استاندار کردستان: مجوز تعطیلی معادن استان در سال ۱۴۰۴ صادر نشود

ایرنا/ استاندار کردستان گفت: با درخواست تعطیلی معادن در سال ۱۴۰۴ موافقت نمی شود و مجوزی در این رابطه نباید صادر شود.
آرش زرهتن لهونی روز شنبه در نوزدهمین جلسه شورای معادن استان که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، اظهار کرد:مجوز تعطیلی برای واحد تولیدی فعال در سال ۱۴۰۴ به هیچ وجه صادر نمی شود.
وی اضافه کرد: از واحدهایی که درخواست تعطیلی برای سال جاری دارند، حمایت شود تا مشکل آنها برطرف شود لذا درخواست این واحدها از دستور کار جلسه شورای معادن خارج می شود.
استاندار کردستان ادامه داد: با نگاه حمایتی برای واحدهایی که در سال های گذشته تعطیل بودند، مجوز صادر و با درخواست آنها موافقت می شود.
لهونی بیان کرد: نظر کارشناسی و حقوقی در کنار درخواست های تعطیلی معادن باید ذکر شود و افزون بر این مرجعی باید شرایط رکود بر معادن را تایید کند تا براساس آن نظر دهیم.
۲۱۱ معدن در کردستان فعال است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه با اشاره به وجود پروانه بهره برداری معادن در استان، اظهار کرد: تاکنون ۱۶۸ پروانه اکتشاف در معادن استان صادر شده است.
بختیار خلیقی میزان اشتغال واقعی معادن استان را پنج هزار و ۲۰۰ نفر خواند و افزود: از مجموع معادن استان ۲۱۱ معدن فعال، ۲۹ معدن در حال تجهیز و ۱۵۴ معدن غیرفعال است.
وی با بیان اینکه دخیره قطعی مواد معدنی در استان یک میلیارد تن با استخراج اسمی ۲۵ میلیون تن است، ادامه داد: بیشترین معادن استان در شهرستان های سقز، قروه، بیجار و کامیاران قرار دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۱۸ گونه ماده معدنی در استان، بیان کرد: بیشترین ماده معدنی در استان را سنگ لاشه، سنگ آهن، آهک و مرمریت تشکیل داده است.
خلیقی یکی از مهمترین معادن استان را معدن طلای ساریگونی قروه خواند و گفت: این معدن با ذخیره ۴۱.۲ میلیون تن ذخیره قطعی با عیار ۱.۷۳ گرم در تن و تولید سالانه پنج تن کانسنگ طلا در شهرستان قروه فعالیت می کند.