نماد آخرین خبر

سرمای قطبی در راه قزوین است

منبع
فارس
بروزرسانی
سرمای قطبی در راه قزوین است

فارس/ مدیرکل هواشناسی استان قزوین با اشاره به نفوذ توده هوای سرد قطبی به کشور گفت: اگرچه این سامانه از نظر قدرت قابل توجه است، اما اثر اصلی آن در قزوین به‌صورت سوز و سرمای شدید بروز خواهد کرد و سهم استان از بارش‌ها چندان چشمگیر نخواهد بود.

یوسف شیخ‌الملوکی، مدیرکل هواشناسی استان قزوین از ورود سامانه جوی قوی از ظهر امروز به استان خبر داد و وضعیت سامانه‌جوی اخیر، تفاوت تأثیر نفوذ هوای سرد از عرض‌های بالا بر استان قزوین با سایر مناطق کشور را تشریح کرد.
وی بیان کرد: استان قزوین بیشترین تأثیر این سامانه در قالب سرما و سوز شدید حس خواهند کرد، به طوری که سردچال قطبی این سامانه در استان ما در قالب سوز و سرما خود را بروز می‌دهد و بارندگی قابل توجه نیست.
مدیرکل هواشناسی استان قزوین تأکید کرد: با وجود اینکه سیستم جوی قوی است اما متأسفانه مسیر آن به‌گونه‌ای است که استان قزوین را به‌طور کامل درگیر نمی‌کند و بیشتر مناطق جنوب یا شمال شرق کشور را تحت تأثیر بارش‌های عالی قرار می‌دهد، در حالی که سهم قزوین از این سیستم، عمدتاً سرما و سوز ناشی از باد شمالی خواهد بود.

کاهش ۶۴ میلی‌متری بارش‌ها
طبق اذعان شیخ‌الملوکی، با وجود بارش‌های اخیر، میزان کلی بارندگی‌های پاییزی در این استان همچنان با کسری قابل توجهی نسبت به میانگین بلندمدت مواجه است.
میزان بارش‌های ثبت شده در چند روز گذشته در سطح استان حدود ۱۶.۲ میلی‌متر بوده است که بخشی از کاهش بارندگی‌های پاییز را جبران کرده است. با این حال، آمار کلی نشان می‌دهد که تا امروز میزان بارندگی مورد انتظار در استان باید نزدیک به ۸۰ میلی‌متر می‌بود.
وی تصریح کرد: متأسفانه ما در حال حاضر با کاهش بارندگی معادل ۶۴ میلی‌متر روبرو هستیم.

صدور هشدار زرد و نارنجی
این مسئول از صدور دو سطح هشدار زرد و نارنجی برای استان خبر داد و گفت: هشدار زرد از ظهر روز یکشنبه صادر شده و تا جمعه ۲۸ آذر برای کل استان قزوین ادامه دارد. این هشدار به دلیل نفوذ توده هوای سرد و گذر امواج ناپایدار در تراز میانی جو بوده و مخاطرات آن شامل بارش باران و برف، وزش باد شمالی نسبتاً شدید، کولاک در ارتفاعات و کاهش محسوس دما است.
مدیرکل هواشناسی استان قزوین ادامه داد: یک هشدار نارنجی نیز برای ارتفاعات استان صادر شده که از امروز تا شنبه ۲۸ آذر برقرار خواهد بود که به سبب تقویت ناپایداری‌ها در مناطق مرتفع و احتمال بارش سنگین برف، وزش باد شدید و وقوع کولاک برف اعلام شده است. بر اساس بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، در این مدت در سطح دشت‌ها و شهرستان‌ها بارش باران و برف پیش‌بینی می‌شود، اما در مناطق مرتفع و کوهستانی بارش برف به‌صورت قابل‌توجه و بعضاً کولاک برف رخ خواهد داد.
وی تأکید کرد: با توجه به شرایط جوی، هرگونه فعالیت ورزشی، کوهنوردی و تردد غیرضروری در ارتفاعات استان از ظهر امروز تا پایان روز جمعه هفته جاری باید خودداری شود. 

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today