نماد آخرین خبر

ورزش همگانی گامی در جهت شکوفایی استعدادها

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ورزش همگانی گامی در جهت شکوفایی استعدادها

ایرنا/ ورزش همگانی نه تنها بستری برای سلامت و نشاط عمومی فراهم می‌کند بلکه زمینه‌ای برای شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی است.

امروزه که زندگی بشر به شدت تحت تاثیر فناوری و صنعت قرار گرفته، توجه به سلامت جسم و ورزش بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.

تحقق این امر مستلزم آن است که خانواده‌ها با درک نقش فرهنگ و اهمیت ورزش در زندگی کنونی و آتی فرزندانشان، این مقوله را هم‌سنگ تحصیل دانسته و به آن توجه ویژه نشان دهند.

در گذشته، ماشینی شدن زندگی به عنوان یکی از عوامل اصلی کم‌ تحرکی عنوان می‌شد اما امروزه، فضای مجازی بخش قابل توجهی از اوقات فراغت افراد را به خود اختصاص داده و این موضوع نیز در کاهش فعالیت بدنی بی‌تاثیر نبوده است.

برای ایجاد جامعه‌ای سالم و پویا، باید به توسعه ورزش همگانی توجه شود و در کنار آن، حمایت همه‌جانبه از ورزشکاران حرفه‌ای و قهرمانی نیز صورت گیرد.

مزیت ورزش‌های همگانی در گستردگی آنهاست و برخلاف ورزش قهرمانی که نیازمند امکانات و شرایط خاص است، امکان انجام آن در هر فضایی وجود دارد.

جامعه امروزه با نبود فعالیت های بدنی روبرواست

رئیس کمیته ورزش روزانه ورزش همگانی کردستان در این رابطه اظهار کرد: نبود فعالیت‌های بدنی و کم ‌تحرکی از جمله مشکلاتی است که جامعه با آن روبرو است که با همت فدراسیون، انجمن‌ها و کمیته‌های ورزش روزانه کشور، برای تشویق مردم به سمت ورزش های همگانی تلاش می کنیم.

توفیق امیری افزود: با توجه به برنامه‌های تدوین شده از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان، گردشگری شهرداری، هیات ورزش‌های همگانی و توسعه ملی، اتفاقات مثبتی قابل پیش‌بینی است.

وی ادامه داد: برنامه ملی توسعه و تعمیم ورزش همگانی در استان کردستان با مشارکت هیات‌های ورزشی، باشگاه‌ها، شهرداری‌ها و اداره ورزش و جوانان، با حمایت‌های خوبی همراه شده است.

امیری تاکید کرد: استان کردستان از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است و باید با اراده و عزم جمعی و راسخ برای توسعه ورزش استان گام برداشت.

هزینه برای ورزش کمک به کاهش مراجعات به مراکز درمانی

رئیس کمیته ورزش روزانه ورزش همگانی کردستان گفت: اگر در حوزه ورزش هزینه نشود، باید در حوزه درمان هزینه پرداخت کنیم و سرمایه‌گذاری در ورزش همگانی به قدری اهمیت دارد که هر کشوری که در این زمینه سرمایه‌گذاری نکند، ناگزیر به پرداخت هزینه‌های سنگین در حوزه درمان خواهد بود.

امیری با اشاره به مشکلات جامعه امروزی ایران نظیر اعتیاد، اختلافات خانوادگی، مشکلات اقتصادی و روحی روانی، بیان کرد: این مسائل موجب دوری مردم از فعالیت‌های ورزشی شده است و با توجه به تعطیلی‌ها در کشور، پر کردن اوقات فراغت مردم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در ورزش صبحگاهی و عصرگاهی فراهم شده است و شاهد فعالیت چشمگیری در این زمینه هستیم.

رئیس کمیته ورزش روزانه ورزش همگانی کردستان گفت: یکی از برنامه‌های ورزش همگانی، توجه به نقش فرهنگ است که نگاه ما به این برنامه‌ها صرفا ورزشی نیست، بلکه ورزش بستری برای ترویج مباحث فرهنگی شده و این نکته بسیار مثبتی که در برنامه‌های هیئت ورزش‌های همگانی کردستان است.

۲۲ گروه ورزشی در استان فعالیت رسمی دارند

امیری با اشاره به فعالیت ۲۲ گروه ورزشی دارای مجوز رسمی در پارک‌های سطح شهر استان، افزود: این گروه‌ها در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند و اداره کل ورزش و جوانان استان و گردشگری شهرداری سنندج همکاری چشمگیری با این سایت‌های ورزشی دارند.

وی ادامه داد: اخیرا طرحی در قالب ورزش و مردم اجرا شده است که قطعا موجب روی آوردن اکثریت جامعه به ورزش‌های همگانی خواهد شد.

امیری اضافه کرد: در سایت‌های ورزش همگانی استان کردستان، بانوان و آقایان در تمام رده‌های سنی ۱۵ تا ۷۰ سال به فعالیت ورزشی مشغول هستند و این سایت‌ها برای افزایش روحیه اعضا از آهنگ‌های محلی مجاز استفاده می‌کنند که باعث ایجاد انگیزه و شادابی در گروه‌ها می‌شود.

