نماد آخرین خبر

اولین پیوند موفق آلوژن مغز استخوان در سنندج انجام شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
اولین پیوند موفق آلوژن مغز استخوان در سنندج انجام شد

ایرنا/ اولین پیوند آلوژن مغز استخوان روی کودک ۹ ساله مبتلا به سرطان خون (AML) با موفقیت انجام شد که این عمل نقطه عطفی در درمان‌های پیشرفته کودکان در استان محسوب می‌شود.

سرپرست بیمارستان بعثت سنندج در این رابطه اظهار کرد: این عمل پیچیده توسط دکتر برهان مرادویسی، فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان و با همکاری تیم مجرب پرستاری بخش پیوند مغز استخوان (BMT) انجام گرفت.

آوات کریمی افزود: کودک ۹ ساله مذکور در پاییز سال گذشته با علائم لکوسیتوز شدید به بخش انکولوژی بیمارستان منتقل شد و پس از طی سه دوره لکوفرز در بیمارستان توحید و پنج مرحله شیمی‌درمانی، شرایط برای انجام پیوند مهیا شد.

وی ادامه داد: اول خرداد ۱۴۰۴، کودک در بخش BMT بستری و سلول‌گیری از برادرش به عنوان دهنده انجام شد که پس از هشت روز شیمی‌درمانی با دوز بالا، منجر به صفر شدن گلبول‌های سفید خون بیمار شد.

سرپرست بیمارستان بعثت سنندج اضافه کرد: حدود یک ماه بعد، در ۲۹ خرداد پیوند موفیق آمیز انجام شد و در ۱۱ تیر ماه سالجاری، بیمار در وضعیت عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شد.

پیوند آلوژن مغز استخوان به فرایندی گفته می‌شود که در آن سلول‌های بنیادی از یک اهداکننده سالم (خویشاوند یا غیرخویشاوند) به فردی که دچار بیماری مغز استخوان است پیوند زده می‌شود.

این نوع پیوند برای درمان انواع خاصی از سرطان‌ها و بیماری‌های خونی استفاده می‌شود.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online