کادر درمان بازنشسته، قهرمانان دیده نشده جنگ ۱۲ روزه کرمانشاه

فارس/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: پزشکان و پرستاران بازنشسته با روحیه جهادی، در جنگ ۱۲ روزه کرمانشاه، شبانهروزی در خط مقدم درمان ایستادند.
کیان ظهرابی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بیان خدمات و اقدامات کادر درمان در جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: به دنبال وقوع بحران در استان، کمیته بحران در سطح استان تشکیل شده و در تمامی بیمارستانها، کمیتههای متناظر بحران راهاندازی شده است.
وی افزود: در ۲ روز ابتدایی حادثه، موفق شدیم ظرفیت خالی یک هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی را آماده پذیرش کنیم که ۵۰۰ تخت آن کاملاً جدید و پیش از این وجود نداشتند. این ظرفیت جدید با ایجاد بخشهای ویژه و تغییر کاربری بخشهای موجود، مخصوص بیماران اورژانسی تامین شد.
لغو اعمال جراحی غیرضروری و بسیج نیروهای درمانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: با صدور بخشنامهای، تمام اعمال جراحی الکتریکی و زیبایی لغو و حدود ۵۰ درصد ظرفیت بیمارستانها برای پذیرش بیماران بحران اختصاص یافت.
وی یادآور شد: همیشه در شرایط عادی کمبود پزشک یکی از بزرگترین چالشهای ما بوده و گاهی همکاری لازم را دریافت نمیکردیم. اما این بار در جنگ برخلاف انتظار، پزشکانی که پیشتر با آنها چالش داشتیم و حتی برخی بازنشسته بودند، با تماسهای خود اعلام آمادگی کردند. این روحیه سبب شد تیم درمان بیش از حد توان خود، شبانهروزی به فعالیت بپردازد.
ظهرابی خاطرنشان کرد: پرستاران ما نیز همچون رزمندگان واقعی، با تمام توان پای کار ایستادند. حتی پرستارانی که مادر بودند و مسئولیتهای خانوادگی داشتند، در شرایط سخت حضور فعال داشتند و با ایثار بینظیر خود، بار سنگین بحران را به دوش کشیدند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: خوشبختانه پرسنل درمانی با روحیه رزمنده و بسیار توانمند در این شرایط بحرانی پای کار آمدند و مشکلی نداشتیم.
پرستاران در بحران، بیماران تنفسی را رها نکردند
وی در توضیح آسیبهای وارده به مراکز درمانی استان طی جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، اظهار کرد: بیشترین آسیبها به بیمارستان فارابی وارد شد، اما بهخاطر اقدامات پیشگیرانهای که پیش از این انجام داده بودیم، خوشبختانه مشکلی جدی به وجود نیامد.
ظهرابی یادآور شد: برای هر بیمارستان، بیمارستان معین تعیین کرده بودیم تا در صورت آسیبدیدگی، بیماران به بیمارستان جایگزین منتقل شوند و از سردرگمی جلوگیری شود. بیمارستان امام رضا (ع) را بهعنوان مرکز جایگزین بیمارستان فارابی انتخاب کرده بودیم و طی دو تا سه ساعت از زمان حمله رژیم غاصب صهیونی به بیمارستان اعصاب و روان فارابی، تمامی بیماران با وجود شرایط بحرانی به بیمارستان امام رضا(ع) منتقل شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: بیمارانی از این بیمارستان به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بودند و در چنین شرایطی پرستاران با ایثار و تعهد بالا، بیماران را رها نکردند، چرا که هر لحظه غفلت میتوانست به جان بیماران لطمه بزند. حتی در حین انتقال که شرایط بسیار پراسترس بود، هیچ مورد فوتی گزارش نشد.
وی با بیان اینکه خسارت وارده بر بیمارستان فارابی ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: تیم تعمیرات بهصورت شبانهروزی فعال شدند و خوشبختانه پس از چند روز، بیمارستان فارابی توانست خدمات خود را از سر بگیرد. بخشی از آسیبها قابل تعمیر بوده که در حال انجام است و برخی نیاز به پیگیری طولانیتر دارد.
وی با بیان اینکه در پی حمله به دهکده المپیک، به بیمارستان آیتالله رئیسی هم خسارتی وارد شد، گفت: خسارتها جدی نبود، شیشههای شکسته تعمیر و خدمات درمانی دوباره از سر گرفته شد.
خسارت ۱۵۰ میلیاردی به درمانگاه میانراهان
وی به آسیب جدی به درمانگاه شبانهروزی میانراهان شهرستان صحنه که در حال حاضر غیرقابل استفاده است، بیان کرد: خسارت این مرکز حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده و برخی دستگاهها نیز وضعیت نامشخصی دارند که بررسی و پیگیری آنها ادامه دارد.
