ماندگاری: بصیرت دینی، راه مقابله با جنگ روانی دشمنان است

ایرنا/ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد شبهه و تردید، گفت: افزایش آگاهی دینی و بصیرت، تنها راه مقابله با جنگ روانی و حفظ ایمان مردم است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری در مراسم عزاداری شب هفتم شهادت امام حسین(ع) در بیرجند با تأکید بر نقش اساسی منتظران واقعی در زمینه ظهور امام زمان (عج) افزود: منتظران حقیقی باید در همه سطوح جامعه از مدیران، بازاریان، کسبه، کشاورزان، صنعتگران، حوزویان و دانشگاهیان، تا عموم مردم صالح و پاکنیت باشند و حرکتشان در مسیر حق و عدالت الهی باشد.
وی با استناد به آیه ۵۰ سوره کهف بیان کرد: خداوند یاری و کمک خود را به کسانی که در مسیر انحراف قرار گرفتهاند، نمیدهد و این موضوع به ویژه برای منتظران ظهور بسیار حائز اهمیت است.
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این نکته که یاری امام زمان (عج) محدود به قشر خاصی نیست، گفت: ابو مسلم خراسانی که از رجال برجسته تاریخ است به امام صادق (ع) نامه نوشت و اعلام آمادگی برای یاری امام زمان داشت؛ این نشان میدهد هر کسی در هر جایگاه و هر صنفی میتواند یار امام زمان باشد و این امر یک تکلیف همگانی است.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح فردی و اجتماعی برای تعجیل فرج ادامه داد: اگر ظهور امام زمان قابل تأخیر باشد، کوتاهی ما در انجام وظایف میتواند یکی از دلایل آن باشد، پس باید مراقب باشیم که خودمان در این تأخیر نقش نداشته باشیم.
حجتالاسلام ماندگاری به واقعه کربلا و قیامهای پس از آن اشاره و تاکید کرد: تنها ۷۲ نفر یار امام حسین (ع) در کربلا حضور داشتند، اما پس از عاشورا، مردم مدینه و کوفه در قیامهای مختلفی شرکت کردند که در مجموع حدود ۴۵ هزار نفر از یاران و پیروان امام حسین (ع) به شهادت رسیدند؛ این نشاندهنده اهمیت حضور فعال و انجام تکلیف در زمان خود است.
وی با تأکید بر ضرورت داشتن شعور همراه با شور در زمینه دینداری گفت: شور بدون شعور به بیراهه میرود. دشمنان با ایجاد شبهات و تردیدها سعی در تضعیف ایمان مردم دارند، بنابراین باید بصیرت و آگاهی دینی خود را افزایش دهیم تا در مقابل این ترفندها ایستادگی کنیم.
استاد حوزه با اشاره به لزوم استمرار ارتباط و پیوند قلبی و عملی با اهل بیت (ع) افزود: ارتباط با امام حسین (ع) باید در همه لحظات زندگی، در شادی و سختی، در کار و عبادت، تداوم داشته باشد و فقط محدود به ایام خاصی مانند ماه محرم نباشد.
وی همچنین به اهمیت فرهنگسازی و تبلیغ موثر جهت جذب و حفظ یاران واقعی امام زمان (عج) اشاره و تصریح کرد: برای تعجیل فرج، همه باید سهم خود را ایفا کنیم و با اصلاح نفس و خانواده، تلاش کنیم جامعهای سالم و مؤمن بسازیم.
حجتالاسلام ماندگاری با تأکید بر اینکه امروز زمان عمل و اقدام جدی برای منتظران واقعی است افزود: مسیر سخت است اما یقین بدانیم که ظهور قطعی است و باید با تلاش و اخلاص در این راه گام برداریم.
شاخصهای آمادگی برای ظهور
وی با اشاره به اهمیت شور و شعور در مسیر بندگی، اظهار کرد: هنوز به حد نصاب ظهور نرسیدهایم و تنها خداوند میداند چه زمانی ما برای ظهور آماده خواهیم شد.
این مدرس حوزه بیان کرد: سه شاخص کلیدی آمادگی برای ظهور، اطاعت خدا و ولی خدا، خدمت به خلق و شعور حسینی است.
حجتالاسلام ماندگاری در ادامه گفت: ایمان واقعی یعنی اطاعت از خدا و ولی خدا بدون کموکاست و اگر این انقلاب توانسته پرچم ولایت را برافراشته نگه دارد، بهدلیل وجود شور و شعور در کنار هم بوده است اما هنوز به حد نصاب ظهور نرسیدهایم.
وی به اهمیت خدمت به مردم و خلق خدا پرداخت و بیان کرد: خدمت به خلق، تجلی واقعی شعور بندگی است.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه خادمی تنها محدود به مناسبتهای خاص یا مکانهای مقدس نیست، اظهار کرد: خادم بودن یعنی خدمت به هر مخلوق خدا، چه در حرم، چه در محله، مسجد یا بازار.
وی افزود: خدمت به مستضعفان در داخل و خارج از کشور، مانند مردم غزه، لبنان، فلسطین و یمن، جزئی از شعور بندگی است و نباید به بهانههایی مختلف از آن غفلت کرد.
حجتالاسلام ماندگاری به شعور حسینی پرداخت و گفت: شعور حسینی یعنی عمل به فریاد امام حسین (ع) و پیامبر اکرم (ص) که فرمودند: «هیهات من الذله»م؛ یعنی هرگز زیر بار ذلت نرویم.
وی با نقل فرمایش مقام معظم رهبری یادآور شد: مکتب اهل بیت(ع)، مکتب منطق و مذاکره است اما با کسانی که منطق و مذاکره را نمیفهمند باید مقابله کرد.
مدرس حوزه و دانشگاه تأکید کرد: جنگ روانی دشمن امروز با شایعات و دروغها ادامه دارد و ما نباید به آنها گوش دهیم.
وی با تأکید بر لزوم اتحاد و ایستادگی در برابر دشمنان، شعارهای انقلابی مانند «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر منافق» را از مصادیق شعور بندگی عنوان کرد و گفت: انقلاب اسلامی باید به انقلاب جهانی حضرت ولی عصر (عج) متصل شود.