جهاد آبرسانی در ۱۱۰ روستای گیلان به انجام رسید

ایرنا/ معاون فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب گیلان با اشاره به اجرای طرح جهاد آبرسانی در ۷۱۱ روستای استان گفت: این طرح در ۱۱۰ روستای استان به پایان رسیده و در ۶۰۱ روستای دیگر در حال اجراست.
مارال محبوب، معاون فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب گیلان اظهار کرد: در مجموع ۱۲۸ هزار و ۱۴۵ خانوار از طرح جهاد آبرسانی در ۷۱۱ روستای گیلان بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه هماینک ۱۸۰ روستای استان با تانکر سیار آبرسانی میشوند، اضافه کرد: تا پایان سال گذشته هزار و ۲۸۷ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال آب به مناطق روستایی استان اجرا شدهاست.
وی بیان کرد: تکمیل خطوط انتقال، شبکه توزیع و سایر تاسیسات در صورت تامین اعتبار مورد نیاز متناسب با حجم کاری از دیگر برنامههای شرکت آب و فاضلاب گیلان برای جهادآبرسانی در سال جدید است.
معاون فنی و مهندسی شرکت آبفای گیلان با بیان اینکه پروژههای فاضلاب در ۱۱ شهر شامل رشت، بندرانزلی، فومن، صومعهسرا، تالش، آستارا، رودسر، لنگرود، لاهیجان، سیاهکل و آستانهاشرفیه در حال اجراست، اظهار کرد: میانگین پیشرفت فیزیکی طرحهای فاضلاب استان ۴۰ درصد است.
وی بیان کرد: مبلغ مورد نیاز برای تکمیل طرحهای فاضلاب استان بر اساس فهرست بهای ۱۴۰۴؛ ۴۹۰ هزار میلیارد ریال است و اعتبار هزینه شده برای طرحهای فاضلاب استان از محل طرحهای تملک دارییهای سرمایهای تامین میشود.
وی با تشریح پروژههای آبرسانی شهری و روستایی در دست اجرا در گیلان اضافه کرد: سه طرح آبرسانی شهری شامل؛ «آبرسانی به رشت - انزلی و خمام»، «طرح تامین آب رشت» و «طرح آبرسانی به صومعهسرا - فومن و شفت» در حال اجراست.
وی با بیان اینکه ۳۶ پروژه آبرسانی شامل؛ ۱۳ مجتمع آبرسانی و ۲۳ پروژه تک روستایی در حال اجراست، اظهار کرد: میانگین پیشرفت فیزیکی در مجتمعهای آبرسانی حدود ۶۵ درصد و در حوزه تک روستایی حدود ۳۸.۵ درصد است.
وی درباره وضعیت تامین آب شهرها و روستاهای گیلان اظهار کرد: منابع تامین آب اصلی استان، سدهای سفیدرود و شهربیجار است و تقریبا ۶۳ درصد از تولید آب شهرها و روستاهای تحت پوشش استان از این منابع سطحی تامین میشود.
وی اضافه کرد: منابع آبی گیلان نسبت به سالهای گذشته به طور نسبی وضعیت بهتری دارد و از لحاظ کیفیت مطابق استانداردهای آب آشامیدنی کشور است؛ سایر منابع تامین آب در استان شامل؛ چشمه بهارستان در شهر آستارا و چشمه سفیدآب در شهر رحیم آباد به همراه دیگر منابع آب زیرزمینی از جمله چاهها و چشمههاست که ۳۷ درصد از تولید آب شهرها و روستاهای تحت پوشش استان از این منابع زیرزمینی تامین میشود.
معاون فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب گیلان پیش بینی کرد با مدیریت صحیح منابع آبی و تداوم شرایط آب و هوایی در فصل تابستان با کمترین تنش آبی مواجه شویم.
وی با بیان اینکه ۱۱۵ هزار و ۴۰۰ مترمکعب تصفیهخانه و پکیج تصفیه فاضلاب در استان احداث شدهاست، اظهار کرد: ۶ ایستگاه پمپاژ اصلی در مدار بهرهبرداری و ۳۸۸ کیلومتر شبکه بهداشتی در حال استفاده است.
محبوب بیان کرد: همچنین ۱۶ تصفیه خانه و پکیج در مدار بهرهبرداری قرار دارد و ظرفیت ساخته شده تصفیه خانههای فاضلاب ۱۱۰ هزار و ۶۰۰ مترمکعب در شبانهروز شامل چهار تصفیهخانه فاضلاب در شهرهای رشت با ظرفیت ۶۳ هزار مترمکعب در شبانه روز، بندرانزلی ۲۰ هزار، لاهیجان با ۲۶ هزار و منجیل با یک هزار و ۶۰۰ مترمکعب در شبانه روز فعال است.
وی اضافه کرد: همچنین ۱۲ واحد پکیج تصفیه فاضلاب با ظرفیت مجموع ۴۸۰۰ مترمکعب در شبانه روز در شهرهای رشت (مسکن مهر)، رستم آباد، مسکن مهر آستانه اشرفیه، مسکن مهر املش، مسکن مهر آستارا، سیاهکل (۲ دستگاه)، مسکن مهر معلولین آستارا، مسکن مهر لوشان، روستای نیک کری تالش، مسکن مهر صومعهسرا و و شهرک مهدی آستارا در مدار بهرهبرداری است.