حفاظت از «مراتع» استان سمنان بدون چتر حمایتی مردم امکانپذیر نیست

مهر/ مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان با تاکید بر اینکه حفاظت از مراتع استان تنها با حضور و مشارکت مردمی ممکن است، گفت: در غیر این صورت شاهد فاجعه زیستمحیطی خواهیم بود.
علیرضا رهایی بعد از ظهر پنجشنبه در آئین روز مرتع و مرتعداری پایدار سمنان به میزبانی بقعه مرتع پیغمبران این شهرستان با بیان اینکه بیش از ۵۲ درصد از منابع طبیعی کشور معادل ۸۲ میلیون هکتار، مرتع است، بیان کرد: مراسم روز مرتع و مرتعداری پایدار با هدف پاسداشت نقش حیاتی مراتع در امنیت غذایی، حفظ منابع آب، پایداری اکوسیستمها و معیشت دامداران و عشایر برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تنها حدود هفت میلیون هکتار معادل هفت درصد مراتع کشور از پوشش گیاهی مناسب برخوردارند، گفت: حفاظت از این مراتع بدون مشارکت مردم و عشایر ممکن نیست.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل حفاظت از منابع طبیعی به فرهنگ عمومی، خاطرنشان کرد: حفاظت از مراتع از فرسایش خاک جلوگیری کرده، تبخیر آب را کاهش میدهد و مهاجرت عشایر به شهرها را مهار میکند.
رهایی عشایر را صادقترین و خالصترین بهرهبرداران مراتع دانست و افزود: این مردمان نقش مهمی در حفظ منافع ملی و اقتصاد پویا دارند.
وی ادامه داد: مراتع کارکردهای بسیار زیادی در دو بخش بازاری و غیر بازاری دارند که از مهمترین آنها میتوان به بهره برداری عشایر و تولید گوشت قرمز، لبنیات و انواع محصولات فرعی دیگر مانند گیاهان دارویی اشاره کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تاکید کرد؛ کارکردهایی همچون تولید اکسیژن، افزایش عمر مفید سدها، جذب گرد و غبار، تنظیم گردش آب و تولید آب نیز از نقش مراتع حکایت دارد و میطلبد همگی برای حفاظت از مراتع تلاش میکنند
رهایی در پایان با تاکید بر اینکه حفاظت، احیا و بهرهبرداری اصولی از مراتع وظیفهای همگانی است افزود: مراتع، به عنوان یکی از منابع طبیعی تجدید پذیر، نقش مهمی در مقابله با تغییرات اقلیمی، کاهش فرسایش خاک، جلوگیری از سیل، و تأمین بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور ایفا میکنند.