نماد آخرین خبر

نماینده سابق مجلس: اسنپ‌بک دست‌پخت مسکو بود و از کانال ترامپ پیگیری کرد تا فعال شود

منبع
نامه نيوز
بروزرسانی
نماینده سابق مجلس: اسنپ‌بک دست‌پخت مسکو بود و از کانال ترامپ پیگیری کرد تا فعال شود

نامه نیوز/  تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: روسیه از مشوقان فعالسازی مکانیزم ماشه و برخورد با ایران از طریق اعمال تحریم های بین المللی است.

جنگ کلامی بین ظریف و لاوروف این روزها بالا گرفته است. بعد از آنکه وزیر امور خارجه روسیه، محمدجواد ظریف را مقصر گنجاندن مکانیزم ماشه در برجام اعلام کرد، محمدجواد ظریف در پاسخ به او رازهای مگویی را گفت که اگر صحت داشته باشند، ثابت می کند که با طناب روسیه رفتن به درون چاه مصداق بارز استقبال از ریسک های پرخطر است چراکه هر آن امکان دارد در لحظه ای که نباید طناب را پاره کند.

عوض حیدرپور در گفتگو با نامه نیوز درباره بالاگرفتن دعواهای کلامی ظریف و لاوروف گفت: حق با ظریف است. در مذاکرات برجامی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بودم و در یک گفتگوی رسانه ای اعلام کردم «روسیه رابطه‌ای سازنده، دوستانه و برادرانه با جمهوری اسلامی ایران ندارد». سفیر وقت مسکو در تهران فارسی خوب بلد بود و این گفتگو را خواند، به هیأت رئیسه مجلس گلایه کرد. آقای کاظم جلالی سفیر کنونی ایران در مسکو آن زمان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود با من صحبت کرد و ضمن انتقال این گلایه، گفت «این طور نیست و روسیه کشور دوست ماست».

وی افزود: همان زمان که گفتگوهای برجامی در جریان بود، آقای ظریف به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می آمد و دقیقا همین بحث های امروزش را درباره روسیه و لاوروف به نمایندگان منتقل می کرد و می گفت «از جمله مشکلاتی که در مذاکرات داریم اقدامات و کارهایی است که لاوروف انجام می دهد. لاوروف تمام سعی خود را به کار گرفته تا چوب لای چرخ مذاکرات بگذارد. او دارد نقش آندره گرامیکو دیپلمات ارشد شوروی در زمان جنگ سرد را بازی می کند». این صحبت ها آن روزها ممنوعه بود و نمی شد در رسانه ها بازگو کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با بیان اینکه امروز پوتین و لاوروف بازی با ایران را مشابه سالهای 1926 جلو می برند، اظهار کرد: آندره گرامیکو در زمان جنگ جهانی کارشکنی هایی درباره ایران انجام می داد مثلا بعد از پایان جنگ جهانی دوم باید روسیه از ایران خارج می شد اما او مخالفت می کرد و برای ماندن ارتش روسیه در خاک ایران بهانه می آورد. وقتی علت را از او می پرسیدند، در پاسخ می گفت «شاید اتفاقات غیرمترقبه ای بیفتد». یعنی لاوروف در زمان مذاکرات برجامی دنبال یک اتفاق غیرمترقبه بود تا بتواند بازی را بهم بزند.

وی ادامه داد: روسیه مطمئنا در نهایت ایران را تنها می گذارد. هرچند روسیه در ظاهر فعالسازی مکانیزم ماشه را غیرقانونی دانسته اما در باطن سیاست خارجی خود می خواهد جمهوری اسلامی ایران را بازی بدهد. معتقدم روسیه از مشوقان فعالسازی مکانیزم ماشه و برخورد با ایران از طریق اعمال تحریم های آمریکایی و بین المللی است.

حیدرپور گفت: قبل از نهایی شدن برجام، ظریف در جلسات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم به موضوع مکانیزم ماشه اشاره می کرد و می گفت «این موضوع معنا و مفهومی در برجام ندارد چون ما داریم خیلی شفاف متن را می نویسیم» اما آنچه آقای لاوروف موضوع مکانیزم ماشه را به آقای ظریف منتسب می کند، اتهامی کذب و بزرگ است.

وی افزود: ما امروز داریم از اسنپ بک آسیب می بینیم، لاوروف این را می داند می خواهد تقصیر را به گردن آقای ظریف بیندازد.  حال آنکه ما کاملا مطلع هستیم همان زمان که این موضوع مطرح بود ظریف مخالفت خود را با این مکانیزم اعلام کرد. آقای ظریف حتی کتابی درباره مذاکرات برجامی نوشت و در آن کتاب اشاره کرد «آن کسی که با نماینده آمریکا پنهانی دارد تلاش می کند که مکانیزم ماشه را در متن برجام بیاورد، آقای لاوروف است». در واقع آقای لاوروف الان دارد از شفافیت و توانمندی آقای ظریف انتقام می گیرد چون او در آن زمان در مقابل کارشکنی های لاوروف ایستاده بود.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر