خروج کاروانهای شتر از تالاب هامون

ایسنا/ مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از خروج سه کاروان شتر متشکل از ۳۰۰ نفر از بستر تالاب بینالمللی هامون خبر داد و گفت: چرای بیرویه دام، تهدیدی جدی برای پوشش گیاهی و تشدید پدیده گرد و غبار منطقه است.
محمدرضا علیمرادی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه یگان حفاظت محیط زیست به همراه قرقبانان بخش خصوصی شهرستان زابل به صورت مستمر و روزانه در تالاب بینالمللی هامون گشتزنی میکنند، اظهار کرد: در تازهترین عملیات، سه کاروان شتر شامل ۱۰۰، ۱۲۰ و ۸۰ رأس شتر را در محدوده هامون سابوری شناسایی و بلافاصله آنها را از بستر تالاب خارج کردند.
وی افزود: این اقدام در چارچوب جلوگیری از چرای بیرویه در بستر تالاب صورت گرفته و از ابتدای سال تاکنون این هفتمین کاروان شتر است که از منطقه رانده شده؛ این موضوع نشاندهنده استمرار چالشهای جدی در حفاظت از تالاب است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه چرای بیرویه دام باعث از بین رفتن پوشش گیاهی تالاب میشود، بیان کرد: نابودی پوشش گیاهی منجر به آزاد شدن خاکهای خشک و تشدید پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان شده که این امر تحت تأثیر بادهای ۱۲۰ روزه این منطقه پیامدهای زیستمحیطی و سلامت جدی به دنبال دارد.
وی افزود: تالاب هامون به عنوان اکوسیستمی حیاتی و مهم از نظر اقلیمی و تنوع زیستی در منطقه نقش تعیینکنندهای دارد و حفظ این تالاب مستلزم مدیریت پایدار منابع طبیعی و برنامهریزی جامع است.
علیمرادی با اشاره به تلاشهای مستمر یگان حفاظت و همکاری با قرقبانان خصوصی و همچنین مشارکت فعال مردم منطقه، بر لزوم افزایش آگاهیهای زیستمحیطی و ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: تنها با همراهی همه نهادها و مردم میتوان فشارهای انسانی را کاهش داد و زمینه حفظ اکوسیستم تالاب را فراهم کرد.
وی با دعوت از دستگاههای اجرایی برای اجرای طرحهای احیای پوشش گیاهی و مدیریت منابع آبی اظهار داشت: ادامه این روند حفاظت از تالاب، احیای طبیعت و پایدارسازی زیستبوم منطقه را تضمین میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به جمع آوری و خارج کردن یکهزار و ۵۴۵ نفر شتر از بستر خشکیده تالاب هامون در سال ۱۴۰۳، بیان کرد: حفاظت از پوشش گیاهی، جلوگیری از چرای دام سنگین و جمع آوری شترها با جدیت بیشتری نسبت به سالهای قبل اجرا میشود.