نماد آخرین خبر

توسعه گیاهان دارویی، ارتقاء اقتصاد کشاورزان

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
توسعه گیاهان دارویی، ارتقاء اقتصاد کشاورزان

صدا و سیما/ کشت و پرورش گیاهان دارویی می‌تواند نقش مهمی در ارتقای اقتصاد کشاورزان و توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.

این گیاهان به عنوان یک منبع طبیعی ارزشمند، در صنایع مختلفی مانند داروسازی، آرایشی-بهداشتی و غذایی کاربرد دارند و می‌توانند به افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال کمک کنند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: امسال بیش از یک هزار و ۲۷۵ هکتار گیاه دارویی کشت شده که شامل ۵۶۰ هکتار موسیر، ۱۸ هکتار کنر، ۴۰۸ هکتار گشنیز، ۱۰۷ هکتار خاکشیر، ۱۳۲ هکتار سیاه‌دانه و ۵۰ هکتار بالنگوی شهری است. این ارقام نشان‌دهنده رویکرد استان به سمت اقتصاد مکمل و پایدار در کنار محصولات استراتژیک است.

فرزاد مرادی افزود: در سال زراعی جاری، عملیات مبارزه با آفات و بیماری‌ها در ۸۸۹ هزار و ۳۱۵ هکتار از اراضی استان انجام شد.

مرادی گفت: این اقدامات شامل مقابله با موش، سوسک سیاه، پوره سن، بن مادر، علف‌های هرز و برق‌زدگی نخود بوده که از مهم‌ترین تهدیدات برای محصولات استان به شمار می‌روند.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۳۸ هزار هکتار محلول‌پاشی و ۶۰۵ هزار و ۲۹۷ هکتار کود سرک در سراسر استان اجرا شد تا کمبود‌های غذایی خاک جبران شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، در خصوص حمایت‌های اجرایی در قالب طرح جهش تولید گفت: در این حوزه ۴۷۲ پرونده حمایتی در استان تشکیل شد که ۲۳۶ پرونده برای بانک ملی و تجارت در زمینه دریافت تسهیلات و ۲۳۶ پرونده دیگر برای تهیه و توزیع ماشین‌آلات کشاورزی است. مرادی افزود: این آمار، رکوردی برای استان در زمینه تسهیل دسترسی کشاورزان به ادوات مدرن محسوب می‌شود.

وی همچنین گفت: کردستان در سال زراعی اخیر، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقلیمی، نیروی انسانی متخصص، برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت فعالانه کشاورزان، به‌عنوان الگوی موفق کشاورزی پایدار و دیم‌محور در کشور مطرح شده است.

آمار‌ها و عملکرد سال زراعی جاری نشان می‌دهد که کردستان به‌عنوان یکی از پیشگامان کشاورزی دیم در کشور، با بهره‌گیری از فناوری، مشارکت مردمی، تنوع کشت و نگاه نو به امنیت غذایی کشور، توانسته گام‌های بلندی در مسیر خودکفایی و پایداری بردارد.

اگر چنین روندی با همین قدرت ادامه پیدا کند، آینده‌ای روشن در انتظار کشاورزی این منطقه خواهد بود.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online