عکس/ بحران بهداشت در بیمارستان یاسوج با بیتوجهی به نظافت

تسنیم/ بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج به عنوان یکی از مهمترین مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد، این روزها با بحرانی جدی به نام بهداشت دست و پنجه نرم میکند.
بیمارستان امام سجاد(ع) مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از مهمترین مراکز درمانی این استان، این روزها با بحرانی جدی به نام بهداشت دست و پنجه نرم میکند و گزارشهای میدانی و تصاویر تکاندهنده، وضعیت اسفناک بهداشتی در بخشهای مختلف این بیمارستان را به تصویر میکشند، وضعیتی که نهتنها سلامت بیماران را به خطر میاندازد، بلکه موجی از نارضایتی و نگرانی را در میان مراجعین و همراهان آنها ایجاد کرده است.
بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج نقشی حیاتی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم این استان ارائه میکند، ولی با این حال در ماههای اخیر گزارشهای نگرانکنندهای از وضعیت بهداشتی نامناسب در این بیمارستان منتشر شده است که نگرانیهای جدی را برای سلامت بیماران، کارکنان و مراجعین به وجود آورده است.
این گزارش به بررسی جزئیات این بحران بهداشت، علل احتمالی آن و پیامدهای آن برای سیستم بهداشت و درمان استان میپردازد و با تکیه بر مشاهدات میدانی، تصاویر منتشر شده و مصاحبه با بیماران و همراهان آنها، تصویری کامل و عمیق از این معضل ارائه میدهد.
سرویسهای بهداشتی؛ آینهای تمامنما از بیتفاوتی
نخستین چیزی که در بدو ورود به بیمارستان، توجه هر بازدیدکنندهای را به خود جلب میکند وضعیت غیرقابل تحمل سرویسهای بهداشتی است، کثیفی، بوی نامطبوع و نبود امکانات اولیه این فضاها را به محیطی غیربهداشتی و آزاردهنده تبدیل کرده است.
برخی از چشمههای توالت حتی فاقد درب هستند و بیماران و همراهان آنها را در وضعیتی شرمآور قرار میدهند.
بخشها و آسانسورها؛ جولانگاه آلودگی
متأسفانه مشکل بهداشت به سرویسهای بهداشتی محدود نمیشود و بخشهای مختلف بیمارستان و بهویژه آسانسورها نیز از نظافت مناسبی برخوردار نیستند، گرد و خاک، لکههای مختلف و بوی نامطبوع، فضای این مکانها را آلوده کرده و احساس ناخوشایندی را در بیماران و همراهان آنها ایجاد میکند. بهگفته یکی از شاهدان دیوارهای آسانسورها به «دفتر یادگاری» تبدیل شدهاند و هر کسی چیزی روی آنها نوشته است.
صدای مردم، روایتهایی از درد و ناامیدی
برای درک بهتر ابعاد این فاجعه بهداشتی به سراغ بیماران و همراهان آنها رفتیم و پای درد دلهایشان نشستیم:
مریم، همراه بیمار میگوید: واقعاً خجالتآور است، چطور میشود در بیمارستانی که قرار است محل درمان باشد، اینقدر کثیفی وجود داشته باشد؟ من مادرم را برای عمل جراحی آوردهام، اما بیشتر نگرانم که اینجا عفونت بگیرد و هر چه هم میگوییم، کسی گوشش بدهکار نیست.
علی، از بیماران بستری شده در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج نیز دل پری دارد و میگوید: من به دلیل شکستگی پا در بیمارستان بستری هستم، سرویسهای بهداشتی آنقدر کثیف هستند که مجبورم با عصا به طبقه پایین بروم تا بتوانم از توالت تمیزتری استفاده کنم و این وضعیت برای یک بیمار واقعاً غیرقابلتحمل است.
جالب اینجاست که یکی از پرستاران نیز گفت که ما هم از این وضعیت ناراضی هستیم، کمبود نیرو و امکانات باعث شده است که نتوانیم به وظایف خود بهدرستی عمل کنیم و امیدوارم مسئولان به این وضعیت رسیدگی کنند.
نیروهای خدماتی، مقصر یا قربانی؟
برخی از کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل اصلی این وضعیت نامناسب، بهکارگیری نیروهای خدماتی با تحصیلات عالی (لیسانس و بالاتر) است و این افراد ممکن است به دلیل داشتن تحصیلات بالا از انجام وظایف تمیزکاری احساس ناخوشایندی داشته باشند و انگیزه کافی برای انجام صحیح وظایف خود را نداشته باشند.
بهگفته یکی از کارشناسان، نیروی خدماتی باید دارای حداقل تحصیلات (زیر دیپلم) باشد تا با وظایف خود بهدرستی آشنا باشد و از انجام آنها احساس شرمندگی نکند و اگر فردی با مدرک لیسانس از تمیزکاری احساس نارضایتی میکند، چرا اصلاً به این شغل روی آورده است؟