صنعت قم بستری آماده برای جذب سرمایهگذاران خارجی است

ایرنا/ قم - ایرنا - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم گفت: بخش صنعت استان که در سالهای اخیر با رشد کمی و کیفی بسیار خوبی مواجه شده، به دلیل امکان افزایش سطح تولید و درآمدزایی هرچه بیشتر، بستری آماده برای جذب سرمایهگذاران خارجی به خصوص فعالان اقتصادی از کشورهای اسلامی است.
اکبر ابدالی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: نزدیکی به پایتخت و سایر بازارهای بزرگ مصرف کشور و همچنین داشتن شهرکهای صنعتی تخصصی و فعال، از جمله موقعیتهای برجستهای است که باعث میشود سرمایه گذاری در صنعت قم به عنوان یک فعالیت اقتصادی سود آور مورد توجه سرمایهگذاران باشد.
وی افزود: از طرف دیگر جایگاه خاص قم در جهان اسلام موجب شده تا فعالان اقتصادی از کشورهای اسلامی منطقه و دیگر نقاط جهان علاقهمند به سرمایه گذاری در این استان باشند و در این میان بخش صنعت قم به دلیل مزیتها و ظرفیتهای آمادهای که برای جذب سرمایهگذاری دارد، همواره در کانون توجه است.
وی با اشاره به این که در حال حاضر نیز سرمایهگذاران خارجی در صنعت استان حضور دارند، ادامه داد: با افزایش سهم سرمایه گذاری خارجی در فعالیتهای صنعتی استان به طور حتم شاهد ارتقا سطح فعالیتهای تولیدی و همچنین گسترش فرصتهای شغلی در این بخش مهم اقتصادی خواهیم بود.
گفتنی است از ابتدای سالجاری تا پایان خردادماه، نزدیک به ۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در راستای ارتقاء هرچه بیشتر فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در استان مصوب شدهاست.
طی سه ماهه نخست سالجاری در راستای توسعه اقتصادی و افزایش فعالیتهای تجاری استان قم ۱۳ میلیون و ۹۶۷ هزار دلار سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسید که تاکنون بیش از سه ملیون دلار آن جذب شدهاست.
در همین رابطه طی مدت یاد شده ۶ مورد سرمایه گذاری خارجی در استان انجام شده که سرمایه گذاران آن از کشورهای مسلمان حوزه خلیج فارس و همسایگان بودند.
به طور کلی باید گفت قم دارای ظرفیتهای فراوان برای جذب سرمایه گذاران خارجی است و علاقهمندان به سرمایه گذاری در آن میتوانند ضمن برخورداری از تسهیلات درنظر گرفته شده و حمایت مجموعه مدیریتی استان، در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله در حوزه فعالیتهای صنعتی و تولیدی، وارد میدان شوند.
بهگزارش ایرنا، فعالیتهای تجاری و صادرات محصولات تولیدی استان قم به خوبی دنبال میشود در همین رابطه طی سهماه سپری شده از سال، بیش از ۵۱ میلیون دلار کالا در قالب تعداد یکهزار و ۲۱۸ اظهارنامه و به وزن حدود ۴۵ هزار تُن از قم صادر شد.
۴۱ درصد اقتصاد قم متعلق به بخش صنعت است و در حال حاضر حجم قابل توجهی از اشتغال استان در این بخش قرار دارد. قم رتبه ششم کشور از نظر اشتغال صنعتی را به خود اختصاص داده که این موضوع نشان دهنده اهمیت صنعت و سرمایه گذاری صورت گرفته برای آن طی سالهای اخیر در این استان است.
همچنین قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، چوب و مبلمان ثامن، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد. در شهرکها و نواحی صنعتی استان قم واحدهای صنعتی مختلف با ایجاد ظرفیت اشتغال برای بیش از ۵۰ هزار نفر وجود دارد که صنعتگران در آنها مشغول انجام فعالیتهای تولیدی مورد نیاز کشور هستند.