نماد آخرین خبر

همدلی مردمان سرزمین آفتاب؛ تجلی وحدت در برابر چالش‌ها

منبع
ايرنا
بروزرسانی
همدلی مردمان سرزمین آفتاب؛ تجلی وحدت در برابر چالش‌ها

ایرنا/ در دستان پُرسخاوت ساکنان سرزمین آفتاب، همدلی بار دیگر چهره تاریخ را دگرگون کرد. این اتحاد مثال‌زدنی در جریان جنگ ۱۲ روزه نه تنها توطئه‌های دشمنان را خنثی کرد، بلکه نشان‌دهنده استقامت و اراده‌ای قوی در راستای حفظ انسجام و بقای نظام اسلامی بوده است.

جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران در سحرگاه جمعه، ۲۳ خردادماه آغاز شد؛ زمانی که رژیم صهیونیستی به مناطق مختلفی از کشور به‌ویژه پایتخت، تهران، حمله کرد. این حملات، که به کشتار نظامیان و غیرنظامیان منجر شد، نه تنها تلفات جانی به بار آورد، بلکه رژیم اسرائیل به شکل همزمان یک جنگ رسانه‌ای را نیز آغاز کرد.

هدف ابتدایی آنان القای قحطی و کمبودهای شدید مواد غذایی و ضروریات بهداشتی در میان مردم ایران بود. اما آنچه که در این بحران به وقوع پیوست، اثبات انحراف تصورات دشمن بود. ایران، کشوری با تاریخ و فرهنگی غنی، در برابر این هجمه یک‌صدا و متحد ایستاد.

مردم ایران با استفاده از تجربیات گرانبهای جنگ هشت ساله با رژیم بعث عراق، در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی ایستادگی کردند. انتظار دشمن این بود که با شروع جنگ، حمایت مردم از نظام و رهبری کاهش یابد و فضای ترس و ناامنی بر جامعه حاکم شود. اما در کمال شگفتی، مردم ایران نه تنها حمایت خود را از نظام و رهبر تقویت کردند، بلکه خود را فدایی این کشور و نظام اعلام کردند.

طی ۱۲ روز ابتدایی این جنگ، ملت غیور ایران با اتحاد و همدلی، پشت یکدیگر ایستادند، از کسبه و نانوایان گرفته تا پزشکان و امدادگران، همه و همه با تمام توان برای کاهش درد و رنج هموطنان خود پا به میدان گذاشتند.

شبانه‌روزی شدن نانوایی‌ها در استان مرکزی

رییس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: در شرایطی که برخی شهرهای کشور هدف حملات دشمن قرار گرفته و مردم این مناطق به صورت موقت در اراک اسکان یافته بودند، نانوایی‌ها با افزایش تعداد مراجعان برخورد کردند. نانوایان با روحیه «آتش به اختیار» و به صورت شبانه‌روزی به پخت نان ادامه دادند و تلاش کردند تا مهمانان آسیب‌دیده از جنگ احساس کمبود نکنند. این اقدام نشان‌دهنده همدلی و همیاری مردم در چنین موقعیت‌های بحرانی بود.

مجید بسطامی گفت: در حالی که نانوایان با تلاش خودجوش و از طریق افزایش تعداد کارگران و ساعات کاری، از خودگذشتی به خرج دادند، ما نیز با افزایش سهمیه آرد در بخش اداری به کمک آنان شتافتیم. این همکاری نشان‌دهنده همبستگی و اراده جمعی برای کمک به آسیب‌دیدگان است.

وی بیان کرد: این در حالی است که نانواییان در ماه گذشته به دلیل افزایش حق بیمه کارگران و بالا رفتن هزینه تاسیسات، چندین بار تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند. اما در شرایط جنگی، با احساس مسئولیت، مطالبات خود را کنار گذاشتند تا دشمنان نتوانند از این وضعیت سوء استفاده کنند.

همدلی مردم با مهمانان

یکی از اتفاقات مهم اجتماعی در جنگ ۱۲روزه، همدلی مردم استان‌های دیگر با مردم مناطق مورد تهاجم مانند تهران بود. از همان روز اول جنگ و خارج شدن مردم از شهرهای بزرگی مانند تهران، مردم در شهرهای دیگر آمادگی خود را برای میزبانی از جنگ‌زدگان اعلام کردند و حتی خانه‌های خودشان را در اختیار دیگران قرار دادند.

این میزان از همدلی برای عبور از بحران جنگ، در جنگ ۱۲ روزه باعث شگفتی شده بود و عکس‌ها و تصاویر فراوانی وجود دارد که مردم در شهرهای دیگر میزبانی خوبی از مهمانان خود کردند؛ از مردم عادی که خانه‌هایشان را در اختیار مردم قرار دادند تا صاحبان هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها که بدون چشمداشت، امکانات خود را در اختیار مردم قرار دادند و این یعنی ایرانی‌ها قابلیت همدلی و همبستگی زیاد در شرایط بحران دارند.

در میدان انقلاب خمین از میادین اصلی شهر، مردم از شهرهای مورد تهاجم وارد می‌شوند اما چون بستگان درجه یک و دو برای اسکان در این شهر ندارند با خانواده سرگردان هستند که کجا اسکان پیدا کنند؟ یکباره تعدادی از مردم خونگرم این خطه به میان خانوادها رفته و آنان را با روی خوش به خانه خود دعوت می‌کنند تا در شرایط پیش آمده، زیر سقف خانه مردم خمین، آرام گیرند.

۸۰ درصد ظرفیت اقامتگاه‌های بومگردی استان مرکزی تکمیل شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: ۸۰ درصد از ظرفیت اقامتگاه‌های بومگردی استان در ۱۲ روزه جنگ تحمیلی تکمیل شد.

محمود مرادی‌نراقی افزود: بیشترین اسکان مسافران در اقامتگاه‌های بومگردی شهرستان‌های محلات، تفرش و دلیجان گزارش شده است.

وی بیان کرد: از مدیران اقامتگاه‌های بومگردی استان خواسته شده بود برای کمک به مسافرانی که در شرایط کنونی به استان مرکزی سفر کرده‌اند، تخفیف لازم را لحاظ کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اضافه کرد: مسافرانی که تعداد روز بیشتری در اقامتگاه‌های بومگردی استان، اقامت داشتند مشمول تخفیف ویژه‌ای شدند.

مرادی‌نراقی، از همراهی برخی مالکان بومگردی استان خبر داد و گفت: این افراد در محلات اقامتگاه‌های بوم‌گردی خود را رایگان در اختیار مسافران قراردادند که جای تقدیر دارد.

اسکان ۱۰۰ خانواده در مدارس استان مرکزی

معاون امور رفاهی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: ۱۰۰ خانواده در راستای کمک به آسیب دیدگان در جنگ ۱۲ روزه در ۱۲ مدرسه این استان اسکان یافتند.

زهرا نان‌بده افزود: ۳۶۲ نفر در مدارس شهری و روستایی برخی شهرهای استان، اسکان موقت یافتند که از این تعداد ۲۸۵ نفر اعضای فرهنگی و ۷۸ نفر هم، افراد غیر فرهنگی را شامل می‌شدند.

وی بیان کرد: اسکان در مدارس شهرهای استان شامل خمین یک مدرسه روستایی، تفرش سه مدرسه شهری، نوبران چهار مدرسه روستایی، شازند ۲ مدرسه روستایی و آشتیان ۲ مدرسه روستایی انجام شد.

معاون امور رفاهی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی اضافه کرد: برای کمک به خانواده‌ها در شرایط جنگ، هزینه اسکان به نصف قیمت کاهش یافت و برای برخی خانواده‌ها، هزینه اسکان رایگان در نظر گرفته شد.

اهدای خون یک‌هزار و ۵۲۲ نفر در استان مرکزی برای کمک به مجروحان

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: یک‌هزار و ۸۰۰ نفر در ۱۲ روز جنگ تحمیلی با فراخوان انتقال خون استان به مراکز اهدا مراجعه کردند که از این تعداد، یک‌هزار و ۵۲۲ نفر موفق به اهدای خون شدند.

دکتر ریتا ظهیری افزود: ۲۵۰ نفر از این تعداد اهداکننده، برای اولین بار و ۱۰۵ نفر هم زنان اهدا کننده را شامل شدند.

وی تصریح کرد: بخشی از این میزان خون اهدایی مردم استان مرکزی با توجه به نیاز، برای مراکز مورد نظر ارسال شد.

کلام آخر:

نتیجه‌گیری از این مطلب نشان می‌دهد که در مواجهه با بحران و تجاوزات خارجی، اتحاد و همدلی مردم ایران به عنوان یک مولفه کلیدی در مقاومت و ایستادگی آنها بسیار تاثیرگذار بوده است. حملات رژیم صهیونیستی، نه تنها نتوانست به اهداف خود دست یابد و جامعه را دچار ترس و ناامنی کند، بلکه در عوض، موجب شد تا مردم با تمام قوا از نظام و رهبری خود حمایت کنند.

این همبستگی ملی، که از تجربیات جنگ هشت ساله با رژیم بعث عراق نشأت می‌گیرد، توانست همزادگاهی از عشق و وفاداری را در دل‌ها ایجاد کند که در نهایت، نه تنها سبب کاهش درد و رنج هموطنان شد، بلکه روحیه ایثار و فداکاری را در جامعه زنده کرد. این وقایع نشان می‌دهند که در شرایط سخت، همبستگی و شجاعت مردم می‌تواند نقش مهمی در تقویت هویت ملی و مقابله با چالش‌ها ایفا کند.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today