تولید محصولات کشاورزی با استفاده از هوش مصنوعی در قم افزایش مییابد

ایرنا/ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: با استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، ضمن افزایش بهرهوری در این بخش مهم اقتصادی، سطح تولید محصولات کشاورزی استان را افزایش خواهیم داد.
روح الله ابراهیمی روز یکشنبه در همایش نخستین رویداد ملی درهای باز کشاورزی در ساختمان شماره ۲ سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیتهایی که برای توسعه فعالیتهای کشاورزی در استان وجود دارد، استفاده از نتایج فعالیت شرکتهای دانشبنیان و فناوریهای روز در این بخش بسیار مهم است و ما آمادگی داریم در این خصوص حمایتهای لازم را از سرمایهگذاران به عمل آوریم.
وی افزود: در بخش کشاورزی استان بیش از گذشته نیازمند انجام اقدامهایی همچون مدیریت هرچه بهتر مصرف انرژی، توسعه تولید بذرهای مقاوم، استفاده از سیستمهای نوین آبیاری، اجرای طرح الگوی کشت و نیز افزایش عملکرد و کاهش ضایعات هستیم که در همه این موارد استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای روز جایگاه ویژهای دارد.
وی ادامه داد: تقویت بخش کشاورزی به دلیل نقش محوری که در تامین امنیت غذایی دارد، موضوعی بسیار مهم است و ما در مجموعه مدیریت استان با استفاده از همه ظرفیتهای موجود در کنار فعالان این بخش هستیم و حمایت از کشاورزان قمی را وظیفه خود میدانیم.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.