نماد آخرین خبر

شفافیت چرخه توزیع سموم کشاورزی در زنجان نیازمند همکاری کشاورزان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
شفافیت چرخه توزیع سموم کشاورزی در زنجان نیازمند همکاری کشاورزان

ایرنا/ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: براساس قانون برنامه هفتم توسعه، ارائه هرگونه سموم شیمیایی بخش کشاورزی فقط با ارائه کارت ملی توسط کشاورزان میسر است، از این رو همکاری بهره برداران می‌تواند کمک زیادی به شفاف شدن چرخه توزیع و عرضه سموم کند.

مجید بلالی اصل از فعالیت ۱۴۶ واحد مجاز عرضه سموم کشاورزی در سطح این استان خبر داد و افزود: سموم کشاورزی غیرمجاز، تولیدات کشاورزی بلکه زندگی مردم را به مخاطره انداخته است، از این رو کشاورزان برای خرید سموم و کود باید از فروشندگی‌های مجاز مورد اعتماد و دارای مجوز از جهاد کشاورزی اقدام کنند تا گرفتار افراد سودجو و فرصت‌طلب نشوند.

وی ادامه داد: با توجه به قانون الزام ثبت هرگونه خرید و فروش در سامانه مونیتورینگ سموم و ثبت مشخصات خریداران در سامانه، اخذ کارت ملی و ثبت اطلاعات هویتی بهره برداران توسط مسئول فنی واحد توزیع سموم جهت فروش هرگونه سموم شیمیایی اجباری و الزامی است.

این مسئول اظهار کرد: این سامانه به منظور پایش صفر تا صد سموم کشاورزی از مبداء تولید و واردات تا مصرف کننده نهایی طراحی شده و هدف از آن شفاف سازی گردش سموم در چرخه تولید و عرضه و جلوگیری از ورود سموم تقلبی - فاسد و قاچاق به چرخه توزیع است.

بلالی اصل خاطرنشان کرد: با توجه به جرم انگاری ثبت نشدن تراکنش های سموم در سامانه، داروخانه های گیاهپزشکی می بایست در اجرای این قانون جدیت کامل را به عمل آورند تا مشمول برخوردهای قانونی و ابطال مجوز نشوند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه با افزایش آفات و بیماری ها کنترل آنها امری اجتناب ناپذیر است، گفت: استان زنجان در زمینه مصرف سموم کشاورزی در حد نرمال است و مصرف سموم در آن وضعیت غیر عادی ندارد و میزان آن حتی از میانگین کشور هم پایینتر است.

بلالی اصل با بیان اینکه به طور میانگین سالانه حدود ۲۵۰ تن انواع سموم کشاورزی در استان زنجان مصرف می شود، اظهار کرد: شرایط آب و هوایی و جوی استان طوری است که طغیان آفات در آن مثل برخی استان های شمالی و استان های با سطوح کشت بالا نیست.

بخش کشاورزی در استان زنجان اهمیت ویژه‌ای دارد و حدود ۲۵ درصد سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده در حالیکه میانگین سهم اشتغال کشور در این بخش حدود ۱۵ درصد است

استان زنجان با ۱.۳ درصد مساحت کل کشور حدود ۷۵۰ هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی دارد که معادل پنج درصد اراضی کشاورزی کشور است و سالانه حدود سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در آن تولید می شود.

بخش کشاورزی در استان زنجان حدود ۱۰۰ هزار بهره‌بردار دارد که به تولید انواع محصولات زراعی و باغی مشغول هستند.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zanjan_today