نماد آخرین خبر

استان اردبیل در رتبه نخست کشوری تولید عسل از هر کندو قرار گرفت

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استان اردبیل در رتبه نخست کشوری تولید عسل از هر کندو قرار گرفت

ایرنا/ اردبیل - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: این استان با تولید میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو در سال گذشته رتبه نخست کشوری را به دست آورد.

علی‌‎حسین احدی‌عالی روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: زنبورداران استان اردبیل با پرورش بیش از ۵۱۳ هزار کلنی زنبور عسل مدرن، از نظر تعداد کلنی در رتبه ششم کشوری قرار دارند ولی به علت تلاش و بهره‌گیری از ظرفیت بومی و محلی، از نظر میزان تولید در رتبه چهارم و از نظر میانگین برداشت غسل از هر کندو، در رتبه نخست کشوری قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به پتانسیل بالای مراتع و ییلاقات دامنه سبلان در تولید عسل افزود: به برکت دامنه پرگل و گیاه سبلان، این منطقه دارای منابع سرشار و غنی از شهد و گرده بوده و جزو مناطق منحصر بفرد از لحاظ تنوع و کیفیت تولید عسل در دنیا به شمار می‌رود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: وجود منابع و مراتع غنی و پرگل، فعالیت زنبورداران با تجربه و حرفه‌ای و نیز ارائه خدمات و آموزش‌های علمی و فنی ‌روزآمد از جمله عوامل موفقیت زنبورداران استان اردبیل در این زمینه تولید عسل است.

وی استان اردبیل را قطب تولید عسل مرغوب ایران عنوان کرد و ادامه داد: عسل سبلان در سال گذشته با همت مسئولان و کارشناسان بخش کشاورزی، به عنوان بهترین عسل توسط سازمان مالکیت فکری جهانی(WIPO) به ثبت جهانی رسید.

احدی‌عالی اظهار کرد: طبق سرشماری انجام شده در پاییز سال گذشته، زنبورداران استان اردبیل با تولید ۱۰ هزار و ۲۹۵ تن محصول عسل، از نظر میزان تولید با دو پله صعود نسبت به سال ماقبل، در رتبه چهارم کشوری قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: بر اساس این سرشماری، تعداد کل زنبورستان‌های استان اردبیل، سه هزار و ۵۲۳ مورد، شمار افراد شاغل در آنها بیش از سه هزار و ۲۱۹ نفر و تعداد زنبورداران استان نیز بیش از یک هزار و ۵۳۳ نفر است.

صنعت زنبورداری استان اردبیل زیان دیده است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین گفت: متاسفانه صنعت زنبورداری در استان اردبیل به علت کاهش صادرات و افزایش هزینه تولید زیان جدی دیده به طوری که تنها دو واحد کارخانه بسته‌بندی عسل در این استان فعال است در حالی که بیش از ۲۰ واحد مجوز گرفته و به علت نبود صادرات همه از چرخه تولید خارج شده‌اند.

وی افزود: زنبورداران استان اردبیل در یک سال گذشته علاوه بر عسل، بیش از ۱۴۰ کیلوگرم ژل رویال، یک هزار و ۵۸۵ کیلوگرم گرده گل، ۱۶ هزار و ۵۸۶ کیلوگرم موم، یک هزار و ۱۶۲ کیلوگرم بره‌موم و ۲۶۳ گرم زهر زنبور عسل که اغلب استفاده دارویی دارد، تولید کردند.

احدی‌عالی اظهار کرد: برداشت عسل در زنبورستان‌های استان اردبیل جریان دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بارش مناسب در فصل بهار، پیش‌بینی می‌شود که امسال به اندازه سال گذشته عسل در استان اردبیل تولید شود.

به گزارش ایرنا، عسل تولید شده در استان اردبیل معروف به سبلان از جمله محصولات مرغوب و با کیفیت تولیدات کشاورزی در ایران به شمار می‌رود که با نام «عسل سبلان» به ثبت جهانی رسیده و جزو با کیفیت‌ترین محصولات تولیدی و عرضه شده حوزه کشاورزی است.

میزان مصرف سالانه عسل در استان اردبیل یک هزار و ۵۰۰ تن اعلام شده و مازاد بر این میزان و حدود ۹ هزار تن محصول است، توسط گردشگران و مسافران استان و نیز خریدارانی از استان‌‎های دیگر به مصرف می‌رسد.

عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ کلنی‌های زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستان‌های استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.

سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر می‌شود.

عسل از مهم‌ترین سوغاتی‌های اردبیل محسوب می‌شود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۶ میلیون ریال قیمت دارد.

استان اردبیل جایگاه ممتاز تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.

جایگاه و اهمیت عسل به عنوان یک محصول فراسودمند و شفابخش که در قرآن به آن تاکید شده (آیه ۶۸ و ۶۹ سوره نحل)، مورد توجه مسئولان کشور قرار گرفته و بر این اساس، شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۲ روز ۳۱ مرداد ماه را به عنوان روز ملی عسل نامگذاری کرد.

عسل یکی از محصولات عمده و شاخص تولیدی زنبورعسل است که طبق آخرین آمارها، سالانه بیش از ۱۲۰ هزار تن عسل در ایران تولید می شود.





آخرین خبر اردبیل در اینستاگرام :https://instagram.com/ardabil__today