نماد آخرین خبر

ماجرای لغو حکم ریاست دانشگاه فرهنگیان قزوین چه بود؟

منبع
فارس
بروزرسانی
ماجرای لغو حکم ریاست دانشگاه فرهنگیان قزوین چه بود؟

فارس/ لغو ناگهانی حکم ریاست جدید دانشگاه فرهنگیان قزوین در آخرین لحظه و سپردن مدیریت موقت آن به مدیرکل آموزش و پرورش استان، بازتاب گسترده‌ای در فضای سیاسی و رسانه‌ای استان داشت.

قرار بود روز گذشته مراسم معارفه حجت‌الاسلام امن‌الله فرید به عنوان رئیس جدید دانشگاه فرهنگیان استان قزوین برگزار شود، اما در اقدامی غیرمنتظره، این حکم در لحظه آخر لغو شد و حسنعلی اصغری مدیرکل آموزش و پرورش استان، با حفظ سمت به عنوان سرپرست دانشگاه فرهنگیان قزوین معرفی گردید.

حاشیه‌های انتصاب و واکنش‌های سیاسی

این تغییر لحظه آخری، بلافاصله با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی همراه شد.

شماری از چهره‌های اصلاح‌طلب استان، با انتشار مطالبی انتقادی تأکید کردند چرا از یکسو در انتخاب رئیس دانشگاه فرهنگیان، از اصلاح‌طلبان قزوینی استفاده نشده و از سوی دیگر چرا خود مدیرکل آموزش و پرورش مسوولیت سرپرستی را بر عهده گرفته و این جایگاه را به فرد دیگری نسپرده است.

پشت‌پرده لغو انتصاب

بر اساس بررسی‌های خبرنگار فارس، پس از معرفی حجت‌الاسلام فرید به عنوان گزینه ریاست، گروهی از فعالان اصلاح‌طلب با اعمال فشار به مقامات استانی و کشوری، مانع صدور حکم قطعی شدند. در نتیجه، تنها دو روز پیش از مراسم رسمی معارفه، دستور لغو این انتصاب صادر شد.

روایت مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین

در همین رابطه، حسنعلی اصغری مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین روند انتخاب رئیس دانشگاه فرهنگیان را اینگونه تشریح کرد: انتخاب رئیس این دانشگاه در استان‌ها ملاحظات ویژه‌ای دارد و یکی از شروط اصلی آن، عضویت فرد در هیات علمی دانشگاه است.

وی افزود: بر این اساس ۶ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان قزوین کاندیدای تصدی ریاست شدند. پس از بررسی، دو نفر به دلیل بهره‌مندی از شروط اولیه به سازمان مرکزی معرفی شدند، اما در مصاحبه تأیید نشدند.

اصغری اضافه کرد: سپس به پیشنهاد سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، سوابق چهار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان استان‌های دیگر بررسی و در نهایت دو گزینه از تهران و البرز مطرح شدند. در این بخش نیز ارزیابی‌های لازم صورت گرفت و با وجود انتخاب یک نفر به عنوان گزینه نهایی، به دلیل عدم توافق میان سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیریت استان، حکم فرد مذکور صادر نشد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در خصوص روند انتخاب سرپرست دانشگاه نیز گفت: به دلیل بازنشستگی رییس سابق دانشگاه فرهنگیان استان قزوین در تاریخ ۱۵ شهریورماه سال جاری، دانشگاه نیازمند مدیریت بود و بر اساس ضوابط، سرپرست نیز باید عضو هیات علمی دانشگاه باشد. بنابراین با وجود مشغله‌های کاری و برخلاف تمایل شخصی، با اصرار رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور، به طور موقت مسوولیت سرپرستی دانشگاه فرهنگیان استان را پذیرفتم.

اصغری همچنین با تأکید بر لزوم دور نگه‌داشتن دانشگاه فرهنگیان از حواشی سیاسی، عنوان کرد: آنچه اولویت دارد، توانمندی علمی و تربیتی رئیس دانشگاه است و در این راستا ما به دنبال فردی هستیم که علاوه بر مقبولیت علمی، با سیاست‌های دولت چهاردهم نیز همراه باشد.

ماجرای لغو حکم ریاست دانشگاه فرهنگیان قزوین نشان داد که این مجموعه حساس نباید اسیر کشمکش‌های سیاسی شود. دانشگاه فرهنگیان رسالت اصلی‌اش تربیت معلم است و هرگونه حاشیه‌سازی یا فشار جناحی تنها به کیفیت علمی و تربیتی آن آسیب خواهد زد.

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today