نماد آخرین خبر

خطر آسم در کودکانی که والدین سیگاری دارند بیشتر است

منبع
تسنيم
بروزرسانی
خطر آسم در کودکانی که والدین سیگاری دارند بیشتر است

تسنیم/ عضو انجمن ریه ایران با بیان اینکه یکی از عوامل موثر، آلودگی هوا به ویژه آلودگی هوای منزل است، گفت: خطر ابتلا به آسم در کودکانی که مادر و پدرشان مصرف مواد مخدر و قلیان و سیگار دارند بیشتر است‌.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر سیدعلی جوادموسوی، عضو انجمن ریه ایران امروز در همایش آخرین یافته‌ها در تشخیص و درمان آسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود 250 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به آسم هستند و 450 هزار نفر هرسال در جهان بر اثر آسم فوت می‌شوند و این بیماری اگر همراه با برونشیت مزمن باشد می‌تواند جان 4 میلیون نفر از مردم جهان را بگیرد.

این فوق تخصص ریه ادامه داد: آماری از میزان مرگ و میر آسم در ایران نداریم اما معمولا مرگ و میر در کشورهایی که داروها در دسترس مردم نیست یا در مناطقی که تشخیص آسم به دلیل کمبود امکانات مشکل است، بیشتر دیده می‌شود.

عضو انجمن ریه ایران درباره علائم شایع بیماری آسم بیان کرد: شایع‌ترین علائم بیماران مبتلا به آسم شامل سرفه، خلط، تنگی نفس و خس‌خس سینه است و این علائم گاهی خودبه‌خود و گاهی با درمان از بین می‌رود و اگر افراد این علائم را مشاهده کردند باید به پزشک مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه آسم یک بیماری شایع است که معمولا جنبه ارثی دارد، تصریح کرد: عوامل دیگر از جمله مسائل محیطی نیز در بروز آسم نقش دارد.

جوادموسوی در پاسخ به سوال تسنیم درباره تاثیر محیط زندگی بر بروز آسم تصریح کرد: یکی از عوامل موثر، آلودگی هوا به ویژه آلودگی هوای منزل است. احتمال ابتلا به آسم در کودکانی که مادر و پدرشان مصرف مواد مخدر و قلیان و سیگار دارند بیشتر است‌، در کودکانی که زیر 2 سال مبتلا به عفونت ریوی می‌شوند نیز احتمال بروز آسم بالاتر است. وجود میکروپلاستیک‌ها در زندگی انسان نیز در بروز آسم تاثیر دارد. این میکروپلاستیک‌ها در هوای شهر و محیط زندگی وجود دارند و وارد ریه می‌شوند. این میکروپلاستیک‌ها در پلاستیک‌هایی که استفاده می‌کنیم وجود دارد. یکی از منابع اصلی تولید میکرونایلون‌ها اصطکاک لاستیک ماشین با آسفالت است که منجر به آزاد شدن میکرونایلون‌ها می‌شود که از طریق پوست و سیستم تنفسی وارد بدن می‌شوند.

وی با بیان این‌که داروهای جدیدی که امروزه وارد بازار شده نقش مهمی در کنترل آسم دارند و می‌توان در درمان بیمارانی که آسم بسیار شدیدی دارند به کار برده شود، گفت: آسم یک بیماری قابل پیشگیری است و اگر عوامل مستعدکننده حذف شوند قطعا در کنترل آسم موفق خواهیم بود‌.

فوق تخصص ریه با بیان اینکه هرساله اولین سه شنبه ماه می میلادی به عنوان روز جهانی اسم نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: اهمیت این نامگذاری به این دلیل است که مردم، دولت‌ها و متخصصین متوجه شوند آسم می‌تواند یک بیماری‌ جدی باشد که سالانه مرگ و میر زیادی برجا می‌گذارد‌. این همایش هرسال با هدف تبادل اطلاعات بین متخصصین ریه و گروه‌های هدف برگزار می‌شود. همچنین سعی بر این داریم تا توجه همکارانی که در وزارت بهداشت هستند را بیشتر به این بیماری جلب کنیم.

انتهای پیام/





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر