نماد آخرین خبر

داستان ضرب سکه در استرالیا؛ طبیعت به قلب طلا پیوند خورد

منبع
تجارت نيوز
بروزرسانی
داستان ضرب سکه در استرالیا؛ طبیعت به قلب طلا پیوند خورد

تجارت نیوز/ در قاره‌ای که وسعت بیابان‌ها و گستردگی معادن آن از شهرها و تعداد مردم بیشتر است، طبیعت هنوز حرف اول را می‌زند. استرالیا، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان، در اولین قدم برای تولید سکه‌ طلا تصمیم گرفت تصویر هویت سرزمینی خود را روی طلا با ضرب کانگورو ثبت کند. در این قسمت از تاریخچه ضرب سکه طلا در جهان، استرالیا سکه طلای خود را با طرح کانگورو به بازارهای جهانی می‌فرستد.

 سکه‌ طلای استرالیا از طبیعت، طلا و هویت بومی متولد شد. کشوری که به‌جای تصویر قصر و پادشاه، حیوان بومی خود را روی طلا می‌نشاند، نشان می‌دهد چطور می‌توان اقتصاد، زیست‌بوم و فرهنگ را در یک دایره‌ طلایی گنجاند.

استرالیا یکی از بزرگترین ذخایر طلای جهان را در اختیار دارد و به تناسب آن از بزرگترین تولید‌کنندگان طلا در جهان به شمار می‌رود؛ با این وجود ورود رسمی‌ استرالیا به بازار سکه‌های سرمایه‌گذاری بین‌المللی، به اواخر دهه ۱۹۸۰ برمی‌گردد. در بازار جهانی، این سکه نه ‌تنها پشتوانه‌ای برای سرمایه‌گذاران است، بلکه سندی هنری  است از نگاه استرالیا به جهان!

طلا در سرزمین کانگورو
در سال ۱۹۸۶، ضرابخانه پرت (Perth Mint) با معرفی سکه‌ای با نام «Nugget» به‌معنای تکه طلا یا شمش طبیعی، وارد رقابت سکه‌های جهانی شد. سکه‌ای با طلای ۲۴ عیار، اما با طراحی ساده و تصویری از تکه‌ای طلای خام.
آنچه این سکه را به شهرت جهانی رساند، تغییر بزرگی بود که فقط دو سال بعد رخ داد؛ حذف تصویر شمش طلا و جایگزین شدن آن با نماد بومی و خاص استرالیا، یعنی کانگورو. از سال ۱۹۸۹، سکه‌های طلا با طراحی متغیر از کانگوروهای مختلف، به نماد رسمی طلای استرالیا در بازارهای جهانی تبدیل شدند.

استرالیا سکه‌های طلای یک کیلویی خلق کرد
سکه‌ طلای کانگورو با طلای خالص ۹۹.۹۹ درصد (طلای ۲۴ عیار) ضرب می‌شوند و در اندازه‌های مختلف از ۱/۱۰ اونس تا یک کیلوگرم در دسترس هستند. ارزش اسمی این سکه‌ها، متناسب با وزن آن‌ها، از ۱۵ دلار استرالیا تا ۳۰۰۰ دلار متغیر است؛ اما این عدد بیشتر جنبه رسمی دارد؛ زیرا ارزش واقعی این سکه‌ها وابسته به قیمت روز طلا در بازار جهانی است.

وقتی چارلز سوم جایگزین ملکه الیزابت می‌شود
روی سکه، بسته به سال ضرب، تصویر یک یا چند کانگورو در موقعیت‌های گوناگون نقش بسته است؛ گاهی در حال پرش، گاهی در پس‌زمینه‌ای از بیابان‌های سرخ استرالیا یا در کنار بوته‌های خشک.
باید در نظر داشت این طراحی‌ها هر سال تغییر می‌کنند و همین باعث شده سکه کانگورو نیز همانند سکه پاندای چین، هم برای سرمایه‌گذاری مساعد باشد و هم ارزش کلکسیونی داشته باشد.
در سوی دیگر سکه، تا پیش از سال ۲۰۲۳ تصویر ملکه الیزابت دوم دیده می‌شد، اما پس از درگذشت او، ضرابخانه پرت (Perth Mint) طرح‌هایی تازه‌تر ارائه کرد. از سال ۲۰۲۴ به بعد چهره چارلز سوم جایگزین ملکه الیزابت شد.

چرا سکه کانگورو اهمیت دارد؟
خلاف بیشتر سکه‌های طلا که طراحی ثابتی دارند، سکه کانگورو نیز مانند سکه پاندا، طراحی متغیر سالانه دارد و این ویژگی، آن را برای مجموعه‌داران جذاب کرده است. همچنین به‌ دلیل کیفیت بسیار بالای ضرب، خلوص بالا و پشتوانه رسمی دولت استرالیا، در بازارهای جهانی به‌عنوان یکی از پنج سکه برتر طلای سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود.
سکه کانگورو همچنین یکی از معدود سکه‌های طلای دنیاست که در اندازه یک کیلوگرم نیز تولید می‌شود. سکه‌هایی خاص و گران ‌قیمت که اغلب برای هدیه‌های لوکس، مجموعه‌داران خاص یا ذخیره‌سازی رسمی طلا استفاده می‌شوند.
گفتنی است برخی نسخه‌های خاص این سکه، با طراحی برجسته‌تر یا پوشش ضدخش، در نسخه‌هایی مخصوص کلکسیونرها نیز عرضه می‌شود.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره