نماد آخرین خبر

نوری قزلجه: انحصار واردات نهاده‌ها شکسته شد / صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری در تامین کالاها

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نوری قزلجه: انحصار واردات نهاده‌ها شکسته شد / صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری در تامین کالاها

ایرنا/ قم - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی با تشریح اقدامات دولت در حوزه امنیت غذایی کشور گفت: با اصلاح ساختار واردات و توزیع نهاده‌های دامی، انحصار چندساله این بخش به‌طور کامل شکسته شد و از محل بهینه‌سازی خرید و قیمت‌گذاری، یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی تحقق یافت.

به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، غلامرضا نوری‌قزلجه روز پنجشنبه در دیدار با مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: با وجود جنگ‌ها و تحولات بین‌المللی، جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های گذشته هیچ‌گونه اختلالی در تأمین کالاهای اساسی نداشت و حتی در استان‌های پرجمعیت و گردشگرپذیر نیز بازار با ثبات کامل اداره شد.

وی با قدردانی از حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور در حوزه امنیت غذایی اظهار کرد: همراهی و رفتار هوشمندانه مردم در پرهیز از خریدهای هیجانی، نقش مهمی در حفظ آرامش بازار داشت و این سرمایه اجتماعی، پشتوانه اصلی مدیریت زنجیره تأمین کشور بود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات حدود ۲۵ میلیون تُن کالای اساسی در سالجاری گفت: این میزان معادل ۱۶ تا ۲۵ درصد نیاز امنیت غذایی کشور است و با وجود محدودیت‌های بانکی و تجاری، توانستیم ذخایر راهبردی کالاهای اساسی را ۳۰ درصد بیش از سقف مجاز افزایش دهیم.

نوری‌قزلجه ادامه داد: در مقطعی با چالش‌های ارزی و ساختاری مواجه بودیم، اما با تعامل جدی با فعالان این حوزه، مشکلات نهاده‌های دامی ظرف یک هفته برطرف شد و انحرافات و فساد چندساله در تخصیص یارانه‌ها و واردات نهاده‌ها به پایان رسید.

وی با تأکید بر رویکرد عدالت‌محور دولت تصریح کرد: برای نخستین بار پس از سال‌ها، حلقه بسته واردات نهاده‌ها شکسته شد و سودهای نجومی که در هر محموله وارداتی به صدها میلیارد تومان می‌رسید، با نظارت دولت حذف شد؛ سودهایی که پیش از این به گروه‌های محدود می‌رسید، اما هزینه آن از سفره مردم پرداخت می‌شد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توقف واردات گران و خارج‌فروشی کالاهای اساسی، حمایت از تولید داخل در اولویت قرار گرفت و بخش کشاورزی با وجود خشکسالی، بدون وقفه به تولید ادامه داد و نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرد.

نوری‌قزلجه با ارائه آماری از تولیدات داخلی گفت: تولیدات شیلاتی حدود ۳۰ درصد افزایش یافته، تولید شیر خام پنج درصد رشد داشته که معادل ۶۰۰ هزار تُن است و تولید گوشت سفید و قرمز نیز به ترتیب ۱.۵ و یک درصد افزایش داشته است؛ هرچند تولید گندم به‌دلیل خشکسالی حدود سه میلیون تُن کاهش یافت، اما رشد سایر محصولات این کاهش را جبران کرد.

وی با اشاره به تمهیدات دولت برای ایام پایانی سال و ماه رمضان خاطرنشان کرد: ستاد ویژه تنظیم بازار تشکیل شده و پیش‌بینی تأمین کالاها نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته تا مردم این ایام را با وفور کالا و ثبات قیمت سپری کنند.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان از توسعه مبادی وارداتی در شمال کشور و گسترش روابط تجاری با کشورهای آسیایی و آفریقایی خبر داد و گفت: فعال‌سازی بنادر شمالی و افزایش مبادلات با کشورهایی همچون روسیه، قزاقستان و برخی کشورهای آفریقایی، ضمن تقویت امنیت غذایی، وابستگی کشور به یک مسیر خاص وارداتی را کاهش می‌دهد.

وزیر جهاد کشاورزی، امروز به‌منظور زیارت حرم مطهر حضرت معصومه(س)، دیدار با شماری از مراجع تقلید و علما و همچنین بازدید از بخش‌های مختلف کشاورزی، وارد استان قم شد.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر