حفاظت از منابع طبیعی بدون حضور مردم ممکن نیست

ایرنا/ کنگاور- ایرنا - رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید براینکه حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی بدون حضور پررنگ و آگاهانه مردم ممکن نیست، گفت: از همین رو نقش سازمانهای مردمنهاد، بانوان همیار طبیعت و گروههای داوطلب بیش از پیش اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، علی تیموری عصر پنجشنبه در مانور خاموش کردن آتش جنگلها و مراتع استان کرمانشاه در منطقه حفاظت شده چالابه با اشاره به افزایش مخاطرات ناشی از تغییرات اقلیمی، اظهار کرد: با توجه به روند فزاینده دمای هوا و خشکسالیهای اخیر، پیشبینیها از افزایش احتمال وقوع آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور حکایت دارد و همین موضوع لزوم آمادگی پیشگیرانه و تقویت هماهنگی میان دستگاهها را دوچندان میکند.
وی تصریح کرد: استان کرمانشاه با برخورداری از منابع طبیعی غنی و تنوع بالای پوشش گیاهی، در معرض خطرات بالقوه بسیاری قرار دارد و برای مدیریت بحرانهای احتمالی، نیازمند برنامهریزی دقیق، تجهیز نیروها و استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانی است.
آموزش، پیشگیری و مشارکت؛ سه رکن اصلی مقابله با حریق
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه با تأکید بر اهمیت آموزشهای پیشگیرانه و مشارکت جوامع محلی در مهار بحرانها، گفت: برگزاری چنین رزمایشهایی ضمن ارتقاء سطح آمادگی نیروها، نقش مهمی در افزایش آگاهی عمومی، تقویت مهارتهای میدانی و ارزیابی توان واکنش در شرایط اضطراری دارد.
وی همچنین از تلاشهای بیوقفه نیروهای مردمی و همیاران طبیعت در سراسر کشور در راستای حفاظت از منابع طبیعی قدردانی کرد.
مانور سراسری اطفای حریق کرمانشاه در سطح بالایی برگزار شد
رییس یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هم با اشاره به سطح بالای مشارکت در این رزمایش، اظهار کرد: در این مانور نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، جمعیت هلالاحمر، سازمان حفاظت محیط زیست، بسیج، جوامع محلی، بانوان همیار طبیعت، سازمانهای مردمنهاد و گروههای داوطلب مردمی حضور فعال داشتند که این مشارکت گسترده نشاندهنده تعامل مطلوب میان دستگاههای اجرایی و مردم در حوزه حفاظت از منابع طبیعی است.
سرهنگ ملکی آهنگران افزود: در این رزمایش، آخرین روشها و تکنیکهای نوین اطفای حریق به کار گرفته شد و سطح آمادگی نیروها برای واکنش سریع و مؤثر در شرایط بحرانی ارزیابی شد.
این رزمایش با هدف ارتقای سطح آمادگی نیروهای امدادی، حفاظتی و مردمی در مقابله با آتشسوزیهای طبیعی و با مشارکت سازمانها، نهادها و گروههای داوطلب مردمی برگزار شد و جلوهای از همافزایی و تعامل ملی در راستای حفاظت از منابع طبیعی کشور را به نمایش گذاشت.
در این مانور، علاوه بر معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رییس یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، معاون سازمان هلالاحمر، مدیران کل منابع طبیعی استانهای کرمانشاه، کردستان، لرستان، همدان، ایلام، معاونان استاندار، فرماندار کرمانشاه، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر مدیران و مسوولان مربوطه نیز حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، جنگلهای زاگرس با گستردگی در ۹ استان کشور و ۶ میلیون هکتار مساحت ۴۰ درصد جنگلهای ایران را تشکیل میدهد که حدود ۷۰ درصد تیپ گونههای آن را بلوط شامل میشود؛ این پهنه جنگلی به دلیل آن که وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط ایران محسوب میشود از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۴ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار را نیز مرتع تشکیل داده است.