کمبود ویتامین «دی» تهدیدی برای سلامت میانسالان خراسانشمالی

ایرنا/ مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: ۴۰ درصد زنان و ۳۰ درصد مردان میانسال این استان کمبود ویتامین دی دارند که این امر تهدیدی برای سلامت آنها است.
نسرین علیزاده اظهار کرد: ویتامین دی از ویتامین هایی است که تامین آن تا دوران کهن سالی برای بدن انسان ضروری اعلام شده است اما بسیاری از شهروندان خراسانشمالی به این امر بی توجه می کنند و در رده های سنی گوناگون با کمبود آن مواجه هستند.
وی افزود: بیشترین میزان شیوع این کمبود در سالمندان، زنان باردار و کودکان مشاهده می شود به گونه ای که براساس آخرین بررسی ها ۶۸ درصد زنان باردار استان کمبود ویتامین دارند.
علیزاده ادامه داد: میانگین کشوری کمبود ویتامین دی در میان زنان بادار ۵۲.۱ درصد است که این آمار در خراسانشمالی بسیار بالا است.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: ۵۱ درصد کودکان گروه سنی ۶ ساله استان نیز با کمبود این ویتامین مواجه هستند.
علائم کمبود ویتامین دی چیست
علیزاده، درد عضلانی، خستگی، فشار خون بالا و آسیبپذیری استخوان را از علام کمبود ویتامین دی دانست و گفت: کمبود این ویتامین باعث بروز انواع بیماریهای پوکی استخوان و ام. اس میشود.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی افزود: مشکلات تنفسی به علت نرمی قفسه سینه، رشد ضعیف و نرمی استخوان مانند جمجمه نرم، پرانتزی بودن استخوانهای پا و ضعف عمومی بدن نیز از علائم اصلی کمبود ویتامین دی در میان کودکان است.
نور خورشید؛ منبع تامین ویتامین دی
علیزاده گفت: خانه ها در گذشته حیاط داشت و بچهها با بازی کردن در حیاط به راحتی ویتامین دی را دریافت می کردند اما اکنون در زندگی آپارتمان نشینی این مشکل بیشتر شده است.
وی نور خورشید را منبع تامین ویتامین دی عنوان کرد و افزود: حداقل میزان آفتاب برای تامین ویتامین دی مواجهه بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در مقابل نور مستقیم خورشید است.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی ادامه داد: حداقل دست و صورت باید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.
خراسانشمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است.