احداث بیمارستان هزار تختخوابی همدان به ۱۰ همت نیاز دارد

فارس/ رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در حال حاضر حدود ۳.۲ همت برای پروژههای جاری جز ۱۰ همت بیمارستان هزار تختخوابی و بیش از ۲.۵ همت برای ساخت و سازهای جدید نیاز داریم.
بهروز کارخانهای، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان پیش از ظهر امروز در نشست با دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان بر ضرورت توجه به تبیین شاخصهای امر به معروف و نهی از منکر در فضای دانشگاهی و درمانی تأکید کرد.
وی گفت: ما با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفر نیروی شرکتی، ماهانه ۱۱۰ میلیارد تومان فقط برای پرداخت حقوق هزینه میکنیم؛ درحالیکه این وظیفه ذاتی دولت است اما ناچاراً از محل درآمدهای داخلی دانشگاه تأمین میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مجموعه پرداختیهای پرسنلی دانشگاه ماهانه به حدود ۶۶۰ میلیارد تومان میرسد افزود: پرداخت کارانه پزشکان و پرستاران نیز با تأخیرهای چندماهه مواجه است.
وی گفت: این موضوع بعضاً منجر به نارضایتی و گلایهمندی پرسنل شده است؛ درحالیکه واقعیت آن است بودجهای برای این پرداختها از سوی دولت تزریق نمیشود.
کارخانهای با اشاره به پروژههای عمرانی دانشگاه گفت: در حال حاضر حدود ۳.۲ همت برای پروژههای جاری جز ۱۰ همت بیمارستان هزار تختخوابی و بیش از ۲.۵ همت برای ساخت و سازهای جدید نیاز داریم.
وی افزود: علاوه بر آن، پروژه احداث مرکز جامع سرطان نیز که شامل ۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سازه و ۹۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز بوده، نیازمند ۱.۶ همت اعتبار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: خدمات ارائهشده توسط کادر درمان در شرایط فعلی، در واقع مصداقی روشن از ایثارگری است و بسیاری از پزشکان و پرستاران، علیرغم مشکلات اقتصادی و تأخیر در حقوق، با انگیزه بالا به مردم خدمترسانی میکنند و حتی در مواقع بحرانی و خطر، همچون حوادث غیرمترقبه یا تهدیدهای امنیتی، شاهد حضور پررنگ این عزیزان بودهایم.
وی گفت: ترویج معروفات نیازمند توجه به شرایط معیشتی و روحی پرسنل است چرا که این عوامل مانع شکلگیری رفتارهای ناهنجار نظیر کمکاری و فساد اداری میشود.کارخانهای با اشاره به مشکلات ساختاری و مالی گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی از دانشگاههایی است که بیشترین میزان نیروی شرکتی را در کشور دارد و باید برای این مسئله فکری اساسی شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه این ستاد در دوره جدید با رویکردی اصلاحگرایانه، در حال بازشناسی و باز مهندسی مأموریتهای فریضتین در دستگاههای مختلف است افزود: صرف دریافت گزارش از دستگاهها کافی نیست؛ باید با حضور میدانی در جلسات شوراهای امر به معروف، واقعیتها را از نزدیک مشاهده و ارزیابی کنیم.
میثم صابریون با اشاره به اینکه در برخی دستگاهها حضور فعال اعضای شورای امر به معروف مشاهده نمیشود، خواستار آسیبشناسی علل این موضوع و تقویت سازوکار اطلاعرسانی و مشارکت بدنه سازمانی شد.
وی در ادامه به تجارب موفق برخی دستگاهها در برگزاری جشنوارهها و پویشهای شناسایی پنج معروف و پنج منکر اشاره کرد و افزود: تجارب موفقی داریم که دستگاهها با استفاده از نظر کارکنان، شاخصهای معروف و منکر را شناسایی و عملیاتی کردهاند و این مدل میتواند الگویی مؤثر برای دیگر نهادها باشد.
صابریون همچنین با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی روزانه در هفته احیا با محوریت معروفات تخصصی مانند سرمایهگذاری، بهبود خدمات بانکی و تسهیلات اشتغال، تصریح کرد: رویکرد ستاد تمرکز صرف بر ظاهر و پوشش نیست، بلکه تلاش بر اصلاح ساختارها، تقویت حقوق مردم، نظم اداری و افزایش کیفیت خدمات عمومی متمرکز شده است.
وی در بخش دیگری از جلسه، به طرح تربیت هزار کنشگر تخصصی امر به معروف در استان همدان اشاره شد که با همکاری مراکز علمی و با هدف مطالبهگری هدفمند و افزایش سواد رسانهای در حال اجراست.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان ضمن قدردانی از زحمات کادر درمان، دانشگاه علوم پزشکی را بهعنوان یکی از مراکز محوری در استان برای ترویج دو فریضه الهی دانست و پیشنهاد کرد با تعیین نمایندگان علمی و اجرایی، دانشگاه سهم برجستهتری در برنامههای راهبردی ستاد ایفا کند.
وی همچنین در این دیدار همچنین پیرامون جشنواره «مُفلِحون» و فعالیت دبیرخانه دائمی آن در سطح استان توضیحاتی ارائه کرد و با اشاره به ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی دانشگاه، خواستار مشارکت فعالتر دانشگاه در معرفی الگوهای موفق ترویج معروفات شد.
صابریون با اشاره به مشارکت فعال بیش از ۷۰ دستگاه در فرآیند طراحی و اجرای برنامههای محتوایی و ساختاری ستاد، افزود: هدف ما ارتقای نظام اداری و تخصصی کشور از مسیر فریضتین است، امروز نیازمند احیای تدریجی معروفهای بنیادین در نظام سلامت، آموزش، عدالت، خدمات عمومی، شفافیت اداری و کارآمدی اجرایی هستیم؛ نه صرفاً تذکرهای ظاهری.
دبیر ستاد با تأکید بر اهمیت تشکیل و تقویت شورای امر به معروف در دانشگاهها و مراکز درمانی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان با برخورداری از جمع زیادی از اساتید، نخبگان، پژوهشگران و نیروهای خدماتی، نقش محوری در اصلاح اجتماعی، ترویج اخلاق حرفهای و فرهنگسازی سلامتمحور دارد؛ شوراهای امر به معروف در چنین نهادهایی نباید صرفاً جنبه تشریفاتی یا فرمایشی پیدا کنند.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت دستگاهها در سطح استان گفت: در بازدیدهای میدانی مشخص شد برخی شوراها علیرغم وجود ظرفیت قانونی و سازمانی، هنوز به مرحله اثرگذاری عملیاتی نرسیدهاند و هدف ما رصد مستمر، حمایت از شوراهای فعال و مطالبهگری نسبت به عملکرد دستگاهها در تحقق معروفهای تخصصی است.