نماد آخرین خبر

قیمت نان به طور رسمی در کردستان افزایش نیافته است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
قیمت نان به طور رسمی در کردستان افزایش نیافته است

ایرنا/ در حالی که هنوز هیچ مصوبه‌ای مبنی بر افزایش قیمت نان در کردستان صادر و ابلاغ نشده، برخی واحدهای نانوایی به‌ویژه نانوایی‌های آزادپز در سنندج اقدام به افزایش خودسرانه قیمت کرده‌اند.

قیمت هر قرص نان سنگک در برخی نانوایی‌های آزادپز سنندج از ۱۰ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان افزایش یافته است، این در حالی است که کیفیت نان همچنان پایین بوده و در بسیاری موارد نان به‌صورت سوخته یا سبک‌تر از وزن استاندارد عرضه می‌شود.

در ماه‌های اخیر، تعدادی از نانوایان بارها خواستار تغییر بازنگری در قیمت‌ نان شده‌اند و برخی از این نانوایی‌ها به دلیل عدم صرفه اقتصادی، فعالیت خود را متوقف کرده و تعطیل شده‌اند.

مسئولان بعد از درخواست های مکرر صاحبان نانوایی ها وعده بررسی و تغییر آن را داده اند و چند جلسه کارگروه آرد و نان استان را هم به آن اختصاص دادند ولی تاکنون خبری از افزایش قیمت به طور رسمی نشده است.

برای پیگیری موضوع، چندین مرتبه با علی عبدی؛ رئیس اتحادیه خبازان شهرستان سنندج تماس گرفتیم اما پاسخگو نبود و در ادامه از معاون امور بازرگانی و توسعه و تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان موضوع را جویا شدیم.

طاها سمیعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: «تا این لحظه هیچ افزایش قیمتی برای نان مصوب و اعلام نشده است.»

در همین ارتباط، ارسلان ازهاری؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: «هیچ مصوبه‌ای برای افزایش قیمت نان به‌طور رسمی اعلام نشده و ما منتظر ابلاغ آن از سوی مراجع کشوری هستیم تا در صورت لزوم جلسه‌ای برای بررسی و تصویب آن تشکیل دهیم.»

افزایش قیمت خودسرانه نان در شرایطی که هنوز تصمیم‌گیری رسمی در این خصوص انجام نشده است، نگرانی‌هایی را در بین شهروندان به‌وجود آورده است، به‌ویژه اینکه این افزایش با بهبود کیفیت نان همراه نبوده و برخی از واحدهای نانوایی همچنان استانداردهای لازم را در خصوص وزن چانه نان رعایت نمی‌کنند.

امروز تعدادی از شهروندان سنندجی عکس هایی از نان های خریداری شده خود برای ما ارسال کرده اند و معترض بودند که با وجود افزایش قیمت آن هنوز هم نان از کیفیت لازم برخوردار نیست و بخش زیادی از آن سوخته و به ضایعات تبدیل می شود.

درآمد خبازان پاسخگوی هزینه ها نیست

رئیس اتاق اصناف سنندج هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هر واحد نانوایی در سنندج روزانه به طور میانگین سهمیه هفت کیسه آرد دریافت می کند که با این میزان آرد امکان تولید ۲ هزار و ۸۰۰ تا سه هزار قرص نان لواش را دارند.

شهاب ناصری وجود تعداد زیاد واحدهای نانوایی و تقسیم سهیمه آرد بین آنها را از دیگر مشکلات این بخش خواند و بیان کرد: قیمت هر قرص نان لواش ۵۰۰ تومان است و یک واحد نانوایی با تولید روزانه سه هزار قرص نان، حدودی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروش دارد؛ علاوه بر آن دولت به ازای هر قرص نان ۱۶۰ تومان یارانه پرداخت می کند که مجموع یارانه روزانه به حدود ۳۰۰ هزار تومان می رسد.

وی با اشاره به اینکه در مجموع میزان درآمد روزانه یک واحد نانوایی به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می رسد، افزود: اگر هزینه های جاری مانند کرایه مغازه، آب و برق و گاز، کارگر، حق بیمه و سایر مخارج را در نظر بگیریم درآمدی آخر ماه برای صاحب نانوایی باقی نمی ماند.

رئیس اتاق اصناف سنندج با بیان اینکه برروی کیفیت و تخلفات باید نظارت بیشتری انجام شود، گفت: آنالیزهای لازم انجام شده و قیمت مناسبی پیشنهاد شده است که قرار است در هفته جاری اعلام شود.

ناصری یادآور شد: بی شک با افزایش قیمت نان هم اتحادیه و هم سایر دستگاه های ناظر بیشتر می توانند برروی افزایش کیفیت نان نظارت داشته باشند و واحدهای نانوایی هم ملزم به رعایت این مهم می شوند.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online