۶۹ نمونهبرداری، ۱۵۱ بازرسی؛ خراسانشمالی زیر ذرهبین سلامت غذایی

ایرنا/ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: ۱۵۱ مورد بازرسی تخصصی در بخش فرآوردههای غذایی استان در سه ماهه نخست امسال انجام و ۱۲ پرونده تخلف در این زمینه تشکیل شد.
امیر امانی اظهار کرد: این بازرسیها از مراکز تولید، عرضه و توزیع غذایی با هدف تضمین سلامت و ایمنی مواد غذایی خراسانشمالی انجام شده و رویکرد تمرکز ویژه بر رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفیت فرآوردهها بوده است.
وی افزود: ۶۹ نمونه از مواد غذایی در این مدت از سطح بازار جمعآوری و برای بررسیهای آزمایشگاهی ارسال شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی ادامه داد: از این تعداد ۹ مورد عدم انطباق با استانداردهای سلامت و ایمنی بود که اقدامات قانونی لازم در مورد آنها انجام شد.
امانی با اشاره به تشکیل ۱۲ پرونده تخلف به دلیل عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی یا عرضه محصولات غیرمجاز، گفت: این تخلفات بیشتر در زمینه تقلب، برچسبگذاری نادرست و عدم رعایت شرایط نگهداری فرآوردههای غذایی ثبت شدهاند.
وی بر نقش مشارکت مردمی در ارتقای سلامت فرآوردههای غذایی تاکید کرد و افزود: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی یا موارد مشکوک در زمینه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ وزارت بهداشت، گزارشها و شکایات خود را ثبت کنند.
امانی تصریح کرد: این سامانه به صورت شبانهروزی فعال است و پل ارتباطی موثری میان مردم و نظام سلامت برای حفاظت از ایمنی غذایی به شمار میرود.
خراسانشمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است.