پیش نویس ضوابط معاملات برخط طلا منتشر شد

ایرنا/وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیش نویس ضوابط خاص رسته شغلی معاملات برخط طلا (به جز زیورآلات طلا) را با هدف ملاحظه و اعلام نظر عموم مردم و فعالان اقتصادی در پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور منتشر کرد.
این پیش نویس در راستای اجرای آیین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تهیه و در اجرای تبصره ماده (۱۱) آیین نامه اجرایی موضوع ماده (۱۲) قانون نظام صنفی و با رعایت قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضوابط خاص رسته شغلی سامانه معاملات برخط طلا اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی برای صدور و تمدید پروانه کسب تهیه شده است.
بر این اساس سامانه معاملات برخط طلا باید شامل انواع بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری معاملات برخط طلا و نماد اعتماد الکترونیکی باشد. بر این اساس فروشنده فرد صنفی دارای پروانه کسب در رسته صنفی با عنوان فروش برخط طلاست که از طریق سامانه معاملات طلا اقدام به فروش می کند.
طبق این گزارش طلا تحویلی به صندوق ذخیره باید انواع شمش طلا مشمول استاندارد شماره ۸۷۱۸ سازمان ملی استاندارد ایران باشد و طلای تحویلی به خریدار در ابعاد و وزن های مختلف از طریق صندوق های ذخیره تحویل مشتری باشد ضمن اینکه محل نگهداری و ذخیره طلا از جمله بورس کالا و بانک ها و صندوقهایی که بر اساس فهرست اعلامی بانک مرکزی تعیین می شود، هستند.
در صورت بروز هر گونه تخلف، افراد می توانند گزارش های مربوط به تخلفات مشاهده شده را به صورت الکترونیکی ثبت و به نهادهای نظارتی و فروشنده ارسال کنند از این رو سامانه اصناف سامانه الکترونیکی صدور پروانه کسب اصناف به نشانی novin.iranianasnaf.ir ، سامانه اینماد سامانه الکترونیکی اعطا نماد الکترونیکی به نشانی enamad.ir و سامانه جامع تجارت سامانه جامع تجارت ایران به نشانی ntsw.ir پاسخگوی مردم است.
در بخش دیگر این سامانه به شرایط عمومی و اختصاصی در خصوص معاملات برخط طلا عنوان شده است.
بر اساس این گزارش، قیمت طلا بر اساس نرخ فروش اعلامی اتحادیه طلا و جواهر بانک مرکزی و یا نرخ کشف شده روی تابلوی بورس کالا با لحاظ هزینه های مربوطه نظیر بیمه مالیات بر ارزش افزوده نگهداری و.... در هنگام خرید از سامانه است.
همچنین حداکثر کارمزد خرید و فروش طلا در سامانه های مورد نظر بر اساس میزان معاملات صورت گرفته و نظر تخصصی کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران و تایید دبیرخانه هیات عالی نظارت تعیین میگردد و در هنگام خرید و فروش به فاکتور اضافه می شود کالای فروخته شده باید طبق فاکتور فروش الکترونیکی شفاف با مشخصات معین و تعیین کلیه شرایط مربوطه تحویل تبصره خریدار باشد.
در بخش پایانی این پیش نویس به موضوع جرائم، تخلفات و نحوه برخورد با متخلفان و سایر مقررات و نقش دستگاه های نظارتی اشاره شده است تا جلوی تخلفات خالی فروشی گرفته شود.
متن کامل این پیش نویس را اینجامطالعه کنید