نماد آخرین خبر

کوچک‌زاده: بی‌اعتباری برجام، مکانیسم ماشه را از موضوعیت خارج کرد

منبع
آنا
بروزرسانی
کوچک‌زاده: بی‌اعتباری برجام، مکانیسم ماشه را از موضوعیت خارج کرد

آنا/  عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برجامی که آمریکا آن را لگدمال کرد و اروپایی‌ها نیز به تعهدات خود پایبند نماندند، عملاً دیگر وجود خارجی ندارد، گفت: اکنون با بی‌اعتبار شدن برجام، مکانیسم ماشه از موضوعیت خارج شده است.
 
«مهدی کوچک‌زاده» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با آنا در توضیح مکانیسم ماشه گفت: مکانیسم ماشه یا اسنپ‌بک در متن برجام، در مواد ۳۶ و ۳۷ پیش‌بینی شده است. این سازوکار در ظاهر ابزاری برای رسیدگی به شکایت طرف‌ها از عدم اجرای تعهدات است، اما در عمل به ابزاری برای بازگرداندن خودکار تحریم‌ها تبدیل شد؛ بندی که به تعبیر بسیاری خائنانه بود و اکنون با بی‌اعتبار شدن برجام، از موضوعیت خارج شده است.

وی افزود: مکانیسم ماشه یا اسنپ‌بک در حقیقت همان محتوایی است که در بند‌های پایانی برجام (مواد ۳۶ و ۳۷) ذکر شده است. این سازوکار چنین بیان می‌کند که هر یک از طرف‌های توافق، در صورت ادعا نسبت به عدم اجرای تعهدات طرف مقابل، ابتدا موضوع را در سطح کارشناسان مطرح می‌کند؛ سپس در سطح معاونین وزرای خارجه و در نهایت در سطح وزرا پیگیری می‌شود.

کوچک‌زاده ادامه داد: اما پایان این روند به گونه‌ای بسته شده که اگر شورای امنیت سازمان ملل در خصوص شکایت مطرح‌شده اقدامی انجام ندهد یا نامه‌ای صادر نکند، تحریم‌های گذشته به صورت خودکار بازمی‌گردند؛ یعنی بدون هیچ زحمتی، همه تحریم‌ها مجدداً برقرار می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه این مسئله از همان ابتدا یک بند خائنانه در توافق به شمار می‌رفت، تصریح کرد: در آغاز، کسانی که پیگیر برجام بودند، وجود چنین بندی را انکار می‌کردند، اما امروز آن را پذیرفته‌اند. 

نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس خاطرنشان کرد: با این حال، در شرایط فعلی، به نظر می‌رسد این موضوع اساساً از اعتبار خارج شده است؛ چراکه برجامی که آمریکا آن را لگدمال کرد و اروپایی‌ها نیز به تعهدات خود پایبند نماندند، عملاً دیگر وجود خارجی ندارد.


این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشور‌های غربی با ویژگی‌ها و ابزار‌هایی که در اختیار دارند، همواره تلاش کرده‌اند بر نقاط مختلف جهان فشار وارد کنند، ادامه داد: همان‌گونه که می‌بینیم امروز با همین ابزار‌ها علیه فلسطین اقدام می‌کنند. منتها این فشار‌ها دیگر از مسیر سازوکار اسنپ‌بک امکان‌پذیر نیست، زیرا اساساً این سازوکار منتفی شده است.

کوچک زاده در پایان با تاکید بر اینکه آنها می‌توانند از طریق همان شیوه‌های قلدری در مجامع بین‌المللی و نیز با استفاده از امکانات تجاری، اقتصادی و صنعتی خود فشار‌هایی را وارد کنند، تصریح کرد: اما واقعیت این است که از این بدتر کاری نمی‌توانند علیه ایران انجام دهند؛ چراکه هرچه در توان داشتند تاکنون به کار بسته‌اند. از همین رو، نباید چندان به بازی‌های لفظی پیرامون اسنپ‌بک توجه کرد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره