نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

فلاحت پیشه: پزشکیان باید در سطح کلان خانه تکانی کند

منبع
بروزرسانی
فلاحت پیشه: پزشکیان باید در سطح کلان خانه تکانی کند

آوش/ نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه به نظر شما بهترین عرصه برای قدردانی از مردم چیست؟ گفت: به باور من، نخستین گام این است که آقای پزشکیان یک خانه‌تکانی جدی در ساختار مدیریتی دولت از سطح کلان تا استان‌ها انجام دهد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با آوش در پاسخ به اینکه در حال حاضر مسئولین از تغییر صحبت می‌کنند، بهتر است این تغییر در چه زمینه‌ای صورت بگیرد؟ گفت: شگفتانه حمله اسرائیل به ایران مردم هستند یعنی در آن جنگ، مردم پای سربازان و میهن‌شان ایستادند. جنگ هرچه به روزهای آخر نزدیک می‌شد، باعث می‌شد تا توازن بیشتر و در نهایت به توقف جنگ منجر شود. این یک پیام آشکار برای کسانی بود که سال‌هاست مردم را فراموش کرده و حتی به‌شدت انتخابات را از مفهوم اصلی خود دور کرده بودند.  

پزشکیان باید به وعده‌های انتخاباتی خود بازگردد/ جریان‌های افراطی از روز اول جنگ ساکت بودند
او افزود: این جنگ نشان داد برخلاف برخی سیاست‌مداران تندرو و افراطی که من آن‌ها را فرصت‌طلبان جنگ و تحریم می‌دانم، مردم ایران همبستگی تاریخی و ابدی با کشورشان دارند. در این شرایط جریان افراطی و تندرو هستند که به رابطه ملت و میهن صدمه زده‌اند. من بلافاصله بعد از جنگ خطاب به دولت آقای پزشکیان عرض کردم او باید به وعده‌های انتخاباتی خود بازگردد. شاهد بودیم جریان‌های افراطی از روز اول جنگ ساکت بودند تا بعد از اینکه آتش‌بس شد با بلوف‌های تازه و ویرانگر آمدند.


افراطیون باعث تهدیدنمایی ایران شدند
فلاحت‌پیشه تصریح کرد: مردمی که عمدتاً هرکدام به‌گونه‌ای نقدها و گلایه‌ای داشتند و به‌ویژه روشنفکرانی و نخبگان سیاسی که مورد بی‌مهری و ظلم قرار گرفته بودند، پای مملکت ایستادند و از روز اول در مقابل این جنایت و تجاوز به ایران موضع گرفتند. لذا من پیام اصلی جنگ را در این دیدم که باز هم افراطیون فرصت‌طلب راه خودشان را ادامه دادند. آن‌ها کسانی هستند که برای کشور مشکل درست و ادعاهای مختلفی را مطرح کردند که باعث تهدیدنمایی ایران شد اما هیچ‌گونه پاسخی هم ندارند. 

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما می‌بینیم که بعد از جنگ به‌ویژه در دولت صحبت‌هایی تحت عنوان «بازگشت به مردم» و غیره مطرح می‌شود. این موارد را دولت باید در عمل نشان دهد. آقای پزشکیان یک مثلث از وعده‌های انتخاباتی داد که عبارت بود از تنش‌زدایی در خارج، اصلاحات اقتصادی و پایان دادن به یک‌سری تنگناهای سیاسی و مدنی اعم از فیلترینگ و غیره. دولت در راستای هیچ‌کدام از این سیاست‌ها گام برنداشت.

بودجه کشور به جای اینکه خرج حوزه انرژی شود، خرج افراطیون شد
فلاحت‌پیشه اظهار کرد: معتقدم فضای فکری افراطیون با فضای فکری مردم متفاوت است. افراطیون در هرگونه جنگ و تحریم، مناصب و مواجب بیشتری می‌گرفتند یعنی بسیاری از افراطیون مناصب خودشان را از ادعاهای افراطی دارند که ملت تاوانش را داده است. زندگیِ سخت شده مردم و همه این ناترازی‌ها حاصل رفتار همین کاسبان جنگ و تحریم است. بسیاری از بودجه‌های مملکت که می‌توانست در حوزه‌های مختلف همچون انرژی و رفاه هزینه شود، گرفتار یک‌سری سیاست‌های افراطی شد که هیچ‌گونه پاسخ‌گویی هم در قبال آن صورت نگرفته است.

افراطیون دو ضربه به پزشکیان زدند
او افزود: من در یک جلسه که آقای پزشکیان از برخی کارشناسان دعوت کرده بود، گفتم شما می‌توانی جلوی جنگ را بگیری. در همان روز اول که آقای پزشکیان رأی آورده بود، متأسفانه مشاهده کردیم که او به‌خاطر نزدیک شدن به برخی شعارها از گذشتهٔ رأی خود بُرید و همین باعث شد مردم با وعده‌های انتخاباتی تنها بمانند. آقای پزشکیان دو ضربه از افراطیون خورد. ضربه اول این بود که سیاست‌ها، کابینه و مدیریت‌های استانی خود را به افراطیون واگذار کرد. ضربه دوم این بود که آن‌ها چیزی جز منافع خود نمی‌بینند و الان همان‌ها، شعار عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور را سر می‌دهند.

فلاحت‌پیشه تصریح کرد: من به‌عنوان کسی که سه بار رأی مردم را گرفته‌ام، تعجب می‌کنم از سیاست‌مدارانی که با رأی مردم به جایگاهی می‌رسند و بعد از آن احساس تزلزل می‌کنند. رأی مردم بزرگ‌ترین قدرت در نظام سیاسی است البته اگر سیاست‌مداران قدر این رأی را بداند.

پزشکیان باید در سطح کلان خانه تکانی کند
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه به نظر شما بهترین عرصه برای قدردانی از مردم چیست؟ اظهار کرد: به باور من نخستین گام این است که آقای پزشکیان یک خانه‌تکانی جدی در ساختار مدیریتی دولت از سطح کلان تا استان‌ها انجام دهد و همه افرادی که با سه شعار اصلی او هم‌خوانی ندارند را با کسانی جایگزین کند که اعتقاد به پیمان با مردم دارند. سیاست‌های دولت باید در مسیر تنش‌زدایی شکل بگیرد به این ترتیب که آقای پزشکیان باید یک برنامه جامع تنش‌زدایی در حوزه سیاست خارجی ارائه دهد، این برنامه باید مبتنی بر برنامه جامع امنیت منطقه‌ای باشد. براساس این برنامه، ایران باید با کشورهای مختلف وارد مذاکره شود تا نشان دهد برخلاف برخی تهدیدنمایی‌ها تهدیدی برای دیگران نیست بلکه آماده است در قالب یک سازوکار منطقه‌ای در امنیت منطقه و امنیت آبراه‌ها مشارکت کند.

بلافاصله بعد از جنگ افرادی که اتهام فساد دارند، صاحب تریبون شدند
فلاحت‌پیشه ادامه داد: موضوع سوم مربوط به بودجه‌هاست. باید بودجه یکسری افراد تعدیل شود. بودجه افرادی که نهادهای سوری شکل دادند و فقط مسئول ایجاد مشکل برای کشور هستند و بودجه دستگاه‌هایی که هیچ ربطی به منفعت عمومی ندارند، باید تعدیل و مستقیماً به سفره مردم منتقل شود. بلافاصله پس از جنگ دیدیم برخی افراد، با وجود داشتن اتهامات فساد دوباره صاحب تریبون شدند.  

پزشکیان نباید منتظر بماند که جریان‌های افراطی دولت را به مردم نزدیک کنند
او افزود: به نظر من یک گروه الیگارشی در تلاش‌ هستند در جنگ و صلح منافع و مناصب خود را حفظ کنند. آقای پزشکیان باید همه امتیازات و انحصارهایی را که به ناحق به افراد خاص یا جریان‌های خاص داده شده را قطع کند. شروع همین کار، آغاز احیای اعتماد عمومی در جامعه است. آقای پزشکیان نباید منتظر بماند جریان‌های افراطی که معیشت و منفعت‌شان در جنگ و تحریم است، دولت را به مردم نزدیک کنند. اگر روزنه‌ای برای آشتی دولت و مردم وجود دارد، از کانال وظیفه دولت می‌گذرد.

 در جنگ تحمیلی ایران حتی یک دوست نداشت/ افراطیون به کشور ظلم کردند
فلاحت‌پیشه با اشاره به اقدام تندروها در داخل تصریح کرد: ظلمی که افراطیون به کشور کردند، این بود که حتی مانع حرکت طبیعی تحولات جهانی شدند. نتانیاهو برای تهدید ایران به برخی تهدیدنمایی‌ها در داخل نیاز داشت و ما دیدیم زمانی‌که دولت به دنبال امنیت منطقه‌ای و همکاری با کشورهای عربی بود، در همان مقطع عده‌ای در خاک عربستان به دنبال فتنه‌انگیزی بودند تا عرب‌ها را از ایران بترسانند. این اقدامات مشکوک بود چرا که نتیجه‌اش انزوای بیشتر ایران است.

او خاطرنشان کرد: در جنگی که به ایران تحمیل شد و نابرابرترین جنگ‌ تاریخ بود در یک سو اسرائیل قرار داشت به همراه حمایت همه‌جانبهٔ کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه و در سوی دیگر ایران حتی یک دوست هم نداشت. آقای پزشکیان باید همه‌چیز را بر مبنای منافع ملی تعریف کند چه در داخل و چه در خارج. همه نهادها، دستگاه‌ها، جریان‌های داخلی و کشورهای خارجی که منفعتی برای کشور دارند باید در چارچوب قانون و منفعت عمومی مورد سنجش قرار گیرند. آن‌ها که منافعی برای ایران ندارند دلیلی ندارد به‌خاطر آنها هزینه‌ای متحمل شویم.

فلاحت‌پیشه در پایان یادآور شد: آقای پزشکیان باید در قالب یک الگوی نوین دولت‌داری عمل کند؛ الگویی که از همه بلوف‌ها و ادعاهای منافع‌محور گذشته خود را دور و فقط در راستای منافع ملت تصمیم بگیرد و اقدام کند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر