور در حفظ تعادل آب بدن، فرونشاندن عطش و جلوگیری از گرمازدگی موثر است و ضرورت دارد رعایت این نکته‌ها مدنظر شهروندان باشد.

توصیه می‌شود شهروندان مصرف نوشیدنی‌های خنک از جمله عرق‌های گیاهی نظیر بیدمشک، شاتره، خارشتر، کاسنی و رازیانه و دمنوش‌هایی از جمله نعنا، چای سبز، چای سفید و چای ترش را برای کمک به سلامت و کاهش دمای بدن مصرف کنند.

دانه‌های خاکشیر، تخم شربتی، هل، گشنیز، سنا و زیره سبز نیز در زمره گیاهان دارویی خنک کننده بدن هستند که در ترکیب انواع شربت‌ها یا به شکل جوشانده در آب گرم یا شناور در آب سرد می‌توان از آنها استفاده کرد.

طبق نظر متخصصان طب سنتی، مصرف برخی میوه‌های خشک مانند عناب، زرشک و تمشک نیز در پیشگیری از گرمازدگی موثر است و مصرف گلاب همراه با مقداری یخ به قدری که موجب تهوع و افزایش صفرا نشود، برای درمان گرمازدگی توصیه می‌شود.

آبیاری درختان با جمع‌آوری آب سرد قبل از جریان آب‌گرم حمام

راهکارهای خانگیِ مراقبت از محیط زیست در مقابل گرما

درختان و گیاهان هم مانند انسان‌ها جاندار و در هوای گرم تشنه می‌شوند، انتظار می‌رود هر یک از شهروندان با آبیاری روزانه در زمان مناسب همچون پس از غروب آفتاب با یک سطل پساب خانگی مانند آب مربوط به شست و شوی ظرف‌ها یا آب سرد قبل از جریان آب‌گرم، در رفع عطش درختان در گرمای طاقت‌فرسای تابستان و حفاظت از محیط زیست مشارکت کند.

تولید اکسیژن و کاهش آلاینده‌ها یکی از موثرترین ارزش‌ درختان در زندگی انسان است. در مجموع ۶۰ درصد از اکسیژن مصرفی جهان توسط پوشش گیاهی تولید می‌شود، کاهش آلودگی صوتی، جذب گرد و غبار، جذب برخی گازهای شیمیایی و از بین بردن بسیاری از باکتری‌ها، قارچ‌های تک‌سلولی و حشرات مضر، از دیگر فایده‌های درختان محسوب می‌شود.

هر فرد می‌تواند با مراقبت از درختان با آب‌ نامتعارف، در حفظ سرسبزی محیط زندگی مشارکت کند.

آتش‌سوزی در طبیعت با سهل‌انگاری در خاموش کردن آتش

ته‌سیگار روشن و بطری‌های شفاف را در طبیعت رها نکنیم

با توجه به وضعیت هوا و روند افزایشی دما، پوشش گیاهی و علفزارها در عرصه‌های منابع طبیعی رو به خشکی است و در این شرایط کوچکترین بی‌احتیاطی و سهل‌انگاری در خاموش کردن آتش در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب می‌شود تا جنگل‌ها و مراتع دچار خسارت‌های جبران ناپذیر شوند.

خاموش نکردن آتش پیش از ترک طبیعت، انداختن ته‌سیگار روشن و بطری‌های شکسته که مانند ذره‌بین امکان آتش‌افروزی دارند، از جمله عوامل بروز آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی و جفا در حق شهروندان در داشتن محیط‌زیستی سبز است و انتظار می‌رود آحاد جامعه از جمله گردشگران در طبیعت استان سمنان رعایت این توصیه‌های پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهند.

فاجعه‌ای که رهاکردن آتش در طبیعت به همراه دارد

شهروندان باید بدانند و یادبگیرند آتش رهاشده در بخش کوچکی از طبیعت می‌تواند زمینه‌ساز نابودی چندین هکتار شود و خاموش کردن آتش با مقداری آب یا ریختن خاک بر روی آن، از یک رخداد و فاجعه‌ای طبیعی جلوگیری می‌کند.

