پذیرش ۸۶۰ دانشجوی جدید در دانشگاه فرهنگیان کردستان

ایرنا/ طبق اعلام رئیس دانشگاه فرهنگیان کردستان، حدود ۸۶۰ دانشجو در سال تحصیلی جدید(مهرماه امسال)، پذیرش خواهند شد.
دانشگاه فرهنگیان که قبلا با عنوان تربیت معلم شناخته شده بود، دانشگاهی برای تامین، تربیت و توانمندسازی معلمان و نیروی انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش است.
این دانشگاه در سال ۱۳۹۰ از طریق تجمیع همه مراکز تربیت معلم سراسر ایران تاسیس شد که در حال حاضر دارای ۹۸ واحد دانشگاهی در قالب ۶۴ پردیس دانشگاهی و ۳۴ دانشکده است.
دانشگاه فرهنگیان کردستان هم حدود هزار و ۷۰۰ دانشجو دارد و تعداد قابل توجهی از نیاز آموزش و پرورش استان را در زمینه کادر آموزش تامین می کند.
با توجه به آغاز رسمی فرایند ارزیابی شایستگیهای اختصاصی داوطلبان چندبرابر ظرفیت ورود به دانشگاه فرهنگیان، با "سیدشهاب ارکیان" در این خصوص گفت و گویی انجام دادیم که مشروح آن در ادامه میآید.
سهم استان کردستان از متقاضیان ورود به دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی جدید چند نفر است؟
ارکیان: از میان حدود ۹۶۰ هزار داوطلب کنکور سراسری امسال، حدود ۴۷۰ هزار متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان و حرفه شریف معلمی بودهاند؛ یعنی نسبت ۴۹/۱۳ درصد از کل داوطلبان.
از این تعداد، افرادی به میزان ۲.۵ تا ۳ برابر ظرفیت معرفی شدهاند تا در مراحل ارزیابی، شامل معاینات پزشکی و بررسی صلاحیتهای عمومی قرار گیرند. هدف از انجام این مراحل، شناسایی و پذیرش کسانی است که شایستگی ورود به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی را دارا هستند.
برای اداره کل آموزشوپرورش استان کردستان در سال جاری، ۹۰۰ ردیف استخدامی اخذ شده که نسبت به سال قبل افزایش قابل توجهی داشته است.
تمامی این افراد از میان دانشآموزان بومی استان انتخاب خواهند شد. از این میان، بخشی از پذیرفتهشدگان در دانشگاه فرهنگیان استان مشغول به تحصیل خواهند شد و برخی دیگر در سایر دانشگاههای فرهنگیان کشور یا دانشگاه شهید رجایی پذیرش خواهند گرفت. به همین ترتیب، دانشگاه فرهنگیان کردستان نیز میزبان دانشجومعلمانی از سایر استانها خواهد بود. میزان پذیرش ورودی جدید دانشگاه فرهنگیان کردستان در سال جاری حدود ۸۶۰ نفر خواهد بود.
بررسی صلاحیتها و ارزیابی شایستگی داوطلبان در چه مرحلهای قرار دارد؟
ارکیان: بررسی صلاحیتهای عمومی و انجام معاینات پزشکی از هفته گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد. همزمان با سراسر کشور، فرایند ارزیابی تکمیلی شایستگیهای اختصاصی داوطلبان نیز از امروز در دانشگاه فرهنگیان کردستان آغاز شده است. طبق برنامهریزی انجامشده، انتظار میرود این مراحل حداکثر تا پایان تیرماه به پایان برسد و نتایج آن به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال شود. نتایج نهایی دانشگاه فرهنگیان پیش از اعلام سایر دانشگاهها منتشر خواهد شد تا داوطلبان از وضعیت پذیرش خود آگاه شده و بتوانند تصمیمگیری مناسبی داشته باشند.
در ارزیابی ها چه مواردی مورد بررسی قرار می گیرد؟
ارکیان: با توجه به اجماع عمومی مبنی بر ضرورت تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور و تأکید رئیسجمهور بر تحقق عدالت آموزشی، نقش معلم به عنوان رکن اصلی این تحول بیش از پیش اهمیت یافته است. از اینرو، تربیت معلم به فرآیندی حساس و چندبعدی تبدیل شده که باید همزمان هم افراد علاقهمند را شناسایی کرد و هم اطمینان یافت که آنان شایستگیهای لازم برای ورود به این حرفه را دارا هستند. فرایندهای ارزیابی تکمیلی دقیقاً با هدف تحقق این دو مسئله طراحی و اجرا میشوند.
در ارزیابی شایستگیهای اختصاصی، داوطلبان بعد از سازماندهی در کانونهای ارزیابی، در آزمون روانشناختی الکترونیکی حضور مییابند و در موقعیتهایی شبیهسازیشده قرار میگیرند تا توانمندیهایشان در شرایط واقعی سنجیده شود. شایستگیهایی که در این فرایند بروز مییابد، توسط ارزیابان ثبت و برای تحلیل نهایی به سامانه مربوطه ارسال میشود.
به جزییات نظام نمرهدهی هم اشاره کنید.
ارکیان: از مجموع هزار نمرهای که به کل مجموعه فرایندهای ارزیابی و صلاحیتسنجی اختصاص داده شده، ۳۰۰ نمره مربوط به صلاحیتهای عمومی، ۲۰۰ نمره مرتبط با مستنداتی است که داوطلبان در سامانه PSD دانشگاه بارگذاری کردهاند و ۵۰۰ نمره نیز به نتایجی اختصاص دارد که داوطلبان از کانونهای ارزیابی کسب میکنند.
در نهایت، معیار پذیرش نهایی داوطلبان براساس برایند نمرات آزمون سراسری، سوابق تحصیلی، آزمون تربیت معلم و نمره نهایی فرایندهای ارزیابی و صلاحیتسنجی تعیین خواهد شد.
درباره امتیازات ویژه پذیرش در دانشگاه فرهنگیان هم توضیح دهید.
ارکیان: پذیرفتهشدگان از بدو تحصیل به استخدام دولت درمیآیند و از مزایای شغلی آن برخوردار میشوند؛ از جمله اینکه پسران مشمول خدمت سربازی نخواهند بود. این مزایا، استقبال چشمگیری را به همراه داشته و موجب شده بسیاری از داوطلبانی که رتبههای زیر هزار را کسب کردهاند نیز متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان باشند. این موضوع افتخار بزرگی برای ماست و دست ما را در انتخاب شایستهترین افراد برای ورود به حرفه معلمی باز میگذارد.
همانطور که می دانید، مردم خیرخواه در زمینه احداث مدارس و توسعه مراکز آموزشی به دولت کمک می کنند، آیا دانشگاه فرهنگیان نیز به کمکهای افراد خیر نیاز دارد؟
ارکیان: مردم کردستان همواره در مدرسهسازی و توسعه آموزش در استان مشارکت داشته اند. از همه افرادی که توانایی دارند در توسعه امکانات دانشگاه فرهنگیان، ارتقا کیفیت خدمات آموزشی و تحقق عدالت آموزشی مشارکت کنند دعوت میکنیم تا به دانشگاه فرهنگیان استان مراجعه نمایند. ما نیز آمادگی کامل داریم تا بستر لازم برای این مشارکت مؤثر را فراهم کنیم.