نماد آخرین خبر

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟

ایسنا/ زمزمه‌های افزایش دوباره تعرفه‌های اینترنت درحالی شنیده می‌شود که دو سال گذشته اپراتورها متعهد به افزایش سرعت و کیفیت اینترنت در پی افزایش ۳۴ درصدی شدند و اکنون نیز با مطرح شدن این موضوع این سوال مطرح می‌شود که با انجام دوباره این اقدام تجربه کاربران از سرعت و کیفیت اینترنت بهبود پیدا می‌کند یا خیر؟

پس از دوسال از افزایش ۳۴ درصدی تعرفه‌های اینترنت باردیگر زمزمه‌هایی از افزایش مجدد تعرفه‌ها شنیده می‌شود. اپراتورها در همان زمان اعلام کردند که در طول ۱۰ سال اخیر تلاش جدی برای توسعه شبکه به خصوص نسل چهارم و پنجم کردند اما با گذشت زمان و افزایش تقاضا و استفاده زیر ساخت‌های ارتباطی ظرفیت پر شد و ضرورت توسعه و سرمایه‌گذاری را دو چندان کرده است.  
آنها تأکید کردند اگر نرخ تورم و دلار در طی سال‌ها افزایش قیمتی نداشت به نحوی می‌شد رکود چندساله قبل را حفظ کرد؛ اما در نهایت با همه اما و اگرها اپراتورها با قبول شرایط و تعهداتی مانند افزایش سرعت اینترنت، تعرفه‌های خود را حدود ۳۴ درصد افزایش دادند.  
از آنجایی که نیازها بیش از گذشته شده و هزینه‌ها به شدت افزایش پیدا کرده و طبیعتا وقتی درآمد ثابت بماند یا حتی کاهش پیدا کند، توسعه مشکل پیدا می‌کند، در حالی که حوزه ارتباطات باید مسیر تخصصی خود را طی کند و وضعیت ارتباطات از چیزی که هر روز کیفیتش کاهش پیدا می‌کند، تغییر کند.   بنابراین با آغاز سال جدید صحبت‌هایی از افزایش دوباره تعرفه شنیده می‌شد؛ البته سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این زمینه تأکید کرد تعرفه‌ها به گونه‌ای اصلاح می‌شود که زندگی مردم  مستقیما تحت تاثیر قرار نگیرد.
اما با این حال روز گذشته نامه‌ای از سوی اپراتورها خطاب به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در فضای مجازی مبنی بر افزایش حداقل ۷۵ درصدی تعرفه‌های اینترنت در هفته جاری  منتشر شد. آنها در این نامه تأکید کردند افزایش ۳۴ درصدی در دو سال گذشته متناسب با رشد چند صد در صدی تورم طی سالهای گذشته نبوده و امکان سرمایه‌گذاری برای اپراتورها به منظور توسعه ظرفیت شبکه جهت پوشش افزایش ترافیک را فراهم نکرده است و کاهش کیفیت خدمات و سرعت اینترنت که توسط آن سازمان رصد  می‌شود موید این موضوع است.    
با توجه به اینکه این موضوع به تازگی مطرح شده و سه اپراتور تلفن همراه در نامه‌ای به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده‌اند حداکثر تا این هفته بسته‌های جدید خدمات داده همراه و تعرفه‌های جدید را اعلام می‌کنند. اما این موضوع با مخالفت برخی از نمایندگان مجلس مواجه شده است. به طور مثال رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفته است تا قبل از توسعه متوازن اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری و اینترنت همراه، حقوق مصرف‌کنندگان و مشترکان باید لحاظ شود. دولت مکلف است که هر چه سریعتر تعهدات خود در حوزه شبکه اینترنت ثابت را برای مردم، ایجاد کند.
همچنین عضو هیات رئیسه مجلس معتقد است افزایش تعرفه اینترنت توجیه‌پذیر نیست و حتما مجلس موضوع افزایش تعرفه اینترنت را پیگیری می‌کند.  این مقام مسئول تأکید می کند اینترنت ارزان نیست؛ اگر درآمد مردم بر اساس نرخ دلار باشد یعنی درآمدی هم وزن سایر کشورها داشته باشند، آن گاه این افزایش قیمت‌ها معنا پیدا می‌کند؛ بنابراین نباید همه هزینه‌ها از جیب مردم پرداخت شود.  
توجه به این نکته ضروری است افزایش ۳۴ درصدی تعرفه‌های اینترنت مشروط بر افزایش کیفیت اینترنت از سوی اپراتورها اعمال شد و تاکنون با گذشت این بازه زمانی گزارشی از بررسی کیفیت و نتیجه آن اعلام نشده است حال این سوال مطرح می‌شود که با افزایش  ۷۵ درصدی هزینه اینترنت، کیفیت و سرعت نیز به دنبال آن بهبود پیدا می‌کند؟ و یا تنها کاربران هزینه این افزایش‌ها را متقبل شده و عایدی برای آنها نخواهد داشت؟

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره