مهر/ با ابلاغ دستورالعمل تامين مالي بنگاههاي کوچک و متوسط به مديران بانکها و موسسات اعتباري در سال جاري ۳۰۰ هزار ميليارد ريال از منابع بانکي براي بازسازي، نوسازي و تکميل طرحها اختصاص مي يابد.
مديريت کل اعتبارات اين بانک ضمن ابلاغ دستورالعمل جديد تامين مالي بنگاه هاي اقتصادي در نامه اي به مديران عامل بانک ها و موسسات اعتباري اعلام کرد: در سالهاي ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ در راستاي تامين مالي بنگاههاي اقتصادي کوچک و متوسط که از ابتداي سال ۱۳۹۵ متعاقب تاکيدات مقام معظم رهبري-مدظلهالعالي- در دستور کار نظام بانکي قرار گرفت و پيرو ابلاغ دستورالعمل تامين مالي بنگاههاي کوچک و متوسط در دو سال گذشته و اتخاذ رويکرد مساعدت مقرراتي، زمينه مناسبتري به منظور تأمين مالي واحدهاي ياد شده فراهم شد. براساس اطلاعات دريافتي از سامانه ثبتنام واحدهاي توليدي، آمار عملکرد اجراي اين طرح طي سالهاي ۱۳۹۶-۱۳۹۵، حاکي از تامين مالي تعداد ۵۲.۴ هزار بنگاه کوچک و متوسط با تخصيص مبلغي معادل ۳۶۲.۹ هزار ميليارد ريال توسط شبکه بانکي است که به بنگاههاي اقتصادي اختصاص داشته است.
در سال جاري نيز جهت هموارسازي مسير توليد ملي و حمايت از بنگاههاي اقتصادي در راستاي تحقق شعار حمايت از کالاي ايراني، هدايت نقدينگي جامعه به سمت بخشهاي مولد و تامين مالي توليدکنندگان داخلي مقرر شد تأمين سرمايه در گردش بنگاههاي اقتصادي، تأمين تسهيلات مورد نياز طرحهاي نيمهتمام با پيشرفت فيزيکي حداقل ۶۰ درصد، تامينمالي طرحهاي بازسازي و نوسازي و تامين مالي اصناف در اولويت شبکه بانکي کشور قرار گيرد که پيشبيني شده اهداف معنونه با تخصيص حدود ۳۰۰هزارميليارد ريال تسهيلات در سال جاري تحقق خواهد يافت.
لازم به ذکر است تامين مالي واحدهاي صنفي همانند دو سال گذشتهي اجراي طرح در چارچوب ضوابط و مقررات جاري در اولويت تامين مالي قرار داشته ليکن شامل استثنائات در نظر گرفته شده در تصويب نامه شماره ۱۸۵۴۹/ت۵۳۰۹۷هـ مورخ ٩١/٢/٥٩٣١ هيئت محترم وزيران نميباشند.
در دستورالعمل جديد سعي بر آن بوده که با بهرهگيري از نتايج طرح مذکور در دو سال گذشته، نظرداشت شرايط و اقتضائات فعلي نظام بانکي کشور و به منظور استفاده بهينه از منابع محدود نظام بانکي، نواقص اجرايي طرح رونق توليد در سالهاي گذشته با اخذ نظر از شبکه بانکي کشور اصلاح شود. بر اين اساس عمده تغييرات صورت گرفته در دستورالعمل سال جاري بدين شرح است:
۱. تبصره ۱ ماده ۳ - مبلغ بدهيهاي غيرجاري بنگاههاي کوچک و متوسط نبايد بيش از تسهيلات/تعهدات درخواستي و سقف چک(هاي) برگشتي بنگاههاي موردنظر نبايد از ۲۵ درصد تسهيلات/تعهدات درخواستي بيشتر باشد. درخصوص مبالغ بدهيهاي غيرجاري بيشتر از تسهيلات/تعهدات( حداکثر تا سقف ۱۵۰ درصد تسهيلات/ تعهدات) و همچنين چکهاي برگشتي بيش از ۲۵درصد تسهيلات/تعهدات(حداکثر تا سقف ۵۰درصد تسهيلات/تعهدات) تصميمگيري در اختيار ستاد مرکزي بانکهاي عامل در استان تهران ميباشد. شايان ذکر است اين شرايط صرفاً مربوط به متقاضياني است که تاکنون از تسهيلات طرح رونق توليد استفاده نکرده اند.
۲. ماده ۱۳- چنانچه متقاضي از طريق يکي از کارگروه هاي دولت (ستاد تسهيل و رفع موانع توليد و يا کارگروه اشتغال استان) موفق به اخذ تسهيلات در سالجاري گردد، بانک عامل مکلف است نسبت به بررسي موضوع از طريق استعلام از سامانه هاي اطلاعاتي مرتبط و عدم پرداخت تسهيلات جديد (از طريق معرفي از ساير کارگروهها) به متقاضي اقدام کند.
۳. ماده ۱۴- اعطاي تسهيلات و ايجاد تعهدات براي شرکتهاي مشمول ماده (۱۴۱) قانون تجارت (به موجب بخشنامه شماره ۳۷۴۲۵۸/۹۵ مورخ ۲۳/۱۱/۱۳۹۵ بانک مرکزي ج.ا.ا) با رعايت کليه ضوابط و مقررات و اخذ وثيقه خارج از طرح متعلق به شخص ثالث امکانپذير ميباشد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار