نماد آخرین خبر

تاکید بر حمایت از تولید و تعیین‌تکلیف معادن غیرفعال در کردستان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تاکید بر حمایت از تولید و تعیین‌تکلیف معادن غیرفعال در کردستان

ایرنا/ سنندج - ایرنا - نوزدهمین جلسه شورای معادن کردستان با تمرکز بر ۳۰ مورد درخواست تعطیلی معادن تشکیل شد؛ نشستی که در آن استاندار بر ممنوعیت صدور مجوز تعطیلی معادن در سال ۱۴۰۴ تاکید کرد و دیگر مسئولان نیز خواستار ضرورت شفاف‌سازی دلایل رکود شدند.

به گزارش ایرنا، با توجه به اینکه بخش معدن یکی از پایه‌های توسعه اقتصادی کردستان محسوب می‌شود، نوزدهمین جلسه شورای معادن استان به منظور بررسی وضعیت معادن فعال، غیرفعال و چالش‌های پیش روی واحدهای معدنی تشکیل شد. تمرکز اصلی این جلسه بر بررسی ۳۰ درخواست مربوط به تعطیلی معادن به دلیل رکود بازار و ناتوان در تولید و پرداخت حقوق دولتی، بود.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، با درخواست های تعطیلی معادن در سال ۱۴۰۴ موافقت نخواهد شد، چراکه مسئولان معتقدند در شرایط فعلی، به جای توقف فعالیت واحدهای تولیدی، باید با رویکرد حمایتی به حل مشکلات آن‌ها پرداخت و از ظرفیت‌های قانونی برای تداوم فعالیت بهره گرفت.

همزمان، معادن غیرفعالی که در سال‌های گذشته به دلایل مختلف از مدار تولید خارج شده‌اند، با درخواست تعطیلی آنها موافقت می شود، در این میان، لزوم ارائه مستندات دقیق، ارزیابی کارشناسی از وضعیت رکود و شفاف‌سازی دلایل تعطیلی از جمله مواردی است که در تصمیم‌گیری نهایی موثر خواهد بود.

تاکید بر حمایت از تولید فعال

استاندار کردستان در این جلسه اعلام کرد: با درخواست تعطیلی هیچ واحد معدنی فعال در سال ۱۴۰۴ موافقت نخواهد شد و مجوزی در این زمینه صادر نمی‌شود.

آرش زره‌تن لهونی افزود: باید به‌جای حذف معادن، به رفع موانع تولید بپردازیم؛ لذا معادنی که در سال جاری با چالش روبرو شده‌اند، مورد حمایت قرار گرفته و درخواست تعطیلی آن‌ها از دستور کار شورا خارج می‌شود. از سوی دیگر، برای معادنی که در سال‌های گذشته تعطیل شده اند، امکان صدور مجوز وجود دارد.

وی اضافه کرد: هرگونه درخواست برای تعطیلی معدن باید مستند به نظر کارشناسی، حقوقی و تایید رکود توسط مرجع تخصصی باشد. تنها در این صورت است که می‌توان تصمیم‌گیری اصولی داشت.

تاکید دستگاه‌های نظارتی بر دقت در روند تعطیلی معادن

معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از رسالت های شورای معادن سیاست‌گذاری و در چارچوب آن اتخاذ تصمیم گیری است، اظهار کرد: برای تایید درخواست های تعطیلی معادن باید موارد مهمی مدنظر قرار گیرد.

محمدامین حیدری ادامه داد: درخواست کنندگان تعطیلی معادن ظرف یک ماه باید دلیل تعطیلی را به اداره کل صمت استان اعلام کنند.

وی اضافه کرد: باید مشخص شود واحدهایی که درخواست تعطیلی دادند آیا در گذشته هم از این فرصت بهره مند شدند و افزون بر این باید مسئولان فنی معادن به طور رسمی اعلام کنند در بازه زمانی مشخص شده هیچ برداشت ماده معدنی در این واحد انجام‌ نشده است.

رئیس خانه معدن کردستان هم با بیان اینکه در دهه ۷۰ و ۸۰ از قروه سالانه یک میلیون تن ماده معدنی بارگیری و حمل می شد، گفت: این عدد امروز به ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تن رسیده است.

شوذب جباری بیان کرد: باوجود اینکه حقوق معادن سال ۱۴۰۱ در برخی از استان‌های کشور پرداخت نشده است معادن استان کردستان اقدام به پرداخت حقوق معادن در چهار ماهه امسال کرده اند.

جهش صدور پروانه ساختمانی در استان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: سال ۱۴۰۰، ۱.۵ میلیون مترمکعب پروانه ساختمانی در استان صادر شده و این آمار در سال ۱۴۰۳ به ۲.۶ میلیون مترمکعب رسید.

کیومرث حبیبی ادامه داد: صدور پروانه ساختمانی ۷۰، ۸۰ درصد از لحاظ مترمربع در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ در استان افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در چهار سال گذشته هم اعتبار شهرداری های استان هم ۱۷ هزار میلیارد تومان بوده که ۵۰ درصد این مبلغ عمرانی بوده است و افزون براین از محل تملک دارایی های سرمایه ای هم به همین میزان اعتبار به شهرداری های استان پرداخت شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اضافه کرد: با توجه به آمار مذکور نمی توانیم بگوییم بازار مواد معدنی مورد نیاز ساخت و ساز در استان هم چون سنگ لاشه دچار رکود است.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام : https://instagram.com/kurdistan.online