1. برگزیده
سیاسی

روایت ترامپ‌گونه مقام آمریکایی از متن تفاهمنامه

منبع
فارس
بروزرسانی
روایت ترامپ‌گونه مقام آمریکایی از متن تفاهمنامه

فارس/ یک مقام ارشد دولت ترامپ در مصاحبه‌ای با بیان روایت کاملا آمریکایی از تفاهمنامه احتمالی با ایران، آن را «بسیار قوی» توصیف کرد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در گفت‌و‌گو با شبکه فاکس‌نیوز مدعی شد: واشنگتن معتقد است به «توافقی بسیار خوب و قدرتمند» با ایران دست یافته است.

به ادعای این مقام آمریکایی «بر اساس مفاد توافق، ایران تنگه هرمز را بدون دریافت هیچ‌گونه عوارض یا هزینه‌ای به روی کشتیرانی باز خواهد کرد».این ادعا در حالی است که عباس عراقچی شامگاه جمعه در یک گفت‌وگوی خبر تأکید کرده بود که «کنترل تنگه هرمز دیگر مانند پیش از جنگ نخواهد بود.

تنگه هرمز بدون تردید تحت کنترل ایران و عمان خواهد بود. عبور و مرور از تنگه هرمز دیگر رایگان نخواهد بود.این مقام ارشد آمریکایی در ادامه به فاکس نیوز گفت که رفع محاصره و محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا نیز همزمان با بازگشایی تنگه هرمز انجام خواهد شد.

به ادعای ویدر مرحله بعدی، تمرکز طرف‌ها بر اجرای عملیات مین‌روبی و پاکسازی تنگه هرمز از مین‌های دریایی خواهد بود.طی 24 ساعت گذشته مقامات آمریکایی از جمله ترامپ کارزار رسانه‌ای وسیعی برای جا انداختن روایت خاصی از تفاهمنامه احتمالی با ایران آغاز کرده‌اند.

دونالد ترامپ به سبک خاص خود، در تروث سوشال نوشت: توافق من با ایران، دقیقاً نقطه مقابل آن (توافق قبلی) است؛ یک دیوار در برابر سلاح هسته‌ای! در حقیقت، آنها دیگر سلاح هسته‌ای نمی‌خواهند و هرگز چنین سلاحی نخواهند داشت، چه از طریق خرید، چه توسعه و هر شکل دیگری از تأمین.او همچنین ادعا کرد: رابطه ما با ایران بسیار متفاوت و بهتر از رابطه‌ای است که دولت‌های قبلی داشتند. بر خلاف پرداخت‌های صدها میلیارد دلاری اوباما به آنها، از جمله یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار پول نقدِ سبز، در این توافق هیچ پولی دست‌به‌دست نمی‌شود.
 
ترامپ در بخش دیگری از ادعاهای عجیب خود، نوشت: در زمان مناسب، وقتی همه چیز آرام شد، ما وارد خواهیم شد و غبار هسته‌ای (مواد باقی‌مانده هسته‌ای) را که در عمق زیر کوه‌های گرانیتیِ عظیم و فرورفته در زمین دفن شده است، به لطف بمب‌افکن‌های زیبای بی‑۲ و خلبانان نابغه‌شان، بیرون می‌آوریم و سپس آن را نابود می‌کنیم، چه در ایران و چه در ایالات متحده».تقریبا تمامی این ادعا پیش از این از سوی مقامات ایرانی قاطعانه رد شده‌اند.

شامگاه جمعه نیز عباس عراقچی در گفت‌وگوی خبری، گفت: یادداشت تفاهم کمتر از ۲ صفحه است و کلمه‌به‌کلمهٔ آن بارها بالاپایین شده و وزارت خارجه با نهایت دقت تمام موارد خواسته شده را اجرا کرده است. او تأکید کرد: شورای‌عالی امنیت ملی اشراف کامل بر مذاکرات دارد .... کلمه به کلمه یادداشت تفاهم مذاکره شده است و دقت لازم را به خرج دادیم. نهادهای امنیتی و نیروهای نظامی هم برای روند مذاکرات اشراف داشتند.به گفته عراقچی، «در بحث تنگه هرمز و خاتمه جنگ دقت شده و فکر ‌می‌کنم نتایج کار پیروزی میدانی ما را تثبیت می‌کند».

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر