جایگزینی کابلهای مسی با فیبر نوری در چهارمحال و بختیاری ضروری است

ایرنا/ سرپرست شرکت مخابرات منطقه چهارمحال و بختیاری گفت: کابلهای مسی قدیمی پاسخگوی نیاز نیست و آسیبپذیری بالا دارد به همین دلیل جایگزینی این سیمها با فیبر نوری در اولویت این شرکت است.
محمدرضا کریمی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: سیمهای مسی ظرفیت پایین و هزینه نگهداری بالا دارد و جایگزینی آن با فناوریهای نوین مانند فیبر نوری ضروری است.
وی اظهار داشت: شرکت مخابرات ایران به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات وظیفه فراهم کردن بسترهای ارتباطی امن پایدار را برای تمام اقشار جامعه به عهده دارد.
سرپرست شرکت مخابرات منطقه چهارمحال و بختیاری گفت: فرسودگی تجهیزات و قدیمی بودن بسترهای ارتباطی از مهمترین مشکلات و چالشهای شرکت مخابرات است.
کریمی با اشاره به برنامههای توسعه شبکه ارتباطی در چهارمحال و بختیاری افزود: توسعه و گسترش شبکه فیبرنوری در تمامی نقاط استان برای برقراری عدالت ارتباطی در حال اجرا است.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون، در بیشتر مناطق شهری و بینشهری شبکه فیبرنوری برای دسترسی آسان مردم به اینترنت پرسرعت در حال اجراست.
سرپرست شرکت مخابرات منطقه چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۷۰ مرکز تلفن در استان فعال است که به فیبر نوری مجهز شدند و مشترکان این مراکز قادر به استفاده از اینترنت پرسرعت هستند.
به گفته وی، بیشتر سایتهای در سطح استان نیز به فیبرنوری مجهز شده است.
وی اظهار داشت: طرح احداث مسیر دوم فیبر نوری شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد، اردل و بخش بازفت به ۶۰ کیلومتر به عنوان یکی از مهمترین طرحهای شرکت مخابرات برای اجرای مسیر دوم فیبر نوری است که از سال گذشته آغاز شده است و فروردینماه امسال به اتمام رسید.
به گفته وی، هماکنون طرح فیبرنوری صمصامی تا تبرک برای جلوگیری از قطعی ارتباطات در این مناطق در حال اجراست.
کریمی گفت: با اجرای این طرحها تمام شهرستانهای استان به مسیرهای دوم فیبر نوری مجهز شدند.
سرپرست شرکت مخابرات چهارمحال و بختیاری افزود: تبدیل مسیرهای فیبر نوری هوایی به مسیرهای زمینی در برنامههای آینده این شرکت است.
کریمی گفت: تکمیل طرح fttx برای ارائه اینترنت پرسرعت و پایدار به منازل و کسب و کارها از دیگر طرحهای در دست اجراست.
وی افزود: تمامی مشترکان از بستر کابلهای مسی به بستر فیبرنوری انتقال پیدا میکنند که این اتفاق در شهرهای سودجان، مالخلیفه، چلگرد و گندمان در حال اجرا است و تا اواخر سالجاری تجهیزات مسی و کابلی در این مناطق جمعآوری میشود.
کریمی اضافه کرد: در سطح شهرکرد و مراکز شهرستانها پروژه فیبرنوری با پیشرفت خوبی اجرایی و بیش از ۱۰ هزار مشترک تلفنی به بستر فیبر نوری منتقل شده است.
به گفته وی، تمام هزینههای تغییر بستر فیبر نوری شامل اجرای فیبر تا منزل مشترک رایگان است تامین مودم بر عهده مشترک است و از مردم استان تقاضا میشود همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.
وی در خصوص توسعه فیبر اختصاصی برای ادارات و سازمانها گفت: تمامی سازمانها، ادارات، نهادها و بانکها میتوانند به منظور افزایش امنیت و کیفیت ارتباطات با ارائه درخواست به فیبر نوری متصل شوند.
کریمی افزود: یکی از برنامههای در حال اجرا متصل کردن شهر فرادنبه به بستر کافوی نوری (اینترنت پر سرعت) است که تا اواخر مرداد به پایان میرسد.
وی گفت: بهبود ارائه خدمات و پشتیانی با کیفیت به مشترکان و حمایت از کسب و کارهای دیجیتال و استارتاپهای موجود در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
کریمی با اشاره به ارتقای زیرساختهای ارتباطی استان گفت: در یک سال گذشته، ۲۵ سایت تلفن همراه افزایش فناوری(تکنولوژی) و در مناطق روستایی نیز ۷ سایت افزایش فناوری و ۱۵ سایت جدید در روستاها نصب و راه اندازی شد.
وی افزود: برای بهبود پوشش ارتباطی، تاکنون چهار دکل مخابراتی تعویض شده است همچنین راهاندازی هشت سایت روستایی پس از تأمین تجهیزات در ماههای آینده راه اندازی میشود.
سرپرست مخابرات استان نوسازی تجهیزات و ارتقای فناوری را از دیگر برنامههای مهم شرکت عنوان کرد و گفت: در شهرکرد، تجهیزات جدید نصب و بهرهبرداری از فناوری Soft Switch آغاز شده است و با اجرای این فناوری، سویچهای قدیمی پس از برگردان بر روی فیبر نوری و یا کافوهای نوری جمعآوری و شمارهها از طریق سامانه جدید فعال میشوند.
وی با اشاره به خاموش شدن نخستین سوییچ پرظرفیت استان در مرکز شهدا شهرکرد پس از ۳۰ سال افزود: خطوط این مرکز با موفقیت بر بستر کافو نوری یا فیبر نوری ftth منتقل شد که این اقدام گامی مؤثر در کاهش هزینهها و ارائه خدمات پایدار بر بستر VDSL محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری یک میلیون جمعیت دارد و دارای ۱۲ شهرستان با بیش از ۸۵۰ روستا است.