نماد آخرین خبر

۴۷ درصد صنایع کشاورزی خراسان‌شمالی نیمه‌فعال است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۴۷ درصد صنایع کشاورزی خراسان‌شمالی نیمه‌فعال است

ایرنا/ مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: ۱۳۵ واحد صنعتی در بخش کشاورزی این استان وجود دارد که اکنون ۴۷ درصد آن راکد و یا نیمه‌فعال است.

سیدعباس آقامیری اظهار کرد: از مجموع واحد های صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی استان ۲۱ واحد راکد و ۴۲ واحد نیز نیمه فعال هستند که با ظرفیت کمتر کار می کنند.

وی افزود: از مجموع واحدهای نیمه فعال در استان ۱۰ واحد مربوط به کارخانجات شیر و لبنیات است که متاسفانه بنا به دلایل مشکلات مختلف غیرفعال شدند.

آقامیری با تاکید بر احیای صنایع راکد در خراسان شمالی گفت: واحدهای نیمه راکد و راکد شناسایی شده اند و چندین جلسه برای بازگردان این واحد ها به چرخه تولید برگزار شده است.

وی تصریح کرد: نبود سرمایه، فرسودگی ماشین آلات، بدهی معوق بانکی و ناتوانی در نوسازی و تجهیز واحد ها از مهمترین مشکلات فعالان در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی است.

صدور ۲ فقره پروانه بهره برداری

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: ۲ فقره پروانه بهره برداری در بخش صنایع تبدیلی در سالجاری صادر شده است.

وی برنامه سازمان متبوع خود برای حمایت از این صنایع را تثبیت واحدهای فعال و تامین تسهیلات سرمایه در گردش با همکاری بانک ها، فعال کردن واحدهای نیمه فعال و راکد و بازگرداندن آنها به چرخه تولید ذکر کرد و افزود: تسهیلات سرمایه در گردش و بازسازی و نوسازی برای واحدهای فرسوده از نیازهای اصلی این بخش است.

وی کمک به افزایش صادرات غیرنفتی، تسهیل در دسترسی به توسعه پایدار روستاها و وجود زمینه های مساعد مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری صنایع تبدیلی و تکمیلی را از مزایای صنایع بخش کشاورزی برشمرد.

آقا میری با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی شانس فرآوری دارد، اظهار کرد: سالانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول از مزارع و باغ های استان برداشت می شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: صنایع تبدیلی و غذایی که زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی است تنها ۴۷۰ هزار تن از انواع محصولات این بخش را فرآوری می کند اما با احتساب سایر صنایع که زیر پوشش سایر سازمان ها است، این رقم به ۷۲۰ هزار تن می رسد.

وی گفت: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به دیگر استان ها حمل می شود.

۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فراوری است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today