نماد آخرین خبر

پیش‌بینی برداشت ۸۰ هزار تن گندم در چهارمحال و بختیاری

منبع
فارس
بروزرسانی
پیش‌بینی برداشت ۸۰ هزار تن گندم در چهارمحال و بختیاری

فارس/ سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: به دلیل خشکسالی شدید و کمبود بارندگی موثر، پیش‌بینی می‌شود تولید گندم این استان در سال جاری به حدود ۸۰ هزار تن برسد که نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

حسین بهرامی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: از مجموع ۲۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی چهارمحال و بختیاری، حدود ۹۹ هزار هکتار اراضی زراعی آبی و ۱۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی دیم هستند. سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از اراضی دیم به کشت گندم دیم اختصاص می‌یابد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و و بختیاری ادامه داد: در سال جاری، ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت گندم آبی و ۴۰ هزار هکتار گندم دیم داریم. نیاز سالانه استان به گندم برای تأمین نان حدود ۱۲۰ هزار تن است که حدود ۸۵ درصد آن از آرد تولیدی چهارمحال و بختیاری تأمین می‌شود اما به دلیل شرایط خشکسالی و کاهش ۲۶۰ میلیمتری بارندگی نسبت به میانگین، تولید گندم، به ویژه گندم دیم، تحت تاثیر منفی قرار گرفته است.

وی افزود: از ۴۰ هزار هکتار گندم دیم، حدود ۶۰ درصد آن به طور کامل از بین رفته و مابقی نیز دچار کاهش تولید شده است. پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۳۰ هزار تن گندم در قالب خرید تضمینی به دولت تحویل داده شود.

بهرامی با اشاره به وجود ۲۳ هزار تن ذخیره گندم در سیلوها و کارخانجات آرد چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: علی‌رغم کاهش تولید گندم، هیچ مشکلی در تامین گندم و آرد مورد نیاز استان وجود ندارد و پیش‌بینی‌های لازم برای تامین کل منابع و گندم مورد نیاز انجام شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ۱۰ مرکز تعاون روستایی، پنج کارخانه آرد و سیلوی غله به عنوان مراکز خرید تضمینی گندم از کشاورزان فعالیت می‌کنند.

در ادامه روح‌الله سعیدی، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص ارقام کشت شده گندم، گفت: در گندم آبی، ارقام پیشگام، حیدری و میهن کشت شده‌اند که به تنش‌های آخر فصل مقاوم هستند. ارقام دیم شامل آذر ۲، صدرا، واران، باران،ریژاب و هشترود هستند که نسبت به تنش‌های خشکی مقاوم‌ترند.

وی افزود: حدود ۱۶ مرکز خرید تضمینی و یک مرکز خرید توافقی در استان فعال هستند و حدود ۱۲۰ کمباین بومی و ۶۵ کمباین مهاجر عملیات برداشت گندم را انجام می‌دهند که توسط همکاران ما ضدعفونی و معاینه فنی شده‌اند.

علی شریفی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد، اظهار داشت: شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و خانمیرزا سه قطب مهم تولید گندم در استان هستند.

وی تأکید کرد: در شهرستان شهرکرد، ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت گندم قرار دارد که از این میزان ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی و ۷ هزار هکتار گندم دیم است. پیش‌بینی می‌کنیم در سال جاری حدود ۱۵ هزار تن گندم در سطح شهرستان شهرکرد تولید شود.