آتش‌سوزی در طبیعت نیازمند کنارهم آمدن سه عامل هوا، مواد سوختنی و جرقه اولیه است که ۲ عامل اول در طبیعت وجود دارد. شهروندان باید بی‌نهایت تلاش کنند تا عامل سوم آتش‌افروزی یعنی جرقه اولیه را فراهم نکنند و از این طریق و با رعایت نکاتی ساده، حافظ منابع و عرصه‌های طبیعت باشند.

مدیریت مصرف لازمه پایداری شبکه توزیع انرژی

رعایت ضرورت‌هایی برای پایداری شبکه آب و برق‌ در گرما

همکاری مشترکان خانگی و تجاری با استفاده نکردن از لوازم برقی پرمصرف در ساعت‌های اوج بار(ساعات ۱۱ تا ۱۷ و ۱۸ تا ۲۳)، استفاده از روشنایی روز به جای روشن کردن لامپ، استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف، تنظیم دستگاه‌های سرمایشی روی دمای آسایش یعنی ۲۵ درجه سانتیگراد، استفاده از دور کند کولر آبی و نصب سایبان روی کولرها از جمله روش‌های ساده و کم‌هزینه برای مدیریت مصرف انرژی برق و پایداری شبکه برق‌رسانی در روزهای گرم است.

امکان صرفه‌جویی در بخش آشامیدنی‌ها و پخت و پز برای مدیریت مصرف آب به منظور عبور از موج گرما کمتر است و تاکید بر مصرف بهینه در استفاده از آب در بخش فضای سبز و بهداشتی است.

شهروندان با راهکارهایی ساده از جمله استفاده از ظرفیت کامل ماشین لباسشویی برای شست و شو، استفاده از شیرآلات استاندارد و استفاده از آب خاکستری یا همان پساب برای آبیاری فضای سبز در مدیریت مصرف آب در این مسیر می‌توانند به صورت موثری کمک‌کننده باشند.

طبق بررسی‌ها، استحمام پرمصرف‌ترین بخش از سرانه مصرفی را در بخش خانگی تشکیل می‌دهد. البته نمی‌توان از ضرورت رعایت بهداشت فردی چشم‌پوشی کرد، اما می‌توان از تجهیزات و شیرآلاتی برای دوش حمام استفاده کرد که مصرف آب را بدون ایجاد هیچ مشکلی به ۲۵ درصد کاهش دهد.

به گزارش ایرنا، مصرف فراوان مایعات، صرفه‌جویی در مصرف آب و برق، پرهیز از حضور در فضای باز در زمان اوج گرما(ظهر) و استفاده از پارچه خیس بر روی سر و یا سایبان در شرایط الزام به حضور در فضای باز و زیر نورخوشید از جمله توصیه‌ها برای عبور از موج هوای گرم است.

سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارایه اطلاعات هواشناسی و پیش‌بینی‌های جوی سمنان در تمامی اوقات شبانه روز است؛ علاوه بر این، برای اطلاع از آخرین وضعیت آب و هوایی شهرهای ایران، کاربران باید پیامکی حاوی پیش شماره شهر مورد نظر را به شماره ۲۰۱۳۴ ارسال کنند تا در کمتر از چند ثانیه اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنند.

برای استعلام شرایط جوی در ۴۸ یا ۷۲ ساعت آینده باید این اعداد نیز به همراه پیش شماره برای سامانه ارسال شود، یعنی برای اطلاع از آب و هوای سمنان طی ۴۸ ساعت و ۷۲ ساعت آینده باید به ترتیب کدهای ۲۳۴۸ و ۲۳۷۲ را ارسال کرد، همچنین می‌توان به جای پیش شماره، نام شهر مورد نظر را به انگلیسی برای سامانه پیامکی سازمان هواشناسی پیامک کرد.

سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام :
https://instagram.com/semnan_today