ظهرابی افزود: خوشبختانه همکاری خوبی با نهادهای مرتبط داشتیم و یکی از مدارس منطقه را به عنوان محل خدمات موقت در اختیار گرفتیم و تجهیزات لازم را نیز فراهم کردیم تا مردم بتوانند از خدمات درمانی بهرهمند شوند.
وی همچنین، اظهار کرد: متأسفانه سه دستگاه آمبولانس کاملاً از بین رفتهاند و با توجه به کمبود آمبولانس، این موضوع فشار بیشتری به خدمات اورژانس وارد کرده است. امیدواریم وزارت بهداشت در تأمین آمبولانسهای مورد نیاز به ما کمک کند تا بتوانیم بهتر به بیماران خدمات ارائه دهیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: از قبل، مانورهای بحران برگزار و ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی به میزان حداقل سه ماه فراهم شده بود.
وی گفت: «به دلیل حادثه اخیر و بحران ۱۲ روزه جنگ، آمادگی ما افزایش یافته و با وجود افزایش بار مراجعه بیماران، با همت کادر درمان توانستیم خدمات مناسبی ارائه کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: در جنگ ۱۲ روزه، خدمات درمانی ویژهای به بیماران خاص ارائه شد. خوشبختانه ما با توجه به ظرفیت موجود، توانستیم بیش از ۷۰۰ بیمار خاص استان را پوشش دهیم. بار مراجعه بیماران فراتر از پیشبینیهای اولیه بود، اما با تلاش تیم درمان، تمامی نیازها به خوبی مدیریت شد و مشکلی جدی پیش نیامد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، برخی بیماران از استانهای دیگر و حتی تهران برای ادامه درمان به کرمانشاه مراجعه کردند که این موضوع نیز به خوبی پاسخ داده شد. در کنار بیمارستانها، سه درمانگاه اصلی استان خدمات تخصصی از جمله شیمیدرمانی را ارائه میدهند و به مردم اعلام شده است در صورت نیاز به درمان، مدارک خود را به درمانگاه بوستان ارائه کنند.
ظهرابی افزود: اگرچه کمبودهای جزئی دارویی بیماران خاص که پیشتر در کشور وجود داشت، در استان ما نیز دیده شد، اما با گزارشهای دقیق و بازدید میدانی وزارت بهداشت، وضعیت کنترل و مدیریت شد. عملکرد بخش درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این بحران نمونه بود و وزیر بهداشت نیز به صورت مستقیم از این دانشگاه قدردانی کرد. همچنین استاندار و نهادهای مرتبط نیز با حضور فعال خود، جلسات مؤثر و هماهنگیهای لازم را انجام دادند
وی در خصوص آمادگیهای حوزه درمان برای اربعین، اظهار کرد: دلیل حادثه اخیر و بحران ۱۲ روزه جنگ، آمادگی ما برای اربعین افزایش یافته و اقدامات و تعمیرات ویژهای انجام شده، با حضور رئیس دانشگاه و معاونین بهداشتی، از مسیرهای مهم و بیمارستانهایی که بیشترین مراجعات را دارند، از جمله اسلامآباد، خسروی و قصرشیرین بازدید کردیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در خسروی بیمارستانهای صحرایی داریم که یکی از آنها متعلق به سپاه است و از امکانات بسیار پیشرفته و پیچیدهای برخوردار است. این بیمارستان با قراردادهای دو منظوره راهاندازی شده تا در صورت بروز حادثه، به کمک ما بیاید.
وی ادامه داد: خوشبختانه درمانگاهی بسیار مجهز ثارالله را نیز در خسروی داریم که متعلق به دانشگاه است و سالهای گذشته به عنوان نمونه کشوری معرفی شده است. مرز خسروی طی چند سال اخیر تجهیزات و امکانات خود را به طور قابل توجهی ارتقاء داده است و در سال گذشته آمادگی بیشتری نسبت به سالهای قبل برای پذیرش زائران و بیماران داشته است.
پیام قاطع به اسرائیل؛ انسجام ملی و قدرت بازدارنده ایران
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان، پیام کادر درمان به اسرائیل را اینگونه، بیان کرد: حمله اسرائیل حملهای ناجوانمردانه و از نظر ما عددی نیست، بلکه حملهای از سوی بلوک غرب برای ایجاد تروریسم و آشوب در داخل کشور بود تا به قول خودشان شرایط را تغییر دهند، اما خوشبختانه این حمله نتیجه عکس داد و باعث انسجام ملی بسیار بیشتری شد که شاید سالها تلاش برای ایجاد آن لازم بود.
وی تاکید کرد: اکنون حتی کسانی که پیشتر تردید داشتند، پای کار ایستادهاند و به نظر من قدرت اصلی ایران همین انسجام ملی است که بازدارنده اصلی در مقابل غرب به شمار میرود. این بزرگترین دستاورد ما در این بحران است.