عمر کوتاه مدیریت در محیطزیست کرمان؛ اینبار فقط 5 ماه

فارس/ این سومین باری است که در ۲ سال گذشته برای تغییر مدیر به اداره کل محیطزیست استان کرمان میروم، مردادماه ۱۴۰۲، بهمنماه ۱۴۰۳ و حالا امروز در ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴.
عمر کوتاه مدیریتها در اداره کل محیطزیست استان کرمان در حالی طی چند سال اخیر بسیار کاهش یافته است که سه مدیر پیشین این سازمان به ترتیب 9 ماه، یک سالونیم و پنج ماه در این سمت حضور داشتهاند.
طالب خالویی در آبان 1401 سرپرست ادارهکل محیطزیست استان کرمان در دولت سیزدهم شد، باوجوداینکه حکم مدیرکلیاش هم صادر شد، اما دوره مسئوولیتش فقط 9 ماه بود و در همان دولت تغییر کرد.
در زمان تغییر مدیرکل محیطزیست استان کرمان در دولت سیزدهم، خبرها حاکی از آن بود که خالویی نتوانسته ارتباط خوبی با کارکنان برقرار کند، او حتی به مراسم تکریم خود نیامد و جمعی از کارکنان باوجوداینکه او رفته بود، اما اعتراض خود را با صدای بلند به مقام کشوری حاضر در جلسه اعلام کردند.
مجتبی نیکطبع پس از خالویی در مردادماه ۱۴۰۲ به ادارهکل محیطزیست آمد و سرپرست شد، حکم مدیرکلیاش را هم گرفت اما با تغییر دولت، او هم تغییر کرد و جای خود را در بهمنماه 1403 به محسن جعفرینژاد داد.
از چند روز قبل خبر تغییر جعفرینژاد سرپرست تازهنفس ادارهکل محیطزیست استان کرمان بر سر زبانها افتاد، اما این سؤوال مطرح بود، مدیری که در همین دولت و فقط پنج ماه قبل منصوب شده است و حتی هنوز حکم مدیرکلیاش نیامده و حضور فعالی هم در جلسات دارد و ارتباط خوبی را هم با همکاران خود و بعضی از مدیران ازجمله دادستان کرمان و مدیران صنعتی برقرار کرده، چرا رفتنی شده است؟.
بازار خبرهای غیررسمی درباره چرایی تغییر سرپرست ادارهکل محیطزیست استان کرمان نیز داغ شد، بعضیها خبر از بیمیلی استاندار کرمان به حضور جعفرینژاد خبر دادند و بعضی هم از خوب نبودن فضای استان برای جعفرینژاد گفتند که باعث شده او تصمیم بگیرد هرچه زودتر از کرمان برود.
در همین حال هرچند سرپرست سابق اداره کل حفاظت از محیطزیست استان کرمان و لاهیجانزاده معاون محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست کشور در مراسم امروز گفتند که دلیل این تغییر بسیار زودهنگام به علت مشکلات شخصی جعفرینژاد بوده است، اما طالبی استاندار کرمان هرچند این موضوع را مورد اشاره قرار داد، اما حرفهای دیگری هم زد که به نظر میرسد برخی از خبرها در مورد عدم علاقه او به ماندن جعفرینژاد در کرمان درست بوده است.
جعفرینژاد سرپرست سابق ادارهکل محیطزیست استان کرمان به بحثهای مطرحشده درباره تغییر در محیطزیست در فضای مجازی واکنش نشان داد و ابراز داشت: دیشب در فضای مجازی دیدم که نوشته بودند چرا جعفرینژاد میرود؟، من به دلیل مشکلات شخصی از استان خارج میشوم و استاندار به من لطف داشتند، اما با وجود تأکیدی که رئیس سازمان محیطزیست داشتند، نتوانستم در استان بمانم.
در همین حال هرچند محمدعلی طالبی استاندار کرمان به صحبتهای جعفرینژاد استناد کرد که خواست و تمایل خودش به رفتن از استان کرمان بوده است، اما با صراحت گفت: ما در مورد انتخاب مدیرکل محیطزیست استان کرمان با دوستان محیطزیست کشور به تفاهم نرسیدیم، بنابراین در مقطعی قرار شد، جعفرینژاد در استان حضور پیدا کند تا در مورد او و ماندنش در استان و یا انتخاب شخص دیگری تصمیمگیری بشود که بههرحال مسیر به این سمت رفت که امروز در خدمت کفایی سرپرست جدید باشیم.
استاندار کرمان که در آیین معارفه جعفری سرپرست سابق محیطزیست استان کرمان حضور نداشت از اصرار برای حضور در مراسم معارفه سرپرست جدید این ادارهکل خبر داد و بیان داشت: اصرار داشتم که خودم بتوانم در این مراسم حضور پیدا کنم تا به کارکنان و تشکلهای زیستمحیطی خداقوت عرض کنم و همه عزیزان را برای مشارکت در توسعه استان دعوت کنم.
هرچند تغییر مدیران یک روال عادی و حتی گاهی امری واجب است، اما عمر مدیریتهای کوتاه بهویژه برای مدیران غیربومی که شناخت چندانی از استان ندارند و ماهها باید زمان برای آشنایی با ظرفیتها و چالشهای کرمان صرف کنند، نهتنها موجب لطمهزدن به توسعه استان میشود بلکه تحرک در سازمانها را با کندی مواجه میکند.
به نظر میرسد، مسؤولان استانی و کشوری بیش از آنکه به فکر تغییر به هر قیمتی باشند، باید منافع مردم کرمان و بحث توسعه استان را بیش از هر موضوع دیگری در نظر بگیرند و هر زمان برای انتخاب یک مدیر به تفاهم و توافق کامل رسیدند، آنگاه دست به تغییر بزنند، تا قرار نباشد یک مدیر فقط پنج ماه در یکی از مهمترین و حساسترین مجموعهها بماند و بعد هم برود.