معاون وزیر راه: ضوابط توسعه شهری در مشگینشهر جدی گرفته شود

ایرنا/ اردبیل - ایرنا - معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: کم توجهی به شکل و کالبد توسعه شهر، ترافیک و جمعآوری فاضلاب در مشگین شهر سبب بروز مسائل حاد اجتماعی خواهد شد و مدیران محلی باید ضوابط توسعه سکونتگاهها را جدی بگیرند.
عبدالرضا گلپایگانی عصر پنجشنبه در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی، مناطق کم برخوردار و بافت های فرسودی مشگین شهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرها و توسعه نامتوازن شهری در مشگین شهر باید با ساز و کارهای قانونی ساماندهی شده و ارتقای کیفیت زیست شهری مورد توجه قرار بگیرد.
گلپایگانی گفت: متاسفانه در محدوده سکونتگاه های غیررسمی، ساخت و ساز بدون پروانه و خارج از ضوابط قانونی را شاهد هستیم و با مدیران محلی در مورد ضرورت ترویج فرهنگ جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز صحبت کردیم.
وی افزود: مسئولان به این نکته توجه داشته باشند که وقتی عناصر تاریخی یک شهر را احیا می کنید غرور شهروندان تهییج می شود و این کار بسیار مهمی است.
معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین با اشاره به ابنیه تاریخی و قلعه های متعدد در مشگینشهر اظهار داشت: متاسفانه در فرایند ساخت و سازها قلعه تاریخی کهنه این شهرستان با سنگ نوشته متعلق به دوره ساسانی که سند رسمی و قطعی تعلق به آن دوره است ، توجه جدی نشده است.
گلپایگانی ادامه داد: فضا و محوطه پیرامونی قلعه نیز از نظر ضوابط بازآفرینی شهری به بررسی و کار کارشناسی و تهیه طرح مطالعاتی نیاز دارد.
شهرستان مشگین شهر با ۱۵۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شمال غربی اردبیل دارای آثار تاریخی متعدد از جمله قلعه قهقهه ، کاروانسرای قانلی بولاغ ، مقبره سیدسلیمان فخرآباد ، کهنه قلعه ، چند حمام قدیمی و آب های گرم معدنی شابیل و قینرجه است.
ده ها اثر باستانی و نیز سایت تاریخی شهر یئری با ده ها پیکره سنگی با حدود هشت هزار سال قدمت در این شهرستان واقع شده است.