وی افزود: ۶۰ مربی ورزش همگانی در استان کردستان با کمترین هزینه دوره‌های لازم را گذرانده‌اند و در ۳۷ گروه ورزشی صبحگاهی و عصرگاهی استان فعالیت دارند.

رئیس کمیته ورزش روزانه ورزش همگانی کردستان تاکید کرد: باید طرح ملی ورزش و مردم را بر مبنای ذائقه مردم و با برنامه‌ای بلندمدت و رایگان در جامعه ارائه داد.

نایب رئیس کمیته ورزش روزانه استان کردستان هم با اشاره به فعالیت چند ساله ورزش گروهی و همگانی در سطح شهر سنندج، از استقبال خوب مردم و پیشرفت این رشته ورزشی در استان ابراز خرسندی کرد.

لیلا خسروی گفت: توسعه این رشته ورزشی در استان مرهون تلاش مربیان و گروه‌های ورزشی است و مخاطبان زیادی از اقشار مختلف مردم به سوی ورزش و سلامتی سوق داده شده‌اند.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی را موجب تبادل نظر و پیشرفت مربیان دانست و بر توجه خاص به مربیان تاکید کرد و بیشترین فعالان در این عرصه بانوان هستند که روز به روز شاهد افزایش تعداد آنها هستیم.

بسیاری از افسردگی‌ها، خشونت‌ها و ناراحتی‌های روحی با ورزش همگانی از بین می‌رود

نایب رئیس کمیته ورزش روزانه استان کردستان افزود: اگر در هر خانواده‌ای یک نفر به ورزش گرایش پیدا کند، می‌توان اثرات مثبت آن را بر سلامت جسمی، کنترل استرس و کاهش هیجانات به خوبی مشاهده کرد و خانواده‌ها می‌توانند از طریق این رشته ورزشی، جامعه‌ای سالم، پرنشاط و شاداب برای فرزندان خود فراهم آورند و بسیاری از مشکلات روحی را از بین ببرند.

خسروی اضافه کرد: در پاسخ به بهانه‌های کمبود وقت و نداشتن شرایط و امکانات برای ورزش همگانی، باید گفت که با یک برنامه‌ریزی ساده می‌توان زمان مناسبی را در طول شبانه‌روز به این امر اختصاص داد.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت سلامت جامعه و نقش ورزش در تحقق آن، سرمایه‌گذاری در این حوزه نه تنها به کاهش هزینه‌های درمان منجر می‌شود، بلکه از بروز بیماری‌های ناشی از کم‌تحرکی و آسیب‌های اجتماعی نیز پیشگیری می‌کند.

نایب رئیس کمیته ورزش روزانه کردستان اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی ورزش همگانی، توسعه فعالیت‌های بدنی و ایجاد شور و نشاط و بستری مناسب برای فعالان ورزشی است.

کمبود فضاهای ورزشی عمومی

یکی از بانوانی که در زمینه ورزش همگانی فعالیت دارد، گفت: ورزش همگانی نقش بسزایی در ارتقای سلامت جسمی و روانی افراد جامعه دارد و این امر می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌های درمانی، افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان شود.

نسرین معاذی افزود: متاسفانه، استان ما در زمینه ورزش همگانی با مشکلاتی روبرو است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کمبود زیرساخت‌های نامناسب، شامل کمبود فضاهای ورزشی عمومی مناسب، امکانات ناکافی و تجهیزات فرسوده اشاره کرد.

وی ادامه داد: کمبود برنامه‌های متنوع و جذاب، عدم آگاهی کافی و مشارکت پایین شهروندان و کمبود بودجه و منابع مالی کافی برای توسعه و پشتیبانی از ورزش همگانی از دیگر چالشهای‌های موجود است.

این بانوی فعال در حوزه ورزش همگانی گفت: ورزش همگانی یک رکن اساسی در سلامت و پویایی هر جامعه‌ای، از جمله استان ما، محسوب می‌شود و این نه تنها به بهبود سلامت جسمی و روانی افراد کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در ایجاد یک جامعه متحد، شاداب و فعال دارد.

معاذی یادآور شد: سرمایه‌گذاری در ورزش همگانی، در واقع سرمایه‌گذاری در سلامت و آینده استان است و ترویج و توسعه آن باید به عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت ورزش همگانی، درخواست من از مسئولان استان، در وهله اول، توسعه و بهبود زیرساخت‌های ورزشی است که شامل ایجاد و تجهیز فضاهای ورزشی عمومی در دسترس و مناسب برای تمامی اقشار جامعه می‌شود.

این بانوی ورزشکار افزود: برنامه‌ریزی متنوع و جذاب با ارائه برنامه‌های ورزشی متنوع که پاسخگوی نیازها و علایق مختلف مردم باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

طبق بررسی وزارت ورزش و جوانان، تنها ۲۱ درصد جامعه از فعالیت‌های بدنی و تحرک برخوردار هستند، در حالی که بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران و دفتر تحرک بدنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این میزان به ترتیب ۵۱ و ۵۲ درصد اعلام شده است که متاسفانه اختلاف قابل توجهی در این آمارها مشاهده می‌شود.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online