نماد آخرین خبر

تشریح اقدامات وزارت بهداشت در حادثه بندر رجایی/۲۵ بیمار همچنان بستری هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تشریح اقدامات وزارت بهداشت در حادثه بندر رجایی/۲۵ بیمار همچنان بستری هستند

ایرنا/ تهران - ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه در حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس هزار و ۵۶۶ مجروح با علائم خفیف تا شدید، در هفت بیمارستان استان بستری شدند، گفت: در مورد تعداد فوتی‌ها آمار قطعی وجود ندارد و آمار را پزشکی قانونی اعلام می‌کند اما از بین افرادی که بستری شدند، پنج فوتی داشتیم و ۲۵ بیمار همچنان بستری است.

به گزارش ایرنا، پژمان شاهرخی روز یکشنبه در نشست خبری ضمن تشریح اقدامات و خدمات درمانی ارایه شده در حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: بعد از صدای انفجار، تیمی تشکیل و به تهران گزارش دادیم بعد از آن ابعاد حادثه تشریح شد و با دستور وزیر بهداشت ، دانشگاههای شیراز، اهواز، یزد و بوشهر، ۵۰۰ تخت در اختیار ما قرار دادند که اگر نیاز به اعزام مجروح داشته باشیم، آنان را اعزام کنیم.

وی افزود: در ساعات اول حادثه ۵۰ دستگاه آمبولانس به محل اعزام کردیم که بخشی از انها متعلق به اورژانس و تعدادی هم از نهادهای دیگر از جمله سپاه بود.

شاهرخی ادامه داد: در یکساعت اول بیش از ۵۰ جراح در ۶ بیمارستان سید الشهدا، صاحب الزمان، خلیج فارس، امام رضا، ام لیلا، خاتم الانبیا و شهید محمدی آماده فعالیت شدند و بیماران را در این بیمارستان ها بستری کردیم.

به گفته وی ، ۵۰ جراح اعم از چشم پزشک، ارتوپد، گوش و حلق و بینی و متخصصان داخلی در ساعات اولیه در اورژانس های این بیمارستان ها مستقر شدند و ۵۲ اتاق عمل نیز در نظر گرفته شد.

وی ادامه‌ داد: تا این لحظه ۱۹۸ عمل جراحی انجام و هزار و ۵۶۶ مجروح بستری شدند که از این تعداد هزار و ۵۱۶ نفر ترخیص، ۲۵ بیمار بستری و ۱۷ بیمار که آسیب‌دیدگان چشمی‌ بودند به شیراز منتقل شدند، ۵ مورد نیز فوتی داشتیم و در حال حاضر ۵ بیمار نیز در آی سی یو بستری هستند.

شاهرخی گفت: بیش از ۵۰۰ پرستار در اورژانس های بیمارستانی اعلام حضور کردند و با دستور وزیر بهداشت، ۴ اتوبوس آمبولانس از سیرجان، جیرفت و لار و ۵ بالگرد هوایی آماده امداد رسانی شدند.

وی تأکید کرد: به رغم همه مشکلات و انتقاداتی که وجود دارد، سعی کردیم به نحو مطلوب خدمت رسانی کنیم، این نخستین بحرانی بود که خودم دیدم و سطوحی بالاتر از این سطح امداد و نجات ندیدم که در یک صحنه حضور پیدا کند.

شاهرخی ادامه داد: دپوی داروی سه ماهه در بیمارستان های استان صورت گرفته و برای بیمارانی که مراجعه می کردند در بدو ورود سیتی اسکن، شستشو، پمادهای سوختگی و ... استفاده می‌شد.

وی ادامه‌ داد: همچنین بیمارانی که وضعیت عمومی خوبی داشتند، ترخیص شدند تا ظرفیت بیمارستان برای مجروحان حادثه آزاد باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره وضعیت هوای بندرعباس نیز تاکید کرد: در ساعات اولیه، نگرانی‌هایی درباره احتمال وجود گازهای آلاینده وجود داشت و به افراد سالمند و گروه‌های پرخطر توصیه شده بود در خانه بمانند و از ماسک استفاده کنند، اما بعد از بررسی‌ها مشخص شد که وضعیت آلاینده ها نرمال است.

وی درباره مشکلات روانی و کمک به رفع این آسیب‌ها در استان هرمزگان نیز گفت: یک تیم تخصصی برای عوارض ثانویه برای حادثه در نظر گرفته شده که برای این تیم روانشناس نیز در نظر گرفته شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره ذخیره دارویی و وضعیت داروی هرمزگان نیز گفت: ذخیره دارویی سه‌ماهه داشتیم و پیش از پایان سال، ۵۶ درصد از بدهی‌های دارویی تسویه شده بود و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارویی پرداخت شده بود، در حال حاضر نسبت به چند ماه پیش از دپوی دارویی مناسبی برخورداریم.

وی با اشاره به انتشار اخباری درباره کمبود پماد سوختگی و گاز استریل در هرمزگان نیز این اخبار را بی پایه و اساس عنوان کرد و گفت: بیش از ۹۰ داروخانه بندرعباس پمادهای سوختگی را دارند و بعد از حادثه رییس جمهور ، اعضای کمیسیون بهداشت و مسئولان از نزدیک ابعاد حادثه و امکانات را بررسی کردند.

همچنین سید سجاد رضوی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست گفت: حادثه ساعت ۱۲:۳۰ اطلاع داده شد و پیش‌بینی از وضعیت موجود وجود نداشت، فقط می‌دانستیم که حادثه سنگین است.

وی افزود: فعال شدن اورژانس، انتقال خون، بهداشت، دارو و تجهیزات، از اقدامات اولیه بود و بدون اغراق فعالیت جمعی در حد معجزه انجام شد.

به گفته وی، نیروهای ارتش سپاه، نیروی انتظامی و بخش خصوصی، همه فعال شده بودند و روز بعد که مراجعه کردم، دیدم با تریاژ مناسب وضعیت مجروحان مشخص شده بود و آمادگی برای مابقی مصدومان وجود داشت.

رضوی ادامه داد: همدلی بین همه کادر درمان وجود داشت و همه قسمت‌ها تلاش کردند که حادثه را جمع کنند به طوری که نیاز به اعزام به سایر استان‌ها نشود و تنها چند مورد محدود به بیمارستان شیراز اعزام شدند.

وی افزود: نیروی دریایی ارتش با نصب چادر در  بیمارستان ها از همراهان بیماران پذیرایی می‌کردند که این خود نشانه همدلی در این حادثه است.

رضوی با اشاره به بازدید از بیمارستان تاکید کرد: در حد توان رسیدگی به مجروحان انجام‌ شد و مصدومان نارضایتی نداشتند و همه مجروحان با بهترین کیفیت درمان شدند.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به یک سری تجهیزات از جمله دستگاه سیتی اسکن نیاز داشت که در ساعات اولیه حادثه در اختیار بیمارستانها قرار گرفت، بیشتر دانشگاه‌ها در جریان حادثه اعلام آمادگی کردند و این امر موجب دلگرمی بود و همکاری همه دستگاه‌های خارج از وزارت بهداشت با این نهاد مثال زدنی بود که جای تقدیر دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد تخت‌های سوختگی در کشور وجود دارد اظهار داشت: این نوع تخت ها در بیمارستان های مناطق خطرپذیر تعریف شده و در کل در تعداد این نوع تخت‌ها کمبود داریم؛ در غرب تهران نیز بیمارستان تخصصی در این خصوص در دست احداث است.

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این حادثه تجربه ای بود که با بررسی بیشتر لازم است نقاط ضعف مرتفع  شود، بخش‌های سوختگی بیمارستان ها را گسترش بیشتری دهیم و با اجرای مانورهایی آمادگی لازم در حوادث احتمالی را پیش بینی کنیم.

وی ادامه‌داد: مصدومانی که به استان های دیگر اعزام شدند به بهترین مراکز فرستاده شدند و هدف از اعزام ها ارایه خدمات با کیفیت بهتر به مجروحان بود.

وی درباره انتشار برخی اخبار در فضای مجازی درباره نبود پمادهای سوختگی و گاز استریل برای مداوای مصدومان در بیمارستان‌ها افزود: برخی اخبار ساخته می‌شوند که در روزهای آتی پخش شود؛ خبر را آماده می کنند، اما وقتی حادثه کنترل  می‌شود ، آنها همان اخبار ساختگی را منتشر می‌کنند.

رضوی با بیان اینکه ادعا نداریم که صد درصد رضایتمندی ایجاد کردیم، گفت: برای نظارت کمبود نیرو داریم، اما سیاه نمایی حرفه ای نیست، وقتی دستگاه سیتی اسکن بدون تشریفات به بیمارستان‌های محل حادثه منتقل می‌شود، چگونه ممکن است کمبود پماد سوختگی وجود داشته باشد.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar