نماد آخرین خبر

کشت ۴۰ رقم گندم و جو مقاوم به کم‌آبی در شرق سمنان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کشت ۴۰ رقم گندم و جو مقاوم به کم‌آبی در شرق سمنان

ایرنا/ شاهرود - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی میامی از آغاز کشت آزمایشی دیم گندم و جو با بیش از ۴۰ رقم جدید در منطقه کالپوش این شهرستان در شرق استان سمنان خبر داد.

به گزارش ایرنا، کشت ارقام جدید گندم و جو با ویژگی‌های عملکرد مناسب، ارتفاع بوته و مقاومت نسـبت به خوابیدگی بوته، مناسب برای کشت در اقلیم گرمسیر و نیمه‌گرمسیر کشور در نظر گرفته شده است.

در سال‌های اخیر، ارقام جدیدی از گندم و جو برای افزایش بهره‌وری و سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی در مناطق مختلف کشور معرفی شد.ا

این ارقام جدید با هدف بهبود عملکرد، مقاومت به بیماری‌ها و شرایط نامساعد جوی، و همچنین افزایش تنوع ژنتیکی در مزارع کشت می‌شوند.

بهره‌وری تولید بیشتر در واحد سطح و امکان کشت در شرایط آبیاری تکمیلی از دیگر ویژگی‌های مهم زراعی ارقام جدید است.

محمد حسینی روز چهارشنبه با اشاره به کشت بیش از ۳۰ رقم گندم و ۱۰ رقم جو جدید در اراضی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی منطقه کالپوش میامی به‌صورت دیم و آزمایشی، افزود: اجرای این طرح گامی نوین در جهت افزایش بهره‌وری کشاورزی منطقه است.

طرحی برای انتخاب بذر سال آینده

وی این اقدام را در راستای بررسی عملکرد و بازدهی ارقام مختلف گندم و جو در شرایط دیم‌کاری و بدون آبیاری برشمرد و بیان کرد: نتایج اجرای این طرح می‌تواند راهگشای کشاورزان منطقه برای انتخاب بذر مناسب در سال زراعی آینده باشد.

مدیر جهاد کشاورزی میامی ابراز کرد: هدف از اجرای این طرح، شناسایی ارقام مقاوم به خشکی با ظرفیت عملکرد بالا در اقلیم خاص منطقه کالپوش است.

وی بیان کرد: در صورت موفقیت و رضایت‌بخش بودن نتایج عملکرد این ارقام، کشاورزان می‌توانند با استفاده از بذرهای معرفی‌شده، بهره‌وری مزارع خود را افزایش دهند.

حسینی با اشاره به اینکه توسعه کشت دیم در شرایط بحران آب ضروری است، افزود: استفاده از بذرهای اصلاح‌شده و مقاوم می‌تواند بر کاهش وابستگی به آب و علاوه بر آن به پایداری تولیدات کشاورزی نیز کمک کند.

وی با اشاره به حمایت‌های فنی و آموزشی کشاورزان، افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی در طول فصل زراعی، به‌صورت مستمر بر مراحل رشد این ارقام نظارت دارند و اطلاعات لازم را برای تصمیم‌گیری نهایی در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی میامی اضافه کرد: این طرح یکی از گام‌های موثر در جهت بهینه‌سازی کشت دیم و استفاده علمی از ظرفیت‌های کشاورزی منطقه کالپوش محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، بیش از ۸۸ درصد از جمعیت میامی در روستاها سکونت دارند و بیشترین درصد اشتغال مردم در حوزه کشاورزی و دامپروی است. تولیدات سالانه محصولات کشاورزی زراعی و باغی شهرستان میامی حدود ۳۲۰ هزار تن برآورد می‌شود.

جهاد کشاورزی میامی سه مرکز حومه، فرومد و کالپوش را زیر پوشش دارد و ۹۰ درصد از سطح زیر کشت آفتابگردان، کُلزا و چغندرقند استان سمنان در این شهرستان است.

شهرستان میامی با حدود هشت هزار بهره‌‍‌بردار بخش کشاورزی و دامپروری در شرق استان سمنان قرار دارد





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام : https://instagram.com/semnan_today