«شنژو-۲۰» نمونههای آزمایشی را به ایستگاه فضایی چین رساند

ایسنا/آزمایشهای علمی از فضاپیمای «شنژو-۲۰» به ایستگاه فضایی چین منتقل شدند.
«مرکز فناوری و مهندسی بهرهبرداری از فضا» وابسته به «آکادمی علوم چین» اعلام کرد نمونههای چندین آزمایش علوم زیستی که توسط فضاپیمای «شنژو-۲۰»(Shenzhou-20) به فضا منتقل شده بودند، با موفقیت به ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین منتقل شدهاند.
به نقل از چاینا تکنولوژی نیوز، فضانوردان نمونهها را در مدار به کار گرفتهاند و آزمایشهای علمی را آغاز کردهاند. آنها پیش از این نیز دادههای تجربی را به همراه تصاویر و سوابق ویدیویی به دست آوردهاند.
ماموریت سرنشیندار شنژو ۲۰ در روز ۲۴ آوریل ساعت ۵:۱۷ به وقت منطقه زمانی شرقی با موشک «لانگ مارچ-۲اف»(Long March-2F) از مرکز پرتاب ماهواره «جیوکوان»(Jiuquan) در شمال غربی چین به فضا پرتاب شد.
آکادمی علوم چین اخیرا اعلام کرد که همه سوژههای آزمایشی از جمله کرمهای جاودانه، گورخرماهیها و پیچیدهقارچها در وضعیت خوبی هستند. آزمایشی که اثرات ریزگرانش و تشعشعات فضایی را بر تولید مثل کرمهای جاودانه بررسی میکرد، طبق برنامه پیش رفت و آنها در حالت استراحت مشاهده شدند.
گورخرماهیها و گیاهان برگشاخی که برای مطالعه مکانیسمهای تنظیمی هموستاز پروتئین در از دست دادن استخوان ناشی از بیوزنی و بازسازی میوکارد در آکواریوم نگهداری میشوند، در وضعیت خوبی قرار دارند. آزمایشهای روشنایی آکواریوم انجام گرفتهاند و تصاویر و فیلمهای آزمایش به زمین فرستاده شدهاند. به گفته این مرکز، پارامترهای کلیدی مانند سطح اکسیژن محلول، دمای آب و فشار داخلی ماژول در محدوده طبیعی هستند.
پژوهشی که مکانیسم تأثیر بیوزنی را بر ریزارگانیسمها بررسی میکند، تنظیم میکروسکوپی و تصویربرداری از نمونههای پیچیدهقارچ را به پایان رسانده است و آنها در وضعیت خوبی قرار دارند.
خدمه شنژو-۲۰ در طول اقامت خود در مدار، تحقیقاتی را در حوزههای گوناگون از جمله علوم زیستی فضا، فیزیک ریزگرانش و فناوریهای جدید فضایی انجام خواهند داد.
آزمایشهای برنامهریزیشده شامل کشت تراشه ارگانوئید مغز، بررسی پویایی ماده نرم و پژوهش روی مواد ابررسانای دمای بالا هستند.