بیانیه مشترک وزرای خارجی و دفاع انگلیس و استرالیا درباره ایران، غزه و روسیه

ایسنا/ «پنی وانگ»، وزیر امور خارجه و «ریچارد مارلز» معاون نخستوزیر و وزیر دفاع استرالیا امروز (جمعه) میزبان «دیوید لمی» و «جان هیلی» وزیر امور خارجه و وزیر دفاع انگلیس بودند و به بررسی اوضاع در غزه، اوکراین و ایران پرداختند.
وزرای شرکتکننده در این نشست در بیانیهای از ایران و اسرائیل خواستند که به آتشبس پایبند باشند و از ایران خواستند که مذاکرات با ایالات متحده را از سر بگیرد.
آنها در ادامه بیانیه همچنین عزم خود را مبنی بر اظهارات واهی که ایران هرگز نباید سلاح هستهای تولید کند، ابراز کردند و مدعی شدند ضروری است که ایران فورا به رعایت کامل تعهدات پادمانی خود بازگردد، با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد و از اقداماتی که تلاشها برای رسیدگی به وضعیت امنیتی خاورمیانه را به خطر میاندازد، خودداری کند.
به نقل از وبگاه وزارت خارجه انگلیس، وزرای شرکتکننده در این نشست همچنین به بررسی اوضاع در فلسطین و غزه پرداخته و مجددا تاکید کردند که آتشبس فوری و پایدار، در کنار گامهای فوری به سوی مسیری معتبر و برگشتناپذیر به سوی راهحل دو دولتی، تنها راههای تحقق صلح، امنیت و ثبات پایدار برای اسرائیلیها، فلسطینیها و منطقه وسیعتر است.
در بخش دیگری از این بیانیه مشترک آمده آنها نگرانی عمیق خود را از وضعیت وحشتناک و غیرقابل تحمل در غزه ابراز کردند و گفتند که همچنان از رنج عظیم غیرنظامیان، از جمله ممانعت اسرائیل از رسیدن کمکهای ضروری، وحشتزده هستند.
وزرای شرکتکننده در این نشست بار دیگر درخواست خود را از اسرائیل برای فراهم کردن فوری دسترسی کامل، ایمن و بدون مانع برای آژانسهای سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه جهت کار مستقل و بیطرفانه برای نجات جان انسانها، پایان دادن به رنج و رساندن به کرامت انسانی، تکرار کردند. آنها همچنین خشونت شهرکنشینان در کرانه باختری را که منجر به مرگ غیرنظامیان فلسطینی و آوارگی جوامع فلسطینی شده است، محکوم و با هرگونه تلاشی برای گسترش شهرکهای غیرقانونی اسرائیل ابراز مخالفت کردند.
وزرای شرکتکننده از انگلیس و استرالیا در این نشست قاطعانه حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند و از روسیه خواستند که فورا نیروهای خود را از قلمروی شناخته شده بینالمللی اوکراین خارج کند و به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی کاملا پایبند باشد.
در ادامه بیانیه مشترک وزرای شرکتکننده در این دیدار آمده است آنها تعهد خود را برای اطمینان از اینکه اوکراین حمایت نظامی و مالی مورد نیاز را دریافت میکند، تکرار و موافقت کردند که اقدامات علیه ماشین جنگی روسیه را تشدید کنند.
آنها همچنین بر اهمیت اقدامات بیشتر علیه ناوگان سایه روسیه تاکید کردند و تحریمهایی را که لندن و کانبرا در این زمینه اعمال کردهاند، مورد تایید قرار دادند.
در بخش دیگری از این بیانیه همچنین ذکر شده که وزرای شرکتکننده نگرانی عمیق خود را در مورد نقش کشورهای ثالث در حمایت از جنگ روسیه در اوکراین و تاثیر مرتبط با آن بر امنیت منطقه هند و اقیانوس آرام مجددا ابراز کردند.
آنها از چین خواستند تا از تامین قطعات دو منظوره توسط شرکتهایش برای روسیه جلوگیری کند و از نفوذ خود بر روسیه برای متوقف کردن حملات مسکو و ورود به مذاکرات برای پایان دادن به جنگ با حسن نیت استفاده کند.
وزرای خارجی و دفاع انگلیس و استرالیا حمایت کره شمالی از روسیه از طریق تامین مهمات و استقرار پرسنل کره شمالی را به شدت محکوم کردند.