نماد آخرین خبر

نخستین سامانه نانوحباب اکسیژن در قم راه‌اندازی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نخستین سامانه نانوحباب اکسیژن در قم راه‌اندازی شد

ایرنا/ قم - ایرنا - مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: نخستین سامانه نانوحباب اکسیژن ویژه پرورش ماهی سردآبی در استخر ذخیره آب کشاورزی جعفرآباد استان راه‌اندازی شد؛ طرحی که در افزایش بهره‌وری و مدیریت منابع نقش موثری خواهد داشت.

سیدمحمدرضا طاهری روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه، بیان کرد: استفاده از فناوری نانوحباب اکسیژن می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید ماهی در واحد حجم آب ایفا کند و بهره‌وری آب را در واحدهای پرورشی به‌طور چشمگیری ارتقا دهد.

وی افزود: بهره‌گیری از این فناوری ضمن کاهش ضریب تبدیل غذایی، به‌عنوان یک راهکار پدافند غیرعامل عمل کرده و در مدیریت بحران‌هایی مانند قطع آب و برق تأثیرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به اجرای طرح مورد نظر در استخر ذخیره آب کشاورزی، تاکید کرد: این سامانه در نهایت منجر به مدیریت بهینه مصرف آب و برق و افزایش پایداری واحدهای تولیدی می‌شود.

طاهری گفت: راه‌اندازی این طرح نوین نشان می‌دهد که استفاده از فناوری‌های پیشرفته همچون نانوحباب می‌تواند مسیر توسعه پایدار در شیلات را هموار کرده و ضمن افزایش تولید، مصرف منابع را بهینه سازد.

وی افزود: این طرح می‌تواند الگویی برای فعالیت‌های مرتبط با پرورش ماهی در دیگر مناطق استان برای ارتقای بهره‌وری و کاهش مخاطرات پرورشی باشد.

به گزارش ایرنا، فعالیت پرورش ماهی در استان قم به‌صورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛ در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام می‌شود.

محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روش‌های نوین آبزی‌پروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهره‌گیری از سامانه‌های تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونه‌های مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.

